Клише реченици кои сите ги мразиме

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Клишеата едни те исти шо ги читам 5-6 години на темата за Умствени растројства, модерно именувана како Анксиозност. Иначе anxiety - растројство, вознемиреност.

Кога некој случајно ќе истури пијалок или ќе му падне храна на земјата а друг ќе искоментира „На некој (мисли на некој починат) му се јадело/пиело“.

Мене ми е ова ем клише ем некако језиво, а се кажува често и на веселби.

Frazi od rabota:

“It’s not a rocket science”
“ Aj ne me zaebavaj treba:
1) da pratis eden mail
2) da povleces eden vlookup
3) da kliknes 3 klika”

Ke pocnam oci da vadam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кога некој случајно ќе истури пијалок или ќе му падне храна на земјата а друг ќе искоментира „На некој (мисли на некој починат) му се јадело/пиело“.

Мене ми е ова ем клише ем некако језиво, а се кажува често и на веселби.
A пак на некој кога ќе му се скрши чаша/тањир, „Ај по него лошото“...

,,абе од ова маскиве не можеме да се видиме'', по клише од ова у врска со ситуацијава нема. Буквално секој рандом муабет на луѓе што се познаваат почнува така.

Последно уредено:
"Ќе биде брат, не се замарај" ... ауу ова колку ме курчи,посебно у моменти на огромна нервоза кога ми иде се да запалам пред мене.

"Ееее, јас..." у последно време испратено со најрандом фалба после тоа и критика на твоја сметка
Пример "еее јас по 10 саати сум учел", "еее јас се положив навреме" , "еее јас ништо не јадев 6 месеци, 3 пати на ден идев у теретана.."

"Де бе како може да не знаеш".. кажано во 2 контексти

А) кога се споделува тотално небитна информација шо ми е надвор од сферата на особен интерес

Б) конкретно на работа,пред тоа на факултет кога се соочувам со проблем што не сум се сретнал претходно и не можам да го решам..

Нели е реченица скоро се е клише...и да не е ќе стане еден ден. Работи кажани на англиски ни звучат подобро, попаметно и поубедливо....пуштај и се на некоја пичка на англиски 100 пути боље ќе си поминеш. А уствари зошто некој би се замарал со тоа, што детерминира колку е нешто поубедливо на еден начин отколку на друг начин кажано.
Нешто ми оди во памет со колективна потсвест....

Абе луѓе само мене ли 80% од муабетите ми се клише или тежок идиот сум? Лесно се нерирам кога ми прават бош муабети само за да си пополнат време..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom