Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не се само јапанците! И многу кинески клими немаат дисплеј,што па мене ужасно ме нервира! Наместо да одиме напред,ние се враќаме назад 20 години,и не го купувам тој наратив као демек од естетски/дизајнерски причини било тоа! Па 15 центи не ги кошта тој модул на големо,и ако они се прават ци**ни за 15с,тогаш и јас пари не им давам за клима без дисплеј! Скапи ми се парите :)
А за втората точка што ја спомна,ниска модулација. Сосем е во ред да модулираат и толку ниско... ако(и тоа многу битно ако) Пдизајнот на климата одговара на ПД на просторот! Тогаш таа клима ќе си одржава прецизно и нема да се осеќа ладно на овие температури.
Автоматски споено мислење:

За 50ден се наоѓаат по кинеските ;)
Specijalen w mojot rezban,podgoren na krajot,poke me topli ko ke go gleda
Автоматски споено мислење:

Toshiba imas vo suteren ako pamtam dobro, od uredot-Toshibata-klimata sto ja imas nigde necitas deka senzorot na klimata ja postignal temperaturata a se falis deka e toplo?
Zatoa sto klinata nemeri i nepokazua...primoran su da meris temp na exteren ured koj u start e kineski :)
Sto me doveduva do razmisluvanje....zasto spustaat do 200w a znaat deka togas klimata duva so temp pod 35c
Neznam ne meram izduv,pa niti ja slusam,kako na parno da se toplam.Ne znam od kaj mi ifi toploto,a e momentalno 6 m odalecena od mene kaj so lezam,k izot si go gledam.

Ne ti e zatvorena dupkata stom pravi razlika 16-23c.
Прашав, но не добив одговор за другиот дел. Дали може да се сетира I-feel да работи со помала осцилација, затоа што од вклучување до гасење на климата прави скоро 4 степени

Прашав, но не добив одговор за другиот дел. Дали може да се сетира I-feel да работи со помала осцилација, затоа што од вклучување до гасење на климата прави скоро 4 степени
Kako izmeri deka 4c e razlikata?
Meris u soba so merace ili klimata ti kazuva? cisto gi prcam japancive sto nigde nemozat od klimta da izmerat kolkuvstepeni e vnatre inace ke go resime lesno kaj tebe

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Meris u soba so merace ili klimata ti kazuva? cisto gi prcam japancive sto nigde nemozat od klimta da izmerat kolkuvstepeni e vnatre inace ke go resime lesno kaj tebe
Имам веродостоен мерач кои стои до далинското кое е на I-feel.

Edna globalna podelba dali moze da napravime kolku se precizni temperaturnite senzori kaj japanckite modeli vs kineskite.?
Japanckite modeli nemaat displey (samo led diodi) nemaat prikaz na temp, nemaat Ifeel nemaat Temp kopce...onda kako?
Japonckite imaat kolku sto razbrav na site predthodni 2600str ladno duvanje koe se reklamira kako niska modulacija....no prasanjeto e kolku so niska modulacija im e indoor ambientalna temp,kako gledaat kolku e ambientalna temp koja nemoze da ja izmerat?
Toshiba imas vo suteren ako pamtam dobro, od uredot-Toshibata-klimata sto ja imas nigde necitas deka senzorot na klimata ja postignal temperaturata a se falis deka e toplo?
Zatoa sto klinata nemeri i nepokazua...primoran su da meris temp na exteren ured koj u start e kineski :)
Sto me doveduva do razmisluvanje....zasto spustaat do 200w a znaat deka togas klimata duva so temp pod 35c

Се смешкам под мустаќ додега гледам како "се чудат" како јапанските модели воопшто модулираат ниско "без" внатрешен сензор за амбиентална температура и без дисплеј на внатрешна единица.
Некоја магија сигурно.....

Тоа е другарче..... толку од евтиното кинеско.... ак ти чини чутиси и крцкајси... ак не... пак чутиси.
Или пак остај ги момциве од погоре нека се чудат и думаат а ти нареден пат куписи поскапо јапонско и нема да ти гасне со месеци. Башка тоа може да се изненадиш дека и сметките ќе се преполоват.... ама магија е сигурно :)
Eве кај мене Mitsubishi LN35 нема угасено бар 2 месеци.

Да не биде на празно муабетов, пак ќе споделам графикони за потршувачка на енергија од Broadlink SP3S мерачите изгенерирани со помош на Home Assistant и Grafana алатката.

Еве како работи Gree Hansol 12ката кај мене (График од потршувачка на енергија од последни 48 часа):

Еве како работи Mitsubishi LN35ката кај мене (График од потршувачка на енергија од последни 48 часа):

Еве ги двете на ист графикон, за подобра споредба:

И еве графикон од последни 48 часа за просторот кај што е Mitsubishi LN35ката, измерена од сензорот за амбиентална температура кој го "нема" во неа.

Ај решете кај @ahil па утре другиден да се пофали дека све е топ!
Имаше уше некој пиша вчера-некни, решете и таму.... нека не отвораат внатрешна да истргуваат сензор надвор да виси срамота е....

Инаку, еве едно поздравче од мене и мојата јапанка :)

73ed03b7a13dc0e14fcb5986d3dc1ea9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Ја па те мислам на боледување си,а ти пратиш тука
Tuka sum prijatel ne sum na boleduvanje podobar sum preostanuvaat uste nekoj ispituvanje okolu Koronava i se nadevam se ke bide dobro.
Inaku tuka sum ja sledam redovno temava

Тоа е другарче..... толку од евтиното кинеско.... ак ти чини чутиси и крцкајси... ак не... пак чутиси.
Или пак остај ги момциве од погоре нека се чудат и думаат а ти нареден пат куписи поскапо јапонско и нема да ти гасне со месеци. Башка тоа може да се изненадиш дека и сметките ќе се преполоват.... ама магија е сигурно
Види јас климите ги користам повеќе од 4 години. Генерално сум задоволен за тоа што добив за парите. Тоа дека некоја јапонска би работела подобро од мојата, верувам дека е така. Но за која цена и дали би се исплатила на рок од неколку години? Не сум баш убеден.
Поентата не е да купиш која е најдобра клима, туку да купиш најдобро за парите. Сите знаат дека ако купиш Мерцедес нов S-класаа ќе ти биде најдобро и најбезбедно, ама не купуваме сите нели?

@
Ај решете кај @ahil па утре другиден да се пофали дека све е топ!
Имаше уше некој пиша вчера-некни, решете и таму.... нека не отвораат внатрешна да истргуваат сензор надвор да виси срамота е....

Инаку, еве едно поздравче од мене и мојата јапанка :)

73ed03b7a13dc0e14fcb5986d3dc1ea9.jpg

Room Temperature ti go cita senzorot na klimata, no ako nesvakjas mora da ti objasnam ...imas na 22,5C zadadena a skrinshot od 22C аmbientalna u nekoja aplikacija na internet ama nevidovme kolku e na 4m od klimata...ili Mitsu ima glupa logika da trosi malce i nikogas nestigni do zadadena 22 5....da bese 23 Room Temp na 22 zadadena ke bese podobro neli ?;)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Види јас климите ги користам повеќе од 4 години. Генерално сум задоволен за тоа што добив за парите. Тоа дека некоја јапонска би работела подобро од мојата, верувам дека е така. Но за која цена и дали би се исплатила на рок од неколку години? Не сум баш убеден.
Поентата не е да купиш која е најдобра клима, туку да купиш најдобро за парите. Сите знаат дека ако купиш Мерцедес нов S-класаа ќе ти биде најдобро и најбезбедно, ама не купуваме сите нели?

Горе-деле и јас бев со истиот впечаток како тебе (задоволен со Gree Hansol 12) до пред да ја купам Mitsubishi LN35.
После почнав да правам споредби а од пред 1 недела имам и еве споделувам графикони што може многу лесно да се споредат и да се воочат разлики.

Ни ги продавам, ни имам некој чар... ама не ми е океј што продавачиве тука релативизираат и лажат луѓе дека разликата е мала и неисплатлива.
Па си викам, мое е да споделам..... па после тоа секој со умот.

Последно уредено:
@

Room Temperature ti go cita senzorot na klimata, no ako nesvakjas mora da ti objasnam ...imas na 22,5C zadadena a skrinshot od 22C аmbientalna u nekoja aplikacija na internet ama nevidovme kolku e na 4m od klimata...ili Mitsu ima glupa logika da trosi malce i nikogas nestigni do zadadena 22 5....da bese 23 Room Temp na 22 zadadena ke bese podobro neli ?;)

Не брини, таман си е ;)
22 е Room Temperature зашто моментално е на max-fan, на другиот крај од просторијата е 23С+
Специјално за @Strelec

Се смешкам под мустаќ додега гледам како "се чудат" како јапанските модели воопшто модулираат ниско "без" внатрешен сензор за амбиентална температура и без дисплеј на внатрешна единица.
Некоја магија сигурно.....

Или пак остај ги момциве од погоре нека се чудат и думаат а ти нареден пат куписи поскапо јапонско и нема да ти гасне со месеци. Башка тоа може да се изненадиш дека и сметките ќе се преполоват.... ама магија е сигурно :)
Eве кај мене Mitsubishi LN35 нема угасено бар 2 месеци.

Да не биде на празно муабетов, пак ќе споделам графикони за потршувачка на енергија од Broadlink SP3S мерачите изгенерирани со помош на Home Assistant и Grafana алатката.

Еве како работи Gree Hansol 12ката кај мене (График од потршувачка на енергија од последни 48 часа):

Еве како работи Mitsubishi LN35ката кај мене (График од потршувачка на енергија од последни 48 часа):

Еве ги двете на ист графикон, за подобра споредба:

И еве графикон од последни 48 часа за просторот кај што е Mitsubishi LN35ката, измерена од сензорот за амбиентална температура кој го "нема" во неа.
Dobro jas pak mislev deka hansolov bar ima modulacija,a sto e ova i toj li gasni,dimi modulirase do 120w,ke pojasnis malku,ne mi e jasno.Barem taka veleja deka moduliral.

Dobro jas pak mislev deka hansolov bar ima modulacija,a sto e ova i toj li gasni,dimi modulirase do 120w,ke pojasnis malku,ne mi e jasno.Barem taka veleja deka moduliral.

Кај мене овој период модулира ене само преку ден, некогаш само неколку саати некогаш знае и цел ден, баш некни првиот пат кога почнав да следам и кога прикачив имаше цел ден модулирано од 9 сабајлето до 5ипол попладнето.
Лани како да се сеќавам дека почесто модулираше, ќе видиме како ќе биди кога ќе залади и ако залади зимово :D

Инаку сеа со графикониве прецизно можам да видам, кога мирно модулира држи рамнооооо 417-18w.
A кога модулира со осцилации прави синусоида од 190w до 550w

Ни ги продавам, ни имам некој чар... ама не ми е океј што продавачиве тука релативизираат и лажат луѓе
Ti kjar imas u start imas oti si ja zemal 20k poeftino od regular cena. Zelen...od Prilep si?
Klimata ovde si ja zemal nogu eftino

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom