Влада на Македонија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.392
Поени од реакции
30.833
На референдум сум бил?
Нели бев кај тебе у кревет тој ден?

Не сум бил на референдум. Референдумот, како и тоа дали сум бил на него, немаат некоја врска со пописов.

Али не е проблем, можеме да збориме и за други работи ако сакате. За тоа ја кај сум бил и што сум правел.
Ne si bil.

Inace, go preformulirav prasanjeto oti ne znaev.
A ima vrska. Onie koi odea na referendumot ke se popisat prvi bez voopsto da razmisluvaat na posledicite.
Istite luge se.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
ВМРО се гомна, видовме.

Меѓутоа ако не сака ова ВМРО на Мицковски да си ја закова последната шајка на својот ковчег и да заврши со преправање, би требало да повика на бојкот. Како и да земеш, они се опозиција, нема друг (по бројот на пратеници). Левица исто може да повика на бојкот.
Поентата ми беше дека се мора некоја партија да повика на нешто за да македончето направи нешто.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Поентата ми беше дека се мора некоја партија да повика на нешто за да македончето направи нешто.
Заради тоа, но и заради фактот што се најголема опозициска партија. Правен или општествен кредибилитет некаков треба да има бојкотот. Ако се остави на граѓаните само, многумина ќе попуштат пред уцените и заканите, но, доколку ВМРО и Левица застанат против ваквиот попис, против ваквата метотодологија, која не важи никаде во светот (ваљда за да не се прават превари), е тогаш е друго.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.392
Поени од реакции
30.833
Заради тоа, но и заради фактот што се најголема опозициска партија. Правен или општествен кредибилитет некаков треба да има бојкотот. Ако се остави на граѓаните само, многумина ќе попуштат пред уцените и заканите, но, доколку ВМРО и Левица застанат против ваквиот попис, против ваквата метотодологија, која не важи никаде во светот (ваљда за да не се прават превари), е тогаш е друго.
VMRO nema da zastane zad makedonskite interesi, a nema ni da pomogne za plakanje na kazni.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Ако ВМРО и Левица не излезат со јасен став за бојкот на ваквиот начин на попишување, тогаш тие кои сакаат да бојкотираат ќе бидат оставени сами на себе, што не е никако прв пат, кога е во прашање подршката на македонските партии на малиот обичен човек, при колизија со албанскиот шовинизам.
Автоматски споено мислење:

VMRO nema da zastane zad makedonskite interesi, a nema ni da pomogne za plakanje na kazni.
ќе видиме

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.392
Поени од реакции
30.833
VMRO gleda na DUI kako iden koalicionen partner i nema da se mesha.

Makedonecot e ostaven sam na sebe.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.060
Поени од реакции
7.019
Која е поентата на бојкот кога нема сите да бојкотираат, и шипиве ќе испаднат 50 посто уместо договорените 30 ( а реално дали се 20 ) ???

Вака и за референдумот имаше иста кампања па на крај кур по чело на сите им се опна.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Која е поентата на бојкот кога нема сите да бојкотираат, и шипиве ќе испаднат 50 посто уместо договорените 30 ( а реално дали се 20 ) ???

Вака и за референдумот имаше иста кампања па на крај кур по чело на сите им се опна.
Не бојкојтирајте, затоа што Албанците ќе бидат многу.

Пописните правила се дизајнирани за грабеж. Што да не бојкотирам? Грабеж? И така Албанците, со вакви пописни правила, ќе ги направат колку курац сакаат.
Попишување на жими мајка, со тројца сведоци.

У гз нека си го набутаат.

Како се приближува времето за попис, пропонетите на политиките на СДСМ и ВМРО, на форумов ќе продолжат да ја фураат гореспоменатата теза. (под услов ВМРО да не се одлучи за бојкот)
И Левица ако се одлучи за небојкот, очекувам нејзините форумски пропонети исто така да почнат да ја пејат таа песна.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.060
Поени од реакции
7.019
Не бојкојтирајте, затоа што Албанците ќе бидат многу.

Пописните правила се дизајнирани за грабеж. Што да не бојкотирам? Грабеж? И така Албанците, со вакви пописни правила, ќе ги направат колку курац сакаат.
Попишување на жими мајка, со тројца сведоци.

У гз нека си го набутаат.

Како се приближува времето за попис, пропонетите на политиките на СДСМ и ВМРО, на форумов ќе продолжат да ја фураат гореспоменатата теза. (под услов ВМРО да не се одлучи за бојкот)
И Левица ако се одлучи за небојкот, очекувам нејзините форумски пропонети исто така да почнат да ја пејат таа песна.
Ок сите се ВМро СДСМ левица само ти си фри тинкерот. Што ќе добиеш со бојкот?? Со протест да, да искочи цела држава на улица ќе мораат да го сменат пописот, а со тоа што ќе бојкотираш попис ќе им го накршиш и на зајко и на аљи и на пуњо.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Ок сите се ВМро СДСМ левица само ти си фри тинкерот. Што ќе добиеш со бојкот?? Со протест да, да искочи цела држава на улица ќе мораат да го сменат пописот, а со тоа што ќе бојкотираш попис ќе им го накршиш и на зајко и на аљи и на пуњо.
Ќе им дадам легитимитет на грабежот.
Мене, за разлика од вас повеќето тука, одамна ми е јасно дека е отидена работата у курац.
Едноставно не сакам лично да учествувам во тој грабеж на столетието.
Нека стават нормални начини и методи за попишување, нека опозиција и независни набљудувачи гледаат, ко сегде у свет и ја ќе го подржам.

Сеуште не е баш најјасно како ќе се прави пописот. Кога ќе објават официјално, ќе видиме.
Патем, исто така е многу благо кажано, чудно, што методологијата не ја објавија со другото.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Црвената армија на Левица полека се формира. Ќе има протести не само за пописот.
Неопределените ќе ве измотивираме да излезете.
Тие од вмро такоџе ќе искочат ради радозналост колку не има да видат.
ТОЛКУ сеа за сеа имам да кажам.

D

Deleted member 12196

Гостин
Црвената армија на Левица полека се формира. Ќе има протести не само за пописот.
Неопределените ќе ве измотивираме да излезете.
Тие од вмро такоџе ќе искочат ради радозналост колку не има да видат.
ТОЛКУ сеа за сеа имам да кажам.
Левица е против било какви протести.
Заради пандемијата...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.945
Поени од реакции
41.062
ТОТАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ
Од ранг ластата на 314 кандидати за обука во Академијата од 7-мата генерација, од кои требало да бидат примени првите 60 рангирани кандидати според покажаните резултати на приемниот испит, извршена е тотална дискриминација, со тоа што биле примени кандидати кои не биле рангирани меѓу првите 60 кандидати и кои покажале многу послаби катастрофално лоши резултати.
"Изборот" на овие кандидати е направен по посебна листа од припадници на албанската етничка заедница.
Така примени биле кандидати кои се рангирани меѓу последните на ранг листата и тоа:
- Фатмир Муса рангиран на 252 место;
- Валнеса Биљали на 238 место;
- Албулена Абази на 228 место;
- Илир Абдурахмани на 215 место;
- Анита Граждани Пачуку на 205 место;
- Зура Селими на 201 место;
- Исмаил Исени на 191 место;
- Агим Ибраими на 175 место;
- Самир Акифи на 166 место;
- Реџеп Муса на 110 место;
- Јетмир Беџети на 94 место;
- Ермира Руфат Муса Нура 89 место; и
- Пајтим Машкути на 70 место.
Ниту еден од овие кандидати не е рангиран меѓу првите 60 кандидати.

Еве ги реформите во судството и новите судии кои ќе ја делат правдата во Република Нашата Земја.

Еве ги чесните кадри на Дуи влезени на местото на тие што заслужиле да влезат.

Kajgana Shop

На врв Bottom