Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.758
- Поени од реакции
- 52.727
Викав дека периодот кога беше добар и играше заедно со Тами, лево крило беше само на хартија. На терен не играше чисто крило туку баш така, влагаше од лево внатре, а Чилвел одеше многу понапред на крило. Никогаш не сум рекол дека Вернер е крило и треба да дреме до аут линија.Буквално ти зборуваше цела полусезона и бараше оправдувања. Остави ме мене со тоа стандардно арачиновско ,,не знам јас, бев во подрум".
,,Помеѓу лево крило и шпиц" е едно и е налик на она од Лајпциг, а ,,крило лево кое се брка со десните бекови на опонентите" е сосема друго и е налик на она што Вернер го играше под Лампард.
Друго, Вернер играл осамен шпиц и за Германија и за Лајпциг. Играл и за Челзи и тогаш бил најефективен. И без тоа, Вернер може да игра и како осамен во врвот на нападот.
Може да игра и сам, нормално. Ама за да е тимот успешен на долги стази и да го вади максимумот така, според мене треба целата игра да се базира само на контри. Само така би имал доволно простор. Ако сакаме да го видиме најдоброто од Вернер, мора да игра со уште еден напаѓач според мене.