Jas so Toshiba Suzumi vo 40m2 potrosiv 1500 denari.G-tech за месец ноември потроши 2000 ден поставен во 20м2. Споделете искуство оние кои ја имаат. Дали е ок потрошувачката?
So amberot potrosi za mesec 11 / 250kw denski 24 na vecer 21° 41m2 kolku idi toa bas vo pari ne znam...Jas so Toshiba Suzumi vo 40m2 potrosiv 1500 denari.
Gledas,amberov durI poekonomicen,od suzumkava,ama ovaj gtec,mnogu arci,a mozi I prostorot mu arci.So amberot potrosi za mesec 11 / 250kw denski 24 na vecer 21° 41m2 kolku idi toa bas vo pari ne znam...
E-control vika okolu1400mkd.
Na kolku stepeni greese.Jas 23c,vklucena 24/7 auto.(TOSHIBA SUZUMI 16).Opisi na kolku stepeni ,se greese i dali auto fan ili kako ja rabotese.G-tech за месец ноември потроши 2000 ден поставен во 20м2. Споделете искуство оние кои ја имаат. Дали е ок потрошувачката?
Чинам баш ти дома ја имаш.... ти треба да знаеш....ne namalile posto vo start pogresno si gi broel 3 se za 2ipolkata
Jas so dva g tech gream okolu 70m2 nonstop vkluceni 23,24 stepeni , sve mi e na struja,plus goren sprat sto se upotrebuva sporet,frizider i sijalici, smetkata mi e 3200 denari vkupno.G-tech за месец ноември потроши 2000 ден поставен во 20м2. Споделете искуство оние кои ја имаат. Дали е ок потрошувачката?
Ова само ќе го ставам тука xDНа овие температури COP би требало да е од 3,5 кај послабите клими до кај 4,5 кај подобрите.
AVERAGES | ||
output heat in kWh | consumption in kWh | COP |
3.0286 | 0.510 | 5.999322076 |
Od poodamna e poznato,a i den denes se koristi preku razni formi na združuvanja, fintata koga sakaš da prodadeš proizvod vo odredena zemja, najgolem profit se ostvaruva so selenje na proizvodstvoto tamu ili podiganje novi kapaciteti, pa ušte ako ima eftina rabotna sila i na dovolno visoko tehnološko nivo i pri toa broi 1.4 milijardi narod....Vo toj pogled Kina e idealna, očekuvam za 15-20 godini deka borbata za pregolem profit možebi će im se vrati kako bumerang na svetskite korporacii pa sami sebe si ja sečat grankata na koja sedat. Najdobar primer se mobilnite telefoni i XIAOMI (ŠAOMI) i HUAWEI, za nekoja godina klimive, električnite avtomobili........И ако големите корпорации сакаат дел од тој (ултра-масивен)колач,тогаш ќе направат се што е потребно да добијат дел. Значи мора партнерство,спојување,трансфер и на технологија и на производство таму!
Pa ti si fenomen daj objasni na kolku se LADIS zimovo na 18 stepena sigurno.Jas so dva g tech gream okolu 70m2 nonstop vkluceni 23,24 stepeni , sve mi e na struja,plus goren sprat sto se upotrebuva sporet,frizider i sijalici, smetkata mi e 3200 denari vkupno.
По стара добра навика ќе лажат дека е со три (па дури и четири) плусчиња. Специјалисти се за лажење.Како бе? Намалиле од плусчињата на новиот У-Краун на R32?
Ами како ќе ја продаваат сега 80к+ кај нас со едно плусче помалце?
Neznam so sila sto teras inat eve ti od r32 duri za nijansa e podobra i kako sto znam se zema srednata zona a ne toplata.Чинам баш ти дома ја имаш.... ти треба да знаеш....
Некој броел погрешно во старт - или некој сеа на крај се праи дека брои погрешно откако ја тргнаа од веб сајтот кај нас....
Ама еве уште ја има на странскиве сајтови....
Gree klima uređaj U-Crown GWH12UB-K3DNA4FI/GWH12UB-K3DNA4FO
Klima uređaj Gree, inverter, komplet zidna unutarnja i vanjska jedinica, model GWH12UB-K3DNA4F/GWH12UB-K3DNA4F U-Crown, učinak hlađenja 3,5kW, učinak grijanja 3,6kW.klimacentar.comGREE U-Crown 12
pood.smartac.eu
Ова не е енергетската од u-crown 12ка на R410 со А+++ на греење?
Прегледај го приврзокот 278018
Batali gi, gledas deka makata im e golema.Neznam so sila sto teras inat eve ti od r32 duri za nijansa e podobra i kako sto znam se zema srednata zona a ne toplata
Еј друже ти си убил со мерењево.Ова само ќе го ставам тука xD
Снимано во 11 навечер на надворешна од 5.5С
Значи преку ден се грее простор од 29m2 или 76.85m3 без изолација и стара дрвена дограма....
Пошто е снимано навечер и е поставена на макс-фан, дополнително е отворена и вратата кон 15м2 спална па навечер вкупно се греат 44м2 или 116м3.
Средни вредности за видеото од 36мин...
AVERAGES output heat in kWh consumption in kWh COP 3.0286 0.510 5.999322076
Како се добиени тие средни вредности => извадени 78 мерења од 36 минутното видео.... попрецизно пресметано на секои 30 секунди од видеото.
Бујрум ексел фајлот со калкулациите и графиконите.
Неколку графикончиња изгенерирани врз извадени вредности
Прегледај го приврзокот 278019
Прегледај го приврзокот 278020
Прегледај го приврзокот 278021
Na tolku merenja otvaranje zatvaranje vrati ti nemas ubava komocija a tolku skapa klima si zemal. Pretpostavuvam deka pretezno e koristis za eksperimentiranje eden vid vreme da tepas koga si doma so copovi so usisi so izduvi so grafikoni ne biva spase sutle e ova ama merak si e merak sto da se prave toa e taka i na kraj pak nemozes da zagrees cel sprat od 65 kvadrata. Toa ne e mokna klima toa e luksuzna klima kade go plakas brendot ustvari tvonata e 3.5 kw pa normalno ne e za golemi povrsini.Ова само ќе го ставам тука xD
Снимано во 11 навечер на надворешна од 5.5С
Значи преку ден се грее простор од 29m2 или 76.85m3 без изолација и стара дрвена дограма....
Пошто е снимано навечер и е поставена на макс-фан, дополнително е отворена и вратата кон 15м2 спална па навечер вкупно се греат 44м2 или 116м3.
Средни вредности за видеото од 36мин...
AVERAGES output heat in kWh consumption in kWh COP 3.0286 0.510 5.999322076
Како се добиени тие средни вредности => извадени 78 мерења од 36 минутното видео.... попрецизно пресметано на секои 30 секунди од видеото.
Бујрум ексел фајлот со калкулациите и графиконите.
Неколку графикончиња изгенерирани врз извадени вредности
Прегледај го приврзокот 278019
Прегледај го приврзокот 278020
Прегледај го приврзокот 278021