Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Буквално ти зборуваше цела полусезона и бараше оправдувања. Остави ме мене со тоа стандардно арачиновско ,,не знам јас, бев во подрум".

,,Помеѓу лево крило и шпиц" е едно и е налик на она од Лајпциг, а ,,крило лево кое се брка со десните бекови на опонентите" е сосема друго и е налик на она што Вернер го играше под Лампард.

Друго, Вернер играл осамен шпиц и за Германија и за Лајпциг. Играл и за Челзи и тогаш бил најефективен. И без тоа, Вернер може да игра и како осамен во врвот на нападот.
Викав дека периодот кога беше добар и играше заедно со Тами, лево крило беше само на хартија. На терен не играше чисто крило туку баш така, влагаше од лево внатре, а Чилвел одеше многу понапред на крило. Никогаш не сум рекол дека Вернер е крило и треба да дреме до аут линија.
Може да игра и сам, нормално. Ама за да е тимот успешен на долги стази и да го вади максимумот така, според мене треба целата игра да се базира само на контри. Само така би имал доволно простор. Ако сакаме да го видиме најдоброто од Вернер, мора да игра со уште еден напаѓач според мене.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Не е Тухел глуп знае дека секој фан на Челзи има симпатии спрема Маунт или Џејмс кои се продукт на академија поготово Маунт.
Ако некако го изостави Маунт дека ќе наиде на негодување кај фан базата.
Тоа ти е обично трик фалење како и кај секој професионален потпишан договор каде што играчот изјавува дека доаѓа во голем клуб и од мал сонува да игра за него. Шаблонски говор.

А за Вернер зборевме милион пати и пак истото.

Вернер не е крило, не е Хазард, не е Вилиан итн па да игра крило. Ама во тој период немаше здрави играчи кои играат по вокација крило, освен некои кои беа во у23.
Вернер беше единствениот кој беше во тој момент колку толку спремен да ја покрие таа позиција, освен ајде и Маунт.
Ама пак Маунт е далеку поспор од Вернер, плус и Вернер сака слобода на терен да се извлекува по страна , впрочем имаше натпревари во Лајпцик каде што играше со Шик во комбинација. Шик ти е налик на Абрахам или Жиру. Оди во петерец а Вернер е тој што се убацува од втор план.
А и плус ако беше крило на терен имаше слобода да влегува и како централен, а Чивел плус е офанзивен цело време како да игра крило.
Убаво кажа Донев.

Ама стварно незнам каква врска има тоа што он најмалку 10 шанси има промашено околу петерец и тоа зицери. Или последниот месец
не можеше да прими топка како треба. Јас прв пат слушам некој да заебе кариера ако 10 утакмици одиграл вон позиција и тоа ајде
да играше десен бек разбирам он играше крило со целосна слобода на терен.
Тоа ти е како например Есиен да кажеше абе јас играв десен бек 2-3 натпревари и веќе ми е падната самодоверба неможам да одземам топки. Така и овој не може да дава голови и прима топки.
Си бара некое алби што и самиот знае дека нема да пројде и е смешно.
Ај баш ме интересира што па Хаверц има да изјави и он да не играше вон позиција.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Се сложуваме сите дека Тухел ќе го врати духот во тимот, ќе го вади максимумот од некои играчи (слично ко Лампард на почеток), ќе почнеме да стануваме оптимисти, екипата ќе му донесе играчи што не ги бара и нема да знае што да им прави, ќе заврши топ 4 следна сезона, ќе се расправа со управата која пак нема да му ги даде играчите што ги бара, ќе започне споро и после тоа ќе биде отпуштен некаде декември 2023, така? :D :D :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Иначе изгледа ќе напушта и Бери, му била понудена тренерска позиција. Штета.
Еве апдејт изгледа:

Anthony Barry je odlučio da će ostati u Chelseaju kao dio tima pod vodstvom Thomasa Tuchela.
"Šansa da učim od Tuchela bila je predobra da bih je odbio". - Barry
Podsjećamo Barry je imao ponudu Fleetwooda da radi kao samostalni trener, ali je odbio i odlučio ostati u Chelsea.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Ајде да го видиме и ова, 3-4-1-2 најверојатно, со тоа што Маунт ќе има слобода да менува страни, а Вернер ќе игра во тандем со Тами, со тоа што ќе биде за нијанса поповлечен верувам, за да влегува измеѓу просторите во одбраната на Барнли. Ваљда. :D

B

Beginner

Гостин
Што дрога користи Тухел нешто појако што дрма од таа на Френк?
Зијах повреден е или Тухел така одбрал.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ќе мора да се навикнеме дека некои играчи мртви ќе ги ги гледаме до јуни почесто, сепак мора да пронајдеме купец за нив. Не верувам дека Тухел го избрал Алонсо баш, но добро.

Зијех и Чилвел не изгледаа убаво на последните неколку меча, фино ќе им дојде одмор. Ете стигна објаснување, Зијех не бил способен за повеќе од 30 минути, прегорен е во последните пет недели. Свесно го одмора Тухел, не ризикува повреда.

Освен копитото, другото горе-долу е океј. Канте не е фит очигледно. Маунт, Абрахам, Хадсон и Вернер, нека врнат дождови.

B

Beginner

Гостин
Ќе мора да се навикнеме дека некои играчи мртви ќе ги ги гледаме до јуни почесто, сепак мора да пронајдеме купец за нив. Не верувам дека Тухел го избрал Алонсо баш, но добро.

Зијех и Чилвел не изгледаа убаво на последните неколку меча, фино ќе им дојде одмор. Ете стигна објаснување, Зијех не бил способен за повеќе од 30 минути, прегорен е во последните пет недели. Свесно го одмора Тухел, не ризикува повреда.

Освен копитото, другото горе-долу е океј. Канте не е фит очигледно. Маунт, Абрахам, Хадсон и Вернер, нека врнат дождови.
Ок ама Алонсо бе што би рекле неговите дома не го знаат дека игра фудбал.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Читам индијански мислења, администрација да размисли за бан.
Чекајте не брзајте размислете Алонзо нема ли да биде мотивиран од автобус го извадија и директно прв тим.
Вернер лево хм? Добро ајде може сега е со германски инструкции, па ќе се привикне на позиција.

Типувам победа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Имаме инфо за Зијех?
Автоматски споено мислење:

Секој шут на Маунт заврши 10 метра над гол денеска