Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Од рубриката час поскоро до избор на влада за подобро справување со ковид19 издвојуваме :
намален буџетот за здравство за 30% и ќе чекаме донации за вакцини и да се надеваме на некој механизми кои се за држави со хуманитарни кризи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Колку кила беше?
Не знам, не беше крупна ама имаше дијабет и нешто со срцето мислам. Пред некоја година ослабе околу 10 кила за да ја подобри состојбата со шеќерот ама и тогаш не беше нешто крупна. Заедно се вработивме. Душа напатена, прво вработување и беше тек на 50 години... се измачи и со синот, Диво Насеље кога беше он беше таму... многу добра жена беше, жалосно. А од синот префати, да не си му во кожа...

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Некаде август месец мислам беше кога русите ни понудија од нивната вакцина, одговорот на нашиве ,,здравствени гуруа" беше нешто во стилот: ај ќе видиме, чекаме да видиме што ќе речат од СЗО, има ,,ковакс механизам" за сиротиња, немаме гајле, нашите западни партнери...ќе ве имаме во предвид - демек сме во позиција да бираме, нато сме ние, преговори со ЕУ, мадињавотетрапак.
Фаст форврд, ден денешен - „Исток нѐ отпиша, Запад не нѐ запишуе“, се ѓупчиме по комшии, чекаме да не спасат нашите најголеми душмани кои што за луѓе не не рачунаат.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Не знам, не беше крупна ама имаше дијабет и нешто со срцето мислам. Пред некоја година ослабе околу 10 кила за да ја подобри состојбата со шеќерот ама и тогаш не беше нешто крупна. Заедно се вработивме. Душа напатена, прво вработување и беше тек на 50 години... се измачи и со синот, Диво Насеље кога беше он беше таму... многу добра жена беше, жалосно. А од синот префати, да не си му во кожа...
Нема правило тука ако не за себе МОРА да се чуваме за постарите дома.Кај мене кога испадна позитивна жената со оглед дека живеам со родители од кој татко ми со ХОББ памет у глава немав кога покажав и јас симптоми а моите ги изолирав сосема на друго место.Али често до моментот на изолација веќе е касно за домашните зависи од периодот на инкубација.Али фала му на Бога само јас и жена ми официјално и симптоматски фативме а родителите еве месец дена живи и здрави.За некое време ке ги пратам да се тестираат за антитела да видиме дали имале некој контакт.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Има ли друга држава во Европа, која чека на милостина од соседите за вакцина, а не направила план да набави навремено, па сега министерот да лицитира со датуми втора половина на 2021-ва за директна набавка?

Во втора половина на 2021-ва може ќе заврши пандемијата ние уште вакцини ќе немаме, односно ќе имаме некои шкарт побугарчени.

M

Macedon1um

Гостин
Поарно нека ги откажат чим во втора половина на 2021, до тогаш со темпово 50-60% ќе го имаат прележано па ширењето ќе биде многу помало

Ваква неспособна влада одамна сме немале, дупка до дупка сите министри

Член од
17 август 2011
Мислења
10.402
Поени од реакции
18.558
Дали некој му текнало воопшто од Кина да побара, ако више нема од западниве? Инаку да нас у 2022 вакцини не верувам да ни вршат работа.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035

"Источниот сосед изрази волја, надвор од дипломатските бариери, да ѝ подаде рака на нашата земја во надминување на пандемиската криза.“
Дали се нормални веснициве во МК?

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622

"Источниот сосед изрази волја, надвор од дипломатските бариери, да ѝ подаде рака на нашата земја во надминување на пандемиската криза.“
Дали се нормални веснициве во МК?
Ова е дипломатија на високо ниво.
Некој ако ти удри шлаканица ти му враќаш со бакнеж така?!?:rolleyes:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ова е дипломатија на високо ниво.
Некој ако ти удри шлаканица ти му враќаш со бакнеж така?!?:rolleyes:
Само што во овој случај ти удира шлаканица и истиот тој ти враќа со галење...

Kajgana Shop

На врв Bottom