D
dARK_ElementaL
Гостин
,,На времето имавме пари. Абе да пукнеш со прсти пари ни се појавуваа у руки"
Секој така што ти вика У гужва сум ќе те барам за некое време апсолутно ич нема да ти се јави... Барем јас од таа работа имам искуство..."У гужва сум, ќе те барам."
"У гужва сум, ќе те барам."
Сличен муабет има и ден претходно - Ајде па се гледаме до годинаКај си, од лани не сме се виделе (ова на 1 јануари)
Од една страна, изгледа како глуп и дебилен муабет, али јас на пример, го гледам од аспект на тоа, дека ако го знаеш тој Петко, може да испаднете познати/по-свои да речам, ако имаш близок контакт или си во добри односи со тој Петко. Многу често ради такви фамозни Петковци, имам завршено работа побрзо/подобро со непознати луѓе, а и јас на нив, отколку да ми се тотални непознаници.Кога прават муабет луѓе од различни градови, неизбежен е следниов дебилен муабет:
А: Од кај си?
Б: Од Кавадарци (рандом пример)
A: Го познаваш Петко? (рандом пример)
Дефинитивно еден од најглупите муабети, а речиси секогаш се начнува кога се запознаат луѓе од други градови. Освен што е клише, туку е и бош муабет без некоја поента која не води никаде. И што ако го познавам тој фамозен Петко (по примерот), демек тој треба да ни е заедничка тема на муабет или тој е царот кој мора да го познавам доколку сум од Кавадарци (по примерот)? Глуп, а премногу чест муабет.
Плус, недајбоже, можно е да испадниш роднина со некоја свиѓателка,такаречи идна љубоФ.Неверојатно е колку луѓе не си ги познаваме роднините во други места.Ама Петко од Кавадарци ќе ни е познатОд една страна, изгледа како глуп и дебилен муабет, али јас на пример, го гледам од аспект на тоа, дека ако го знаеш тој Петко, може да испаднете познати/по-свои да речам, ако имаш близок контакт или си во добри односи со тој Петко. Многу често ради такви фамозни Петковци, имам завршено работа побрзо/подобро со непознати луѓе, а и јас на нив, отколку да ми се тотални непознаници.
На пример тебе не те познавам, ама ако си колега со ПЕТКО, а ПЕТКО мене ми е најдобар другар, повеќе ќе имам желба да ти направам услуга/завршам работа/помогнам, или во краен случај само направам муабет, отколку да немам никаква поврзаност со тебе.
Плус, недајбоже, можно е да испадниш роднина со некоја свиѓателка,такаречи идна љубоФ.Неверојатно е колку луѓе не си ги познаваме роднините во други места.Ама Петко од Кавадарци ќе ни е познатОд една страна, изгледа како глуп и дебилен муабет, али јас на пример, го гледам од аспект на тоа, дека ако го знаеш тој Петко, може да испаднете познати/по-свои да речам, ако имаш близок контакт или си во добри односи со тој Петко. Многу често ради такви фамозни Петковци, имам завршено работа побрзо/подобро со непознати луѓе, а и јас на нив, отколку да ми се тотални непознаници.
На пример тебе не те познавам, ама ако си колега со ПЕТКО, а ПЕТКО мене ми е најдобар другар, повеќе ќе имам желба да ти направам услуга/завршам работа/помогнам, или во краен случај само направам муабет, отколку да немам никаква поврзаност со тебе.
Сличен муабет на тоа за во Кавадарци ти е:Кога прават муабет луѓе од различни градови, неизбежен е следниов дебилен муабет:
А: Од кај си?
Б: Од Кавадарци (рандом пример)
A: Го познаваш Петко? (рандом пример)
Дефинитивно еден од најглупите муабети, а речиси секогаш се начнува кога се запознаат луѓе од други градови. Освен што е клише, туку е и бош муабет без некоја поента која не води никаде. И што ако го познавам тој фамозен Петко (по примерот), демек тој треба да ни е заедничка тема на муабет или тој е царот кој мора да го познавам доколку сум од Кавадарци (по примерот)? Глуп, а премногу чест муабет.
Зошто да не ми е познат Петко од Кавадарци?Плус, недајбоже, можно е да испадниш роднина со некоја свиѓателка,такаречи идна љубоФ.Неверојатно е колку луѓе не си ги познаваме роднините во други места.Ама Петко од Кавадарци ќе ни е познат
Автоматски споено мислење:
Плус, недајбоже, можно е да испадниш роднина со некоја свиѓателка,такаречи идна љубоФ.Неверојатно е колку луѓе не си ги познаваме роднините во други места.Ама Петко од Кавадарци ќе ни е познат