Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Не знам дали е таман прашањево за тука...
Вујко ми пред околу 1 недела се зарази со коронава и од болницата во Х градот побаравме да биде префрлен во Систина бидејќи состојбата му беше крајно критична. Лепо фино го земаа од градот Х и го однесоа Скопје и цената за 15 дена лекување во Систина е 17 000 евра...некој да е запознаен околу трошоциве дека некако ненормална ми изгледа сумава??
Систина (а и Жан Митрев) е најскапа, приватна болница, таму еден ден во болница е поскап од ексклузивен хотел, а уште и медицинска услуга на тоа ... Требало да се информирате за цените претходно, жално вака што ве изненадиле со сумите ...

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
362
Поени од реакции
469
Од старт им земаат 12000 евра. После 10ти ден по 1000че од ден.
Точно
Прво уплативме 12 000 па побараа уште 5000 сега....јеботе државата со 250еур плата ПУ.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
На другар мој од Кичево му бараа 12 000 евра во Систина(во старт потежок случај), сопругата негова се зарази со Корона. Човеко ги собираше парите цел ден, другиот ден се јави, и му кажаа дека нема слободен кревет. разочаран ја остави сопругата во кичевската болница,.....по неко време малку и се подобри сликата, последните 2 недели ја префрлија во Скопје.....и за жал жената почина. 46 години

ПС:сеуште ја нема во дневните статистики....што значи дека се штелуваат

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Последниве месеци освен мафијата која рекетира за тестови за корона на убедливо прво место се искачи мафијата која шитка витамини. Во желба да се избацат со што повеќе единици во Д-витаминот и други ствари кои исклучително добро влијаат на имунитетот максимално забегаа.
Во моментов најдобар проект за иновации е да „патентираш“ тинктура со брусница, цимет и некоја тревка која расте покрај пат со која имунитетот го правиш џам за само една недела.
За кратко време очекувам да се појави нова студија со која Д-витаминот и не помага баш многу кај заболени од Ковид...
Веќе се појави, ја читнав пред некој ден на бибиси мислам
Автоматски споено мислење:

Во Франција соопштија дека нема да форсираат вакцинирање на лицата кои веќе го прележале со симптоми вирусот, а доколку овие лица сакаат да се вакцинираат ќе треба да респектираат тајминг од барем 3 месеци после последниот симптом

Последно уредено:
Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Не знам дали е таман прашањево за тука...
Вујко ми пред околу 1 недела се зарази со коронава и од болницата во Х градот побаравме да биде префрлен во Систина бидејќи состојбата му беше крајно критична. Лепо фино го земаа од градот Х и го однесоа Скопје и цената за 15 дена лекување во Систина е 17 000 евра...некој да е запознаен околу трошоциве дека некако ненормална ми изгледа сумава??
Пред 10 дена кога се јавив да прашам во Систина, ми кажаа само престојот без ништо друго чини 500 евра од ден. Се останато се доплака плус. Испитувања,снимања,терапии,лекарства и се останато што ке се направи се доплака на тие 500 евра. Така да може и до 1000 евра на ден во просек да искочи а и повеке, во зависност од состојбата на пациентот. Ова беа зборовите што ми ги кажа вработената преку телефон.

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Пред 10 дена кога се јавив да прашам во Систина, ми кажаа само престојот без ништо друго чини 500 евра од ден. Се останато се доплака плус. Испитувања,снимања,терапии,лекарства и се останато што ке се направи се доплака на тие 500 евра. Така да може и до 1000 евра на ден во просек да искочи а и повеке, во зависност од состојбата на пациентот. Ова беа зборовите што ми ги кажа вработената преку телефон.
Јебем ти хотел со 15 ѕвездички... :гомце:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Јебем ти хотел со 15 ѕвездички... :гомце:
Да знаеш дека се подобри и поуспешни па ќе кажеш не жалам пари.. (ако имаш) Ама и кај нив пациентите на респиратор имаат никакви изгледи. Минатата недела баш во Систина почина еден мој многу драг пријател, профа од Електро... Кај нив ја плаќаш ажурноста и хуманиот третман. Толку.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
5г, антиваксери, Бил Гејтс....не е за тебе.
Лековите секогаш едно лечат а друго расипуваат. Ако ја имаш таа среќа ќе ти расипе само едно нешто. Секогаш, ама баш секогаш има несакани ефекти. Ако не си го искусил ова на себеси тогаш нема да ме разбереш.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Министерството за здравство соопшти повеќе детали за најмладиот пациент меѓу починатите во текот на последниот пресек за состојбата со епидемијата на коронавирусот од четвртокот кон петокот.

Станува збор за момче на 33-годишна возраст кoeшто имало прекумерна телесна тежина и со тешка билатерална пневмонија.

Пациентот бил хоспитализиран на почетокот на месецов во Градската општа болница „8-ми Септември“со ниска сатурација и бил подложен на неинвазивна механичка вентилација.

Пациентот покрај својата терапија, примил и конвалесцентна плазма и озон, но за жал безуспешно, по што починал ноќта кон петокот, велат од ресорното министерство.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Е сега Швеѓаниве навистина одат кон имунитет на стадо.

За размерите на заразата сведочи и анализата на канализациската вода во Гетеборг, во која концентрацијата на вирусните честички е 60 пати поголема отколку што била за време на пролетниот бран на заразата.
Ќе видиме сега како ќе се справат со ситуацијава.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Е сега Швеѓаниве навистина одат кон имунитет на стадо.

Ќе видиме сега како ќе се справат со ситуацијава.
Во Манаус во Бразил, научниците одредиле дека населението има 66 проценти имунитет а сега пак почнало да се разгорува со вирусот. Нешто овде не штима.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.822
Поени од реакции
17.049
" Ima li osnove za ustavnu tužbu zbog nejednakih prava za crkvu i kafiće i restorane? "

во Хрватска размислуваат за уставни тужби, поради дискриминации на кафулињата и рестораните во споредба со црквите, каде е дозволено собирање...
Автоматски споено мислење:

ме интересира, дали во приватните болници имало случка ако пациентот почине од Ковид да влезе фамилијата и да демолира, како што имаше повеќе случки во воената болница ????
Па тука ее и оправдано, толку многу пари земаат, можеби и повеќе од клиники во странство...

Kajgana Shop

На врв Bottom