Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали е таман прашањево за тука...
Вујко ми пред околу 1 недела се зарази со коронава и од болницата во Х градот побаравме да биде префрлен во Систина бидејќи состојбата му беше крајно критична. Лепо фино го земаа од градот Х и го однесоа Скопје и цената за 15 дена лекување во Систина е 17 000 евра...некој да е запознаен околу трошоциве дека некако ненормална ми изгледа сумава??
Систина (а и Жан Митрев) е најскапа, приватна болница, таму еден ден во болница е поскап од ексклузивен хотел, а уште и медицинска услуга на тоа ... Требало да се информирате за цените претходно, жално вака што ве изненадиле со сумите ...

Од старт им земаат 12000 евра. После 10ти ден по 1000че од ден.
Точно
Прво уплативме 12 000 па побараа уште 5000 сега....јеботе државата со 250еур плата ПУ.

На другар мој од Кичево му бараа 12 000 евра во Систина(во старт потежок случај), сопругата негова се зарази со Корона. Човеко ги собираше парите цел ден, другиот ден се јави, и му кажаа дека нема слободен кревет. разочаран ја остави сопругата во кичевската болница,.....по неко време малку и се подобри сликата, последните 2 недели ја префрлија во Скопје.....и за жал жената почина. 46 години

ПС:сеуште ја нема во дневните статистики....што значи дека се штелуваат

Последниве месеци освен мафијата која рекетира за тестови за корона на убедливо прво место се искачи мафијата која шитка витамини. Во желба да се избацат со што повеќе единици во Д-витаминот и други ствари кои исклучително добро влијаат на имунитетот максимално забегаа.
Во моментов најдобар проект за иновации е да „патентираш“ тинктура со брусница, цимет и некоја тревка која расте покрај пат со која имунитетот го правиш џам за само една недела.
За кратко време очекувам да се појави нова студија со која Д-витаминот и не помага баш многу кај заболени од Ковид...

Веќе се појави, ја читнав пред некој ден на бибиси мислам
Автоматски споено мислење:

Во Франција соопштија дека нема да форсираат вакцинирање на лицата кои веќе го прележале со симптоми вирусот, а доколку овие лица сакаат да се вакцинираат ќе треба да респектираат тајминг од барем 3 месеци после последниот симптом

Последно уредено:
Не знам дали е таман прашањево за тука...
Вујко ми пред околу 1 недела се зарази со коронава и од болницата во Х градот побаравме да биде префрлен во Систина бидејќи состојбата му беше крајно критична. Лепо фино го земаа од градот Х и го однесоа Скопје и цената за 15 дена лекување во Систина е 17 000 евра...некој да е запознаен околу трошоциве дека некако ненормална ми изгледа сумава??
Пред 10 дена кога се јавив да прашам во Систина, ми кажаа само престојот без ништо друго чини 500 евра од ден. Се останато се доплака плус. Испитувања,снимања,терапии,лекарства и се останато што ке се направи се доплака на тие 500 евра. Така да може и до 1000 евра на ден во просек да искочи а и повеке, во зависност од состојбата на пациентот. Ова беа зборовите што ми ги кажа вработената преку телефон.

Последно уредено:
Пред 10 дена кога се јавив да прашам во Систина, ми кажаа само престојот без ништо друго чини 500 евра од ден. Се останато се доплака плус. Испитувања,снимања,терапии,лекарства и се останато што ке се направи се доплака на тие 500 евра. Така да може и до 1000 евра на ден во просек да искочи а и повеке, во зависност од состојбата на пациентот. Ова беа зборовите што ми ги кажа вработената преку телефон.
Јебем ти хотел со 15 ѕвездички... :гомце:

Јебем ти хотел со 15 ѕвездички... :гомце:
Да знаеш дека се подобри и поуспешни па ќе кажеш не жалам пари.. (ако имаш) Ама и кај нив пациентите на респиратор имаат никакви изгледи. Минатата недела баш во Систина почина еден мој многу драг пријател, профа од Електро... Кај нив ја плаќаш ажурноста и хуманиот третман. Толку.

5г, антиваксери, Бил Гејтс....не е за тебе.

Лековите секогаш едно лечат а друго расипуваат. Ако ја имаш таа среќа ќе ти расипе само едно нешто. Секогаш, ама баш секогаш има несакани ефекти. Ако не си го искусил ова на себеси тогаш нема да ме разбереш.

Министерството за здравство соопшти повеќе детали за најмладиот пациент меѓу починатите во текот на последниот пресек за состојбата со епидемијата на коронавирусот од четвртокот кон петокот.

Станува збор за момче на 33-годишна возраст кoeшто имало прекумерна телесна тежина и со тешка билатерална пневмонија.

Пациентот бил хоспитализиран на почетокот на месецов во Градската општа болница „8-ми Септември“со ниска сатурација и бил подложен на неинвазивна механичка вентилација.

Пациентот покрај својата терапија, примил и конвалесцентна плазма и озон, но за жал безуспешно, по што починал ноќта кон петокот, велат од ресорното министерство.

Е сега Швеѓаниве навистина одат кон имунитет на стадо.

За размерите на заразата сведочи и анализата на канализациската вода во Гетеборг, во која концентрацијата на вирусните честички е 60 пати поголема отколку што била за време на пролетниот бран на заразата.

Ќе видиме сега како ќе се справат со ситуацијава.

Е сега Швеѓаниве навистина одат кон имунитет на стадо.

Ќе видиме сега како ќе се справат со ситуацијава.

Во Манаус во Бразил, научниците одредиле дека населението има 66 проценти имунитет а сега пак почнало да се разгорува со вирусот. Нешто овде не штима.

" Ima li osnove za ustavnu tužbu zbog nejednakih prava za crkvu i kafiće i restorane? "

во Хрватска размислуваат за уставни тужби, поради дискриминации на кафулињата и рестораните во споредба со црквите, каде е дозволено собирање...
Автоматски споено мислење:

ме интересира, дали во приватните болници имало случка ако пациентот почине од Ковид да влезе фамилијата и да демолира, како што имаше повеќе случки во воената болница ????
Па тука ее и оправдано, толку многу пари земаат, можеби и повеќе од клиники во странство...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom