Светско првенство [мажи] - Египет 2021 [13-31 јануари]

Кој ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    70
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Види ги Швњѓаниве ејјјј.
После експертизите кои ги дадов на почеток, заслужувам бан од ракомет едно 3 години :D
Да заврши првенствово и ќе се цитирам сам со мојата епска днопертиза. :pos: :pos: :pos: :pos:

Шведска слабите.

Џонтра Врањеш и Коњаникот Ване.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.865
Поени од реакции
7.570
На ова првенство Шведска уште еднаш покажува дека во ракомет и генерално во спортот не се победува поради индивидуален квалитет,туку поради борба,желба и тимска игра.
Баш ми е драго што Шведска влезе во финале и онака Франција веќе досадни станаа да ги гледаме како играат финалиња и освојуваат медали.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.862
Поени од реакции
116.112
Бреј послабо голманско издание од она на француските голмани денес немам видено во животот. БРЕЕЕЈ нишшто не одбранија, ги осакатија од крила Швеѓаните. Тотално заслужено финале, предобар турнир до сега за нив.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Нема што, секоја чест за Швеѓаните, најубаво играат (y)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.954
Митревски е Ландин за овие покемониве од Франција, можеби и најслаб настап на голмани во едно полуфинале, беда.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Нема ти што да се цитираш, верувам @cholismo ќе го направи тоа за тебе. :D
Само ќе го упропасти хуморот. На Стек ќе му остаам плодна почва за да ожнее милион лајкови и хаха-вци. :D

Барам извинување од страна на Џонтра :pipi:
Важи. Коа ќе кажеш мислење пред почетокот на првенството а не у 5то коло. :smirce:

• Хаха
Reactions: ob1
Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
Само ќе го упропасти хуморот. На Стек ќе му остаам плодна почва за да ожнее милион лајкови и хаха-вци. :D

Важи. Коа ќе кажеш мислење пред почетокот на првенството а не у 5то коло. :smirce:
Абе колку сака нека се десеткувани Шведска во составот ќе извадат некој младинци од школата ќе изиграат подобро од сите :)
Не сум оптимист за нашиот настап од причина шо немаа време да се спремаат за ова првенство, пет до дванаесет им кажаа дека ќе одат на Светско ама што да не нека изиграат машки, не е тешка групата.
:oeoeoe:
Како ги потценувате тука Шведска од сам старт на првенството, Скандинавска екипа никогаш не смеј да се потцени и со трета постава да играат,имаат школи тие таму не е ова Зеленортска Република па ајде не му играат три играчи готово пропаднаја.
Певај :coffee::rolleyes:

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.023
Види ги Швњѓаниве ејјјј.
После експертизите кои ги дадов на почеток, заслужувам бан од ракомет едно 3 години :D
Абе не е дека некој ја потценува којзнае што. Шведска на прошлото ЕП беше главен домаќин и еден од главните кандидати за злато. На тоа првенство се пијанчеа, не беа ни нешто мотивирани, а сите им играа. Им се случи распад систем во главната рунда (мислам загубија ептен од Португалија). Пред првенството делуваа некако немотивирано и дост играчи им откажаа. И не се очекуваше ништо од нив.
Си се бореа до крај и искористија максимумот од тоа што го имаа + телефон тактики и стигнаа до финале (може и злато да освојат). И за тоа браво за нив. Никој овде не ги потцени намерно.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.468
Од заслужено во 1/4 финале, па 1/2 финале до НАЈЗАСЛУЖЕНО финале, секоја чест за Шведска ! :bravobe:
Да ја спуштиш Франција на 25,26 гола не е мала работа, браво, доказ дека функционирала одлично одбраната и одличен на гол Паличка !
Преку таквото ми дојдоја французите, ептен ги замразив, така се провнаја и со Унгарија во 1/4 финалето, ептен ми е криво за Маџарите, многу сакав тие да одат во 1/2 финале, ќе беше доста интересно со Шведска, па и вака ми се напрај мерак шо испадна Франција.
Ване играчиште :cuc::cuc: Готфридсон, неговото искуство вреди злато во оваа Шведска, многу корисен играч, Клар исто одличен бек, брз проток на топка, скоро сите акции во напад одат преку него, како по ноти, вроден му е овој спорт на скандинавците.

Во другото полуфинале, очекувам доста интересен меч, тесна утакмица, пак според обложувалниците благ фаворит е Данска, исто како со Норвешка, јас пак одам контра нив како и тогаш :D Повторно му давам предност на Шпанија, заради искуството и уиграноста на ова СП, доста добро играат, ја сомелија Норвешка, ќе биди интересно со Данска, искрено повеќе ги обожавам Данска, ама давам шанси за победа на Шпанија.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.862
Поени од реакции
116.112
Предноста на Шпанија е селекторот кој е далеку подобар стратег од Јакобсен. Нема да ме чуди ако не и оди на Данска да пробува пак 7 вс 6 и да биде удавен со голови на празен гол. Многу работи и од Хансен ќе зависат, ако е он на ниво ќе добие Данска.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
Го изнервираа Хансен, ќе се искупи за дуелот против Египет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom