Веганизам/Вегетаријанизам

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.309
Поени од реакции
13.221

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.363
Поени од реакции
30.764
Има и ваква,
ама шо знам, застерени се темиве, плус не е само здравје туку е сфе, и затоа треба у философија да има.
Уште 45 саати имаат да отворат.
pa ne znam kako sakate, dali da se otvori nova, 4ta po red za ova, ili da se prefrli nekoja od ovie vo filozofija?
@CafeDelMar sto e podobro?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Јас сум да се префрлат мислењата во Филозофија и психологија ама вчера не го направив тоа затоа што недостасува добар вовед за тема.
Избришаните мислења секако не беа за во ниеден подфорум, нема да направат разлика. :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
,Бадијала го чекаш.
Откако го исфрлија дислајкот, он се занимава со пишување навредливи пораки на секој што е против него.
Се надевам нема да го банираат, бар уводот да го напише.
Не, не е поправено. Уште стои некој друг Анон со точка на крај регистриран 2016.
Ти си го сменил само приказот да ја нема точката ама си стои тагот за другиот јузер
Прегледај го приврзокот 280709
Ова е мојот број
Прегледај го приврзокот 280710

Имаат уште 24 саати некаде.
Прости ми, не сум толку вешт, ќе имам на ум следниот пат.

Чекаме....

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Се надевам нема да го банираат, бар уводот да го напише.
Топлата е хејтер, не знам зошто би го банирале искрено. Баш она знае некогаш мене да ми се стави без оправдана причина. :(

Би отворил и јас тема, ама кај мене 2 чекаат долго на ред и ме мрзи да пишувам долг вовед. Тешко и дека некогаш и ќе бидат отворени. Може ќе им ги предадам идеите на други членови, музикалните односно оние кои сакаат психологија. ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Топлата е хејтер, не знам зошто би го банирале искрено. Баш она знае некогаш мене да ми се стави без оправдана причина. :(

Би отворил и јас тема, ама кај мене 2 чекаат долго на ред и ме мрзи да пишувам долг вовед. Тешко и дека некогаш и ќе бидат отворени. Може ќе им ги предадам идеите на други членови, музикалните односно оние кои сакаат психологија. ;)
Не ги разбирам форумските Гејм Оф Троунс динамики, али за темата и јас можев да ја но мерак ми е @Anon да ја.

А за идеи за други теми во психологија слободно давај!

П.С. Сксес... Сега точно тагнаф!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.363
Поени од реакции
30.764
Јас сум да се префрлат мислењата во Филозофија и психологија ама вчера не го направив тоа затоа што недостасува добар вовед за тема.
Избришаните мислења секако не беа за во ниеден подфорум, нема да направат разлика. :)
Mislam deka e ova kako vovedno taman
Ти што правиш за до го решиш проблемот со гладните?

Значи пак истото у круг идеме :D

Китови и борба со кучиња = профит + мерак + традиција.
Животински продукти = профит + мерак + традиција.

Двете се непотребни, така да двете не се во ред.

Преместете ја темава во филозофија и психологија, веганизам НЕ Е исхрана, дури и да умре некој од јадење (ПРИМЕР) само трева, пак е негов избор, и негова грешка, оваа идеологија се залага за прекина на експолатација на СИТЕ свесни а некогаш и несвесни животни, дефиницијата за веганизам е да се елиминира било каква НЕПОТРЕБНА експолатација на животни и свесни битиа, вклучивајќи ги луѓето. Хуманоста е дел од ова движење, а таа ги опфаќа двете страни, луѓе и животни. Сето ова важи до одреден степен, пример ако си во дивина (вистинска) и умираш од глад, тогаш да се убие животно е сосема во ред. Ако си на пуст остров, или некаде заглавен повторно е во ред. Исто така вакцините се во ред, заради тоа што се НУЖНО зло, и тој аргумент НЕ држи.

TLDR да луѓето се побитни од животните

Да, тоа не значи дека треба да мачиме и убиваме животни.

Кој не сфати, и мисли дека има добар аргумент, може да поразговараме на телефон, разговор по кој грото од луѓето СЕ СОГЛАСУВААТ со скоро се што е кажано, ама претходно не се ни свесни дека тоа е така, се заради тоа што се фокусираат на наводни "aгресивни вегани" штета што не постојат агресивни борци против борби на кучиња? oh wait.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Има и ваква,
ама шо знам, застерени се темиве, плус не е само здравје туку е сфе, и затоа треба у философија да има.
Уште 45 саати имаат да отворат.
Те преобразија во веган или заборави? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom