Ova vo 29m2 dolu betonska ploca ,gore betonska ploca ,zid malter bez izolacija drvena dvokrilna dograma taka ?
Да, меѓутоа во ефтина тарифа кревам еден степен плус и зголемувам фан брзина (ноќе 5/5, на ручен 4/5)
Остатокот од времето ауто или 3/5... макар да деновиве откако залади на одручек ја оставам 4/5.
И на толку мерења снимање видеа калкулации програми сензори табели каков е крајниот заклучок според тебе за рвојата клима ?
Јас мислам дека сега си ги затворил сите врати и си грееш 26 квадрата само таа просторија каде што ти е климата а троши 700w . И што значи тоа дека не можеш цел спрат да загрееш од 65 квадрата мислам дека беше.
Јас со 1100 w потрошувачка со Inventor Nemesis Pro 7kw греам 80 квадрата во дневна 24 и нешто во детските околу 21 степен.
Јас остаив заклучокот секој сам да си го донесе...
Еве ти си го донесе и веднаш го сподели... нема да ти го коментирам освен тоа дека никаде не пишува дека се грее 65 квадрата.
@zlatko_ti412
Presmetkata na COP e nesodvetna bidejći gustinata na vozduhot ne e konstanta i se menuva so promenata na T, plus merenjeto na T treba da e so tkn. vlažen termometar. Kade e tuka relativnata vlažnost na vozduhot vnatre i nadvor.
Protokot na vozduh treba da se meri, a ne da se zema fabričkiot deklariran bidejći rebrata od turbinite brzo se zatrupuvaat so nečistotii pa protokot e osetno pomal, a so toa i predadenata toplina.
Koga će se zemat vo obzir i ovie parametri bi se dobile mnogu poinakvi i pomali vrednosti za COP.
Инженере вака само во
ISS мерат или и на планетава земја некаде?
Колку тоа "bi se dobile mnogu poinakvi i pomali vrednosti za COP" еве според тебе, кажи некој фактор да ги поделиме/помножиме овие моиве.
Samo gubenje vreme po moe, dobienite rezultati se bezvredni bidejći se netočni, a možat da dovedat do mnogu pogrešni zaklučoci.... Inace kako zabava e o.k.
Vo sekoj slučaj čestitka za pravenje na prekrasni tabeli. Nedostasuva najvažnoto- profesionalna i vistinska merna oprema.
Како беше она со барањето влакно во јајцето?
Па на форумов луѓе мерea температура на издув со инфрацрвен термометар побогу тогаш никој не спомна вистинска мерна опрема...
А тоа со губењето време и погрешните заклучоци ме потсеќа малку на твоите постови долги по 3 страни наназад на форумов.
Колку биле тие губење време... а како забава, да океј е.
Amberot 19kw pustena na 24° offSet +/-1° od7 fan medium koga ne sum tuka med-hi ...taa e toa od nadvoresna -6 vnatre +24 milina
Кај мене термометаров вчера го ресетирав и вика до сега мин надворешна измерил -7.6С
Поприлично е точен споредувано со ова тука
Повели од Прилеп попрецизни real-time мерења за надворшна температура.
Па како да ти објаснам јас незнам имам обичен мерач каде дневна потрошувачка не покажува ќе треба да го сетирам секој ден не сам јас златко опремен со се и сешто.
Еве сетиран е на 1 јануари си пишува 15 дена и потрошено 304 kw podeleno na 15 dena ispaga dnevno okolu 20 kw dodeka kilovatot e namesten na 5.5 denari ispaga 1670 denari.
На крајот на месецов ке постирам па ќе видиме инаку не спушта под 910w
Тие бројчињата на мерачот што ни го сликаш веројатно се менуваат.
Направи една слика денес еве сега, и утре уште една во исто време .... и оп ќе знаеш за да кажеш.
Или прикачи ги и ние да дознаеме