Ehh na sijalica aj ke go gream nema izolacija od aspekt stiropor fasada, stara zgrada e, no prvicno koa prasuav prasav na it forumot pa deckite tamu kazaa cim si sendvic stan, toa e bojle od izolacija.Знам друже... еве читам негови постари постови од лани....
А мене сеа ми вика немал изолација.....
Ако си потрошил 600kw во тие 3 месеци и си ја користел 24/7 математиката вели дека и во тие 3 месеци ти работела во просек со испод 300w.
Јас со Хансолот лани... само во Февруари имав 400kw во таа малечка кутиичка соба од 17м2 со низок плафон.
А овој изминат (многу топол) декември 330kw...
Прегледај го приврзокот 280400 Прегледај го приврзокот 280399
Можеш да замислиш колку ќе наштракаше ако беше како што викаш во просторија од 45м2 со стандарден плафон од 2.6м во мојата куќа???
Ова само колку да имаш перцепција какви придобивки имаш ти од твојот простор.
И да, во тој твој простор придобивките од квалитетна Јапанка ќе бидат 90% комфор 10% заштеда пошто просторот што се вели можеш на свеќа да го грееш.
Komforot so hansolot mi e super, sovrseno raboti, ne gledam zaso bi dal duplo pari za 10% poevtina smetka spoted tvoja procenka.
Kako i da e, ne moze za 3 5 godini da se nadopolni razlikata vo cena, i sporedbite kaj tebe ednostavno ne se verodostojni, koa ke premestis edna od klimite pa sporedi.
Do togas nema objektivna pricina da go rugas hansolov, dzverka e, 2 koristam i sum bez zamerka.