Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
@blanco ne se smej peer tragicno e... nalet sto ti ili bilo koj drug misli na temava, zalosno e kolku nesposobna vlada ne vodi da i prilicno lesna stvar kako obezbeduvanje i vakciniranje nemoze da napravat asalno... zamisli so bi bilo ako imame zemjotresi ko hrvatska poslednive meseci
Ќе се вратиме во 19ти век тогаш и без странска интервенција со овие на власт најверојатно и ќе останеме во 19 век.
Понеспособна власт никогаш немало, а неверувам ни дека ќе има ако воопшто и опстои оваа територија што неможе ни држава да се нарече.

Абе нема тука сакам не сакам, голем дел ќе се вакцинираат од шо мораат, без вакцина нема патување, нема работа, сакат нејќат приморани ќе бидат да се избоцкат.

Овој лекот Инвермектин го даваат за глисти и шуга кај животните.
Точно , но тоа не му е главна намена. Инаку овде веќе знам дека се користи еден месец, на црно го набавуваа последниот месец во Македонија и од тоа што слушнав имало доста позитивни резултати. Потпишуваш дека на своја одговорност го примаш, ова во приватните клиники.
1 500 денари беше на црно, а ти требаат две пакетчиња.

@blanco ne se smej peer tragicno e... nalet sto ti ili bilo koj drug misli na temava, zalosno e kolku nesposobna vlada ne vodi da i prilicno lesna stvar kako obezbeduvanje i vakciniranje nemoze da napravat asalno... zamisli so bi bilo ako imame zemjotresi ko hrvatska poslednive meseci
Еве читам сега за ,,планот,,. 800К од Ковакс механизмот плус 800К директно нарачале од производителот и дополнително требало 800К од ЕУ да добијат. Е сега кога ова ќе стигне не се знае, но најавено е 5К во февруари и по 18К во март и април. :tapp:

Ќе се вратиме во 19ти век тогаш и без странска интервенција со овие на власт најверојатно и ќе останеме во 19 век.
Понеспособна власт никогаш немало, а неверувам ни дека ќе има ако воопшто и опстои оваа територија што неможе ни држава да се нарече.

Точно , но тоа не му е главна намена. Инаку овде веќе знам дека се користи еден месец, на црно го набавуваа последниот месец во Македонија и од тоа што слушнав имало доста позитивни резултати. Потпишуваш дека на своја одговорност го примаш, ова во приватните клиники.
1 500 денари беше на црно, а ти требаат две пакетчиња.

Ne zaebavaj, tramvaj u pariz funciniora od kraj na 19ti... nie sega takvi cuda sanjame ne tek posle zemjotresi... 15-16ti vek so kolora i dark ages e poverojatno... pikolomini era e poverojatno lol

Ne zaebavaj, tramvaj u pariz funciniora od kraj na 19ti... nie sega takvi cuda sanjame ne tek posle zemjotresi... 15-16ti vek so kolora i dark ages e poverojatno... pikolomini era e poverojatno lol
19 век и Лондон метро имал, зборуваме за 19 век во Македонија, градови претежно турци, а ние по селата рмбање земјоделие за преживување и плаќање даноци на турците. Нешто слично ко денс само што даноците одат на нивните браќа по религија и тендери за партиите од власт.

Како и да е кога сите свесни земји се подготвуваа за вакцини ние го гледавме пред избори Филипче на пресови за потоа магично да исчезнат тие пресови и да се вратат на битните работи како договарање министерства, тендери и директорски места.
Данаиловски го читав сабајле, прогноза е дека 600 000 - 800 000 веќе имале контакт со вирусот, со ова темпо крај март ќе ги имаме оптималните 60% за да веќе имаме само спорадични заразувања, а не епидемии.
Друго објаснувње и нема за намалување на бројките или пак мерките ко маски на отворено и кафани до 18:00 се најголем фактор за намалување :pos: :pos:

Вие сериозно се оградувате на другите Европски земји за моменталната ситуацијата со короната :confused:
Па дури и со другите земји од регионот, алооо заборавате кај живееме, слепо црево сме ние во Европа, можиме со земји од Африка да се токмиме дури и таму последни ќе бидиме, опрајте се.

Ke ja spukame so @teneke ama jas ne veruvam mnogu mnogu u kolektiven imunitet. Me plasi faktot deka virusot mutira plus deka ima samo privremen imunitet... edno e primerot od manus u amazonija kade e misija da stignes drugo e evropa kade ima ogromen protok na luge
За жал ако нема природен имунитет од прележување, нема да има ни со вакцина.

Иако за среќа сега засега нема ниту една студија која тврди дека нема имунитет, баш напротив сите студии досега покажуваат робусен одговор на имуниот систем.

Е сега едно 5-10% од народот нема да имунитет, ниту со прележување, ниту со вакцина, што само посебе е голема бројка.

19 век и Лондон метро имал, зборуваме за 19 век во Македонија, градови претежно турци, а ние по селата рмбање земјоделие за преживување и плаќање даноци на турците. Нешто слично ко денс само што даноците одат на нивните браќа по религија и тендери за партиите од власт.

Како и да е кога сите свесни земји се подготвуваа за вакцини ние го гледавме пред избори Филипче на пресови за потоа магично да исчезнат тие пресови и да се вратат на битните работи како договарање министерства, тендери и директорски места.
Данаиловски го читав сабајле, прогноза е дека 600 000 - 800 000 веќе имале контакт со вирусот, со ова темпо крај март ќе ги имаме оптималните 60% за да веќе имаме само спорадични заразувања, а не епидемии.
Друго објаснувње и нема за намалување на бројките или пак мерките ко маски на отворено и кафани до 18:00 се најголем фактор за намалување :pos: :pos:
Ај кај нас ќе речеш има некоја мерка, ѕирнете Дакота во Америка жива мерка немаат, 15 % од населението им беше заразено официјално, бетер од нас. И кафичи им работат и маски не им се задолжителни и ете паѓа бројката, од 1000 и нешто на 100че стигнаа.
Така да пењал се не пењал луѓето тука ќе си го прележат, и џабе беше ова драмење. И даналиовски го кажа тоа што го зборевме 2 3 ца у темава и будали не правеа. Ме изненадија со брза вакцина, ама тука беше владата да се осигура дека сме во право :D
И бидете сигурни дека ние највеќе ќе го јадеме не од вирусот туку од срањето што го спроведоа големите држави. Богзнае кога ќе можеме да излеземе од земјава, ќе треба заедно со мигрантите од африка преку пруги да проаѓаме.

Вие сериозно се оградувате на другите Европски земји за моменталната ситуацијата со короната :confused:
Па дури и со другите земји од регионот, алооо заборавате кај живееме, слепо црево сме ние во Европа, можиме со земји од Африка да се токмиме дури и таму последни ќе бидиме, опрајте се.

Док у други држави јоште пазив, куде нас опуштија се к** ги боли. Нели има вакцина? Ск немав гајле. Какво слепо црево на Европу, ми смо анус на Европу. ;)

Абе нема тука сакам не сакам, голем дел ќе се вакцинираат од шо мораат, без вакцина нема патување, нема работа, сакат нејќат приморани ќе бидат да се избоцкат.

Овој лекот Инвермектин го даваат за глисти и шуга кај животните.

Сигурен си дека нема да има патување или ти така си мислиш?
Грчка веќе најави дека тие вакцинираните нема да се тестирет повеќе додека оние што не се пцр или брз тест како што беше досега

Сигурен си дека нема да има патување или ти така си мислиш?
Грчка веќе најави дека тие вакцинираните нема да се тестирет повеќе додека оние што не се пцр или брз тест како што беше досега
Па многупати се спомна тој имунолошки пасош шо го викаат,или вакцина или да имаш прележано, нема да ме чуди во некои земји да се воведе тоа. Е сега во земјите каде што е развиен туризмот не верувам,не им оди во прилог.

Па многупати се спомна тој имунолошки пасош шо го викаат,или вакцина или да имаш прележано, нема да ме чуди во некои земји да се воведе тоа. Е сега во земјите каде што е развиен туризмот не верувам,не им оди во прилог.
Ти моли се да нема таква работа, зашто ем една година ќе пројде дур да стигнеме да се вакцинираме, и уште две дур ни ги признаат имунолошките пасоши. Зарем мислите дека ист критериум ќе имаме камо европјаните.

ЕЈЈЈ излегол извештајот на заводот за статистика уште на 28 декември, а никој од нас не го видел (нова година мислевме у која кафана да славиме, на оваа ли да мислеме).

Со октомври вака било, 2018 еба ти годината што била, тогаш беше референдумот за Северџистан, изгледа немало стрес сите чекале ЕУ, НАТО...
3aOdB0t1QVek4DTryHaVFg.png

Малку виша математика, со октомври имало 1004 умрено од корона, во ноември 788 и декември 718 (над 1500 вкупно), ќе почекаме да излезе и за ноември, да видеме тие скоро 800 колку би влијаеле и отприлика ќе знаеме каков ќе биде крајниот резултат.

Сега за сега, НИЕ анти-коронашите водеме, да видеме дали ноември и декември ќе биде потоп или обично грипче.

Еве читам сега за ,,планот,,. 800К од Ковакс механизмот плус 800К директно нарачале од производителот и дополнително требало 800К од ЕУ да добијат. Е сега кога ова ќе стигне не се знае, но најавено е 5К во февруари и по 18К во март и април. :tapp:
И јас имам нарачано 300,000 дози, ама не знам кога ќе стигнат...ќе пишам тука..

Абе 5000 вакцини во теков на цела година ако добиеме ќе биде за неверување, они се по 800,000 нарачкиве...ма немој да ме јебеш бре.

Како мине времево, како секаде да се влошуваат работиве, дури и таму каде што има строги мерки...не знам на каде оди работава и до кога ќе оди, ама не оди на добро. А кога ќе ми текнеше што муабети се вртеа во Март, као демек месец-два, и ќе помине вирусчево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom