- Член од
- 30 октомври 2020
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.932
Може у оваа тема да ја префрлите, само вегани у насловот допишете и готово, и така е истата работа.
https://moirecepti.mk/post/потпечени-кори-јуфки-со-јајца плус сиренце
Може у оваа тема да ја префрлите, само вегани у насловот допишете и готово, и така е истата работа.
pa ne znam kako sakate, dali da se otvori nova, 4ta po red za ova, ili da se prefrli nekoja od ovie vo filozofija?Има и ваква,
ама шо знам, застерени се темиве, плус не е само здравје туку е сфе, и затоа треба у философија да има.Вегетеријанство
А шо ви е на сите филмот со глутенот?? Глутенот е најобичен протеин. Само кај оние кои имаат celiac disease има смисла избегнувањето на консумирање производи што содржат глутен. А такви се помалку од 1% од популацијата. Секој организам си е башка природа колку и да сме исти, од луѓе и од лекари...forum.kajgana.com
Уште 45 саати имаат да отворат.
Се надевам нема да го банираат, бар уводот да го напише.,Бадијала го чекаш.
Откако го исфрлија дислајкот, он се занимава со пишување навредливи пораки на секој што е против него.
Прости ми, не сум толку вешт, ќе имам на ум следниот пат.Не, не е поправено. Уште стои некој друг Анон со точка на крај регистриран 2016.
Ти си го сменил само приказот да ја нема точката ама си стои тагот за другиот јузер
Прегледај го приврзокот 280709
Ова е мојот број
Прегледај го приврзокот 280710
Имаат уште 24 саати некаде.
Топлата е хејтер, не знам зошто би го банирале искрено. Баш она знае некогаш мене да ми се стави без оправдана причина.Се надевам нема да го банираат, бар уводот да го напише.
Не ги разбирам форумските Гејм Оф Троунс динамики, али за темата и јас можев да ја но мерак ми е @Anon да ја.Топлата е хејтер, не знам зошто би го банирале искрено. Баш она знае некогаш мене да ми се стави без оправдана причина.
Би отворил и јас тема, ама кај мене 2 чекаат долго на ред и ме мрзи да пишувам долг вовед. Тешко и дека некогаш и ќе бидат отворени. Може ќе им ги предадам идеите на други членови, музикалните односно оние кои сакаат психологија.
Mislam deka e ova kako vovedno tamanЈас сум да се префрлат мислењата во Филозофија и психологија ама вчера не го направив тоа затоа што недостасува добар вовед за тема.
Избришаните мислења секако не беа за во ниеден подфорум, нема да направат разлика.
Ти што правиш за до го решиш проблемот со гладните?
Значи пак истото у круг идеме
Китови и борба со кучиња = профит + мерак + традиција.
Животински продукти = профит + мерак + традиција.
Двете се непотребни, така да двете не се во ред.
Преместете ја темава во филозофија и психологија, веганизам НЕ Е исхрана, дури и да умре некој од јадење (ПРИМЕР) само трева, пак е негов избор, и негова грешка, оваа идеологија се залага за прекина на експолатација на СИТЕ свесни а некогаш и несвесни животни, дефиницијата за веганизам е да се елиминира било каква НЕПОТРЕБНА експолатација на животни и свесни битиа, вклучивајќи ги луѓето. Хуманоста е дел од ова движење, а таа ги опфаќа двете страни, луѓе и животни. Сето ова важи до одреден степен, пример ако си во дивина (вистинска) и умираш од глад, тогаш да се убие животно е сосема во ред. Ако си на пуст остров, или некаде заглавен повторно е во ред. Исто така вакцините се во ред, заради тоа што се НУЖНО зло, и тој аргумент НЕ држи.
TLDR да луѓето се побитни од животните
Да, тоа не значи дека треба да мачиме и убиваме животни.
Кој не сфати, и мисли дека има добар аргумент, може да поразговараме на телефон, разговор по кој грото од луѓето СЕ СОГЛАСУВААТ со скоро се што е кажано, ама претходно не се ни свесни дека тоа е така, се заради тоа што се фокусираат на наводни "aгресивни вегани" штета што не постојат агресивни борци против борби на кучиња? oh wait.
Те преобразија во веган или заборави?Има и ваква,
ама шо знам, застерени се темиве, плус не е само здравје туку е сфе, и затоа треба у философија да има.Вегетеријанство
А шо ви е на сите филмот со глутенот?? Глутенот е најобичен протеин. Само кај оние кои имаат celiac disease има смисла избегнувањето на консумирање производи што содржат глутен. А такви се помалку од 1% од популацијата. Секој организам си е башка природа колку и да сме исти, од луѓе и од лекари...forum.kajgana.com
Уште 45 саати имаат да отворат.
Имам обврски.Те преобразија во веган или заборави?
да ти е мерак веган да станеш )))))
Ја сум веган поголем дел од денот...да ти е мерак веган да станеш )))))