Ај и јас да го споделам моето искуство. Иначе живеам Германија. Пред два дена бев кај матичниот, за нешто сосема друго, неповрзано со коронава. Дури чекав, а чекав бааѓи, од досада ај реков да прашам дали прават тестови за анти тела. Минрекоја да, и дека коштаат 20€. Се нафатив, ми зедоа крф. Денеска звонам да прашам за резултати, ми викаат да, ти имаш прележано корона и имаш анти тела. Јас кевојни, а и изненаден истовремено. Ме прашува сестрата, а што ти не знаеше, и викам појма немав, бев 2 пати настинат, ама не знаев дека сум имал Корона.
Иначе, првиот пат ко настинавме со жена ми, беше крајот на јануар ко се вративме од Италија. Ги имавме буквално сите симптоми. Температура, болки во мускули, сува кашлица, болки во плуќата (како срчи да ни беше полна.) Жена ми тогаш беше бремена, 1-2 месец, така да не смееше ништо освен 1-2 парацетамоли дневно да земи, и помина многу потешко. Јас со Тилахот, Ибрупрофен поминав полесно. Со жена ми 3 пати бевме на болница, пошо стварно и беше лошо, ама тогаш прашуваа само дали сме биле Кина. Немаше уште пандемија.
Вториот пат ко настинав, одприлика Април месец, ми беше многу потешко. 3-4 дена температура, а 10тина дена немав сила буквално да станам да се измочам. Не јадев ништо, нула апетит, и мислев дека никогаш нема да ми помини. Од друга страна не кашлав, немав болки во градите, а во двата случаи не се случи да изгубам мирис и вкус.
И сега не знам кога го имам прележано од овие два пати. Жена ми гарант има и таа прележано, бидејќи и вториот пат јас не се изолирав од незе, само еден ден, два дури имав температура не спијавме заедно. Понеделник ќе оди и таа тест да направи.
Иначе, фала му на Господ, ќерка ми се роди здрава права и супер си напредува. May the chicken shit on her
![](//emoji.tapatalk-cdn.com/emoji1.png)
Во прилог резултатите, па ако можи некој од докториве да кажи дали ова се многу или малку антитела.
Не знајте луѓе колку ми олесна, нека си иби мајката. Иначе нонстоп под стрес, да не закачам, па да ја префатам малава или женами...