O pa MItsibushi se prekrasni klimi,koj rece deka ne se prekrasni,super si se i gree AMBER si e super.toa se vika izgorvor optimizirana e za nasha klima....a nie vo koja sme vo plava kako sto mi teknuva neli taa bese ladna zona toga ne e optimizirana odnosno nema snaga mitsubishi kade kade se pojaki na toa pole od japoncite za greenje mislam iako pred nekolku nedeli kazav i ja se mislev za daisekai 9ka pred da se odlucam za amber znaci ne te napagam da ne me svatis pogresno tuku ednostavno ete toa e toa baska sto gleam vikate spin bilo deka midea e toshiba odnosno spored vas toshiba klimite si ostanale na toshiba....
Sekoj neka si se pronajdi so mu trba.I TOSHIBA i te kako znaj da go overklokuva ,i da go opni svojot kompresor na 130-150hz,ama nejki.I drugi firmi koristat toshibini kompresori i gi clokaat-frizitraat,ama toshiba neki svojte ,si gi stiti.Zatoa ti rekov sekoj so svojata politika.Taka razmisluva Tosiba.E sega koja zona na greenje sme,sigurno ne sme Sibir,Kamcatka.Baraj temperaturi pod -10,gevrek ke najdis.Pa ti odluci koja zona sme.
Ako e Toshiba air Conditioner Mideja,togas,nekoj neka si poraca ete Vivaks so raboti so Mideja,eden Daiseikaj,pa neka mu go napraj Mideja za polovina cena.E do kaj sme stignale.
Japonecot odma harahiri ke si izvrsi.
Ako vo Bitola e -20,mene i da drzi eden mesec ke mi treba za prostorot,5kw,ai so treba dastavam doma,nekoja klima sto dava 5KW na -20.Kakov komfor bi imal togas.Nikakov.Jas nikogas ne sum so takvo razmisluvanje.Treba nekogas da sme i racionalni so razmisluvanjata.