Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam koj kolku naplatil, ama znam deka od TeTo ne se naplateni 1,77 MILIJARDI denari. Ili vo evra bezmalku 30 milki

Koj saka neka cita. Ne mora mnogu da se skrola, BS strana 7

Автоматски споено мислење:

PS. A NAJKAPAK mi e sto TeTo ja tuzi TPLF :facepalm:

Ja tuzat za neplatena a isporacana toplinska energija vo vrednost od 500K evra firmata od koja ladno zdiplija 15 M evra!

Sega jasno li e koja e razlikata megju bitna i nebitna firma? :D
Ekipava se poveke I podlaboko vleguva vo dubiozi I kriminal .......individualno ke mora nekoj jako da odgovara so svirenje na klavir ili jarbol ...ili toptan site potpisnici za TETO, gama....

Sto se pomina niz ovie 30 godini a nikoj za nisto ne odgovarashe ??? Zakljucok site se namackani so medot edina razlika e koj koga go lize :)
Koga ke se zamisli covek teto sekogash e na vlast !!! Bidi Teto i ti e dobar slogan za izbori :)

За споредба помеѓу вториве ми беше, зашто со моето знаење на МБИ можда и ќе сум земел Топлификација па ќе заработев 0% :icon_lol:
20% према 15% и не е така примамливо со оглед на тоа дека повратот во банка е до негде посигурен. Не глеам логика да вложам пари кај овие. А другите фондови имаат подобри резултати или исти ѓавол?

За пензиските и инвестициските фондови у Северџанија роман иам напишано на форумов. Накратко, лудило е и да се помисли да се купуваат удели у било кој од нив, а да не морав, немаше да им ги плаќам ни тие 6.886 денари придонеси месечно на минималецот од 15.000.

Ludjeto mozebi I ke zaboravat ,no karmata NE....site ke si go dobijat zasluzenoto koga togas....
Decki ,denes e ubav den I vleguvame so nadez kalendarski vo 2021....
Srekna Nova ....I na severdzanci I na kvazi patrioti I na egoisti pa I na nasive institucionalni kriminalci .....za poubavi raboti da pisuvame slednata ....
:oeoeoe::ojeaa::ајнапиво:

...koga veke pominuvash pokraj MPT prashaj utre dali im legnale parite posto gledam apasiev pishal post deka utre ja mazat Telma za sdsm vprocem ne za dzavbe denes pomina blok od 320 akcii na 67.000 od utre ke ja terame nakaj 100.000 :)

МПТ ќе слават кинеска НОВА ГОДИНА кога ќе потпишуваат договор и добијат кешот некаде на средината од Јануари, па дотогаш добар шопинг.

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ !!!

СНГ и од мене! На сите ни посакувам оваа година да обезбедиме институциите да функционираат и законите да се почитуваат, а инвестицискиот принос да зависи исклучиво од способностите!
Автоматски споено мислење:

СНГ и од мене! На сите ни посакувам оваа година да обезбедиме институциите да функционираат и законите да се почитуваат, а инвестицискиот принос да зависи исклучиво од способностите!

Последно уредено:
Најсимпатично е вака кога фактор објавува колку ради реда да не биде нели не објавил, туку само врвот од ледениот брег. Чифлиганец е многу подалеку од Мк, отколку што се пишува тука, но тоа не ме интересира, битно ми е што и како ќе се одрази на кмб, и дали ќе биде крупен удар ако одеднаш во блок излезе?

Оној Арафат рече дека имале предмет со земање кредити за купување акции од банката што им ги дала. Нешто ми вели дека се работи за „една комерцијална банка“, што би рекол Аце Мечка.

За тоа иам и самиот пишувано овде, па дури и со пример за пријавен имот на оној Колемишевски којшто се натанкирал со акции од КМБ со земен кредит, а наизглед без никаков залог. Ако сака некој инспектор да направи кариера у таа Управа за финансиска полиција, само нека тргне по ред да ми ги чита постовите и нека отвара истраги да трпа криминалци во затвор :lolzz:

Ace mecka te pozdravi ova kmb ke ja pravat 8000 onaka random kolku da se vidi raskosh pa neka zucne nekoj deka Hari ne znael biznis da pravi :)
Se plasham da ne im tekne i 10.000 posto nekako mnogu mi se okrupnja taborite so akcii :)

Најсимпатично е вака кога фактор објавува колку ради реда да не биде нели не објавил, туку само врвот од ледениот брег. Чифлиганец е многу подалеку од Мк, отколку што се пишува тука, но тоа не ме интересира, битно ми е што и како ќе се одрази на кмб, и дали ќе биде крупен удар ако одеднаш во блок излезе?

Нема шанси да излезе, пологично е да купува уште. Општествениот статус што ти го носи позицијата најголем акционер на КМБ мислам дека му значи многу.

Нема шанси да излезе, пологично е да купува уште. Општествениот статус што ти го носи позицијата најголем акционер на КМБ мислам дека му значи многу.

Го заболе к.р за општествен статус, само кеш и сопствен интерес си гледа: Адора имала 500 вработени, а ги отпуштил сите и сега му останале само 25. Ако му затребаат 5-6 миљони за друг бизнис, ќе отиде експресно КМБ до 5.000...

Исто и тие брокери што сега со целосна доверба на ангро делат инвестициски совети у еден момент кога ќе почне берзата да паѓа ќе нема ни телефон да ви креваат...

Ah,bre Grim-godina nova ,pesnata stara.Dodeka ti zboris za apokalipsa na berza MBI 10 otide od 3250 na 4710 indeksni poeni.Vo mojot grad ima edna pogovorka koja veli-"Dok se itri naitruvase,mudri namudruvase,budale se nazivese"
P.S. Izvini za srpskiot ,ama ti ja prenesuvam originalnata verzija poradi avtenticnosta.

Го заболе к.р за општествен статус, само кеш и сопствен интерес си гледа: Адора имала 500 вработени, а ги отпуштил сите и сега му останале само 25. Ако му затребаат 5-6 миљони за друг бизнис, ќе отиде експресно КМБ до 5.000...

Исто и тие брокери што сега со целосна доверба на ангро делат инвестициски совети у еден момент кога ќе почне берзата да паѓа ќе нема ни телефон да ви креваат...

U pravo si ako mu zatrebaat ke si gi dodeli kako dividenda vo mart bash tie 5 miliona i dogodina pak taka :) Zaboraviv i lani beshe taka :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom