Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Во Манаус во Бразил, научниците одредиле дека населението има 66 проценти имунитет а сега пак почнало да се разгорува со вирусот. Нешто овде не штима.
Сега засега тоа не е случај со Амазонија и Манаус. Плус народот е целосно вратен во нормала, види мобилити дата.

Еве статистика во Амазонија, со напомена дека во цел Бразил растат случаите.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
Сега прочитав за 35 годишниот професор дека бил излечен од ковид19, меѓутоа починал од последиците. Се лечел месец дена во систина .

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Кој е професорот?
Професор по Хемија од Страчинци(Арачиново).Имал 35 години и се лекувал во Систина месец дена.Пишуваат дека се излекувал од Короната али од последици умрел.За жал додека бил во болница умреле и мајка му и баба му од корона.

Оставил жена со две малолетни деца :(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.095
Поени од реакции
74.901

И Марјан Лазовски починал од корона. Што малер година ќе беше, прво Буштурот загина во сообраќајка, па тренерот од младински категории умре од срце сред подготовки во Маврово и сега Лазовски од корона...

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Барем никој више не вика дека шведската стратегија испаднала добра. Една невистина и глупост, поврзана со пандемијава, помалку.
Ја викам дека беше најдобра од сите, без никакви мерки, а резултатите се како и сите останати (дури и многу подобри од Северџистан).

Баш ги гледам новите мерки, се препорачува носење маски (значи не е задолжитено), во кафаните да се седело до максимум 4 души, да не се продавало аклохол по 20 часот и каде можело работата да се одвива онлине, спотрски сали, базени и сл. да затворат еден месец.

Мило ми е што една земја издржа скоро цела година и што имаме примерок за анализа, што би било кога не би имало мерки, и овие мерки не се којзнае што ама ќе се вели дека има нешто.

Оваа е со 3-ти декември, умрени по денови, има нешто резултати повеќе ама ми изгледаат нецелосни па ќе дадат лажни бројки.
Би рекле дека е 4000 над просекот, иако таа 2019г ептен го руши истиот, има и 2400 во 2020г од непознати денови, ама и 2600 во 2019г, 2500 во 2018г, 2200 во 2017г... нека се заврши годината па ќе ги додадеме и тие (во месечните се вкалкулирани).

Во овој график се прикажани по возрасна група во 2019 и 2020г, за жал како што кажав 2019 е доста потпросечна па има огромна разлика, ама отприлика можете да видете дека смртноста е зголемена кај возрасната популација.
На овој график е по месеци (со оние што незнаеле кој денови се умрени, ама го знаат месецот), 2020г е првото, а просекот е второто (ме мрзеше да ги менувам местата)

Од овде како што гледате по априлскиот бран состојбата беше супер, па дури и имаше изјави како се било ОК, а сега за само 700 души повеќе од просекот и одма ќе воведуваат смешни мерки,
оваа со мерките е изгледа поради простата раја која ја плашат медиумите и поради тој притисок морале да изгледа како да прават нешто.

И уште една многу интересна работа која се докажа, дека барем пола од тие што се регистрирани дека умреле од корона , короната не е причина, и кај нас и во Шведска и веројатно било каде, бројот на умрени е за околу пола поголем од просекот умрени претходните години, другата половина можеме да ја поделиме оти постојат над просечни години, па останува дека околу четвртина со сигурност можеме да ги препишеме на короната, а дали таа бројка е голема за да цел свет пага во транс проценете вие (според мене не).

C

CoolIris

Гостин
Многу луѓе (познаници мои) починаа од коронава деновиве. Млади, средновечни, стари. Наместо да владее позитивна енергија и празнично расположение, наоколу гледам монотонија и сивило...и тек тук по некое ентузијастично советче за справување со целата оваа психоза. Ме гушат сите овие работи.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.276
Поени од реакции
9.058
Време беше да имаат и друга дијагноза освен стрес...:sneaky:
Чудно, во Германија дијагнозата стрес не постои.
Автоматски споено мислење:

Многу луѓе (познаници мои) починаа од коронава деновиве. Млади, средновечни, стари. Наместо да владее позитивна енергија и празнично расположение, наоколу гледам монотонија и сивило...и тек тук по некое ентузијастично советче за справување со целата оваа психоза. Ме гушат сите овие работи.
Младите се починати од тоа колку што е организиран системот. Еве веќе една година помина, еден пациент под 50 години немам видено да почине од корона. Нешто смрди во таа чусесна земја.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Напуштив болница решение за самоизолација немам,анкета не ми направија а веќе 15 ден од симптоми. По ваше докога да седам во изолација и дали по тој период треба да се пријавам дека ми заврши?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.276
Поени од реакции
9.058
Барем никој више не вика дека шведската стратегија испаднала добра. Една невистина и глупост, поврзана со пандемијава, помалку.
Информациите за коронава се сведени само како профил на информации а не како информации кои биле подложни на анализа.

Ако има еден профил на информации без анализа тоа не може да даде веродостен резултат.

Не можеш со гомна од пиле да направиш пилешка салата. А во ова лудо време само "гомната" се сервираат без анализа.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Напуштив болница решение за самоизолација немам,анкета не ми направија а веќе 15 ден од симптоми. По ваше докога да седам во изолација и дали по тој период треба да се пријавам дека ми заврши?
Како мислиш напушти болница?Ако имаш позитивен тест тогаш решение за изолација имаш само што не си го добил ти на вибер.Така да консултирај се со матичниот прво за здравјето после за административните процедури.

Kajgana Shop

На врв Bottom