Коронавирус (COVID-19)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.173
Би сакал да ги поздравам претставниците на влашкото лоби кои се задолжени за вршење цензура на форумов со цел македонскиот народ да остане што подалеку од вистинските информации за оваа пандемија дека нема да успеат во своите намери бидејки информациите се веќе испратени до неколку портали,телевизии кај нас а во соседските држави.Бидејки не дозволија да се објавуваат скринови од facebook на човек кои сведочи дека откако бил заразен од Covid 19 ќе кажам дека истиот испратил крв на анализа во лабораторија за токсикологија во Москва и анализата покажала дека во себе има тешки метали како Сарин и Рицин кој го користеле како биолошко оружје во втората светска војна а денес се користи од страна на безбедносните служби за отстранување на физичките противници.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
Би сакал да ги поздравам претставниците на влашкото лоби кои се задолжени за вршење цензура на форумов со цел македонскиот народ да остане што подалеку од вистинските информации за оваа пандемија дека нема да успеат во своите намери бидејки информациите се веќе испратени до неколку портали,телевизии кај нас а во соседските држави.Бидејки не дозволија да се објавуваат скринови од facebook на човек кои сведочи дека откако бил заразен од Covid 19 ќе кажам дека истиот испратил крв на анализа во лабораторија за токсикологија во Москва и анализата покажала дека во себе има тешки метали како Сарин и Рицин кој го користеле како биолошко оружје во втората светска војна а денес се користи од страна на безбедносните служби за отстранување на физичките противници.
Оти тогаш Путин ги вакцинира Русите ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.173
Еве ти прочитај го целото негово сведоштво:
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Од кога Саринот и Рицинот се метали?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Mene me interesira dokolku ima nekoj sto raboti vo centrite, dali se pravi analiza na gasovi vo krvta kaj hospitaliziranite?

Isto, @Kadaif od toa sto sum te citala, sfstiv deka si doktor nadvor od MKD pa me interesira dali imas soznanie za istoto vo taa drzava?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Еве ти прочитај го целото негово сведоштво:

Помислив да те банирам од темава ради ширење фејк-њуз, ама си викам, боље е да останеш затоа што вакви работи не смеат да се цензурираат. Народот мора да биде информиран колку лесно доаѓа до израз неписменоста на народот кога ќе му се дадат алатки за масовна комуникација.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.161
Поени од реакции
8.906
Mene me interesira dokolku ima nekoj sto raboti vo centrite, dali se pravi analiza na gasovi vo krvta kaj hospitaliziranite?

Isto, @Kadaif od toa sto sum te citala, sfstiv deka si doktor nadvor od MKD pa me interesira dali imas soznanie za istoto vo taa drzava?
За нашата чудесна земја не знам, ама во Германија кај пациенти со респираторни симптоми тоа спаѓа во рутинска процедура и пред ковид пандемијата.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
За нашата чудесна земја не знам, ама во Германија кај пациенти со респираторни симптоми тоа спаѓа во рутинска процедура и пред ковид пандемијата.
Dokolku odgovorot za kaj nas e ne, togas spored mene toa e edno od objasnuvanjata zosto pacientite ,,odednas,, umiraat.

Ti blagodaram za odgovorot.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Ај и јас да го споделам моето искуство. Иначе живеам Германија. Пред два дена бев кај матичниот, за нешто сосема друго, неповрзано со коронава. Дури чекав, а чекав бааѓи, од досада ај реков да прашам дали прават тестови за анти тела. Минрекоја да, и дека коштаат 20€. Се нафатив, ми зедоа крф. Денеска звонам да прашам за резултати, ми викаат да, ти имаш прележано корона и имаш анти тела. Јас кевојни, а и изненаден истовремено. Ме прашува сестрата, а што ти не знаеше, и викам појма немав, бев 2 пати настинат, ама не знаев дека сум имал Корона.
Иначе, првиот пат ко настинавме со жена ми, беше крајот на јануар ко се вративме од Италија. Ги имавме буквално сите симптоми. Температура, болки во мускули, сува кашлица, болки во плуќата (како срчи да ни беше полна.) Жена ми тогаш беше бремена, 1-2 месец, така да не смееше ништо освен 1-2 парацетамоли дневно да земи, и помина многу потешко. Јас со Тилахот, Ибрупрофен поминав полесно. Со жена ми 3 пати бевме на болница, пошо стварно и беше лошо, ама тогаш прашуваа само дали сме биле Кина. Немаше уште пандемија.
Вториот пат ко настинав, одприлика Април месец, ми беше многу потешко. 3-4 дена температура, а 10тина дена немав сила буквално да станам да се измочам. Не јадев ништо, нула апетит, и мислев дека никогаш нема да ми помини. Од друга страна не кашлав, немав болки во градите, а во двата случаи не се случи да изгубам мирис и вкус.
И сега не знам кога го имам прележано од овие два пати. Жена ми гарант има и таа прележано, бидејќи и вториот пат јас не се изолирав од незе, само еден ден, два дури имав температура не спијавме заедно. Понеделник ќе оди и таа тест да направи.
Иначе, фала му на Господ, ќерка ми се роди здрава права и супер си напредува. May the chicken shit on her
Во прилог резултатите, па ако можи некој од докториве да кажи дали ова се многу или малку антитела.

Не знајте луѓе колку ми олесна, нека си иби мајката. Иначе нонстоп под стрес, да не закачам, па да ја префатам малава или женами...

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Стресот е заебан, мислам за оние што се грижат да не заразат некој друг и после да има тој фатални последници. Пошто има и такви што кур ги боли. Имав случај скоро излеговме на кафе со другар седнавме надвор беше убаво време и после некое време
другарот вика: брат Х има корона
јас: па нели беше минатата недела кај него на гости
другарот: па да ама немам ништо, а и што се секираш ти веќе го прелега пред 1 месец.

Ми доаѓаше да го скршам од ќотек. Од тогаш поминаа 20 дена и не го ни видов и ми пиша пред 2 дена абе позитивен сум како оди постапката сега.

Иначе има некое истражување за реинфекции ? Може да се заразиш повторно за толку брзо време ? Плус и ако е на отворено ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.173
Помислив да те банирам од темава ради ширење фејк-њуз, ама си викам, боље е да останеш затоа што вакви работи не смеат да се цензурираат. Народот мора да биде информиран колку лесно доаѓа до израз неписменоста на народот кога ќе му се дадат алатки за масовна комуникација.
И да ме банираш и да не ме банираш ти губиш јас не затоа што сите влашки интриги или измами во последниве 50 години се откриени така што прашање е на време кога сета таа шема ќе се распадне како кула од карти исто како што една римска империја се распаднала а на повидок е и една за вас неуништива Америка.И малите деца знаат дека не постои вирус или бактерија која се изучува во некој учебник по медицина а која има таква разорна моќ да буквално уништи цело белодробно крило исто како да никогаш и не постоело во човечкиот организам.Целта ми е етничките македонци да ги информирам а не влашките волци облечени во македонска кожа и за среќа двајца ми станаа пријатели со кои веќе и приватно се дружам.Времето ќе си покаже кој е кој и што е што така што јас повеќе нема ни да се трудам да објаснувам на некој на кого мозокот му е испран со ватикански детергент.И ако не ти е тешко објасни и на македонската јавност каква киселина означува твојот ник.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
малите деца знаат дека не постои вирус или бактерија која се изучува во некој учебник по медицина а која има таква разорна моќ да буквално уништи цело белодробно крило исто како да никогаш и не постоело во човечкиот организам
Лол, запознај се со цистичната фиброза. Мислам дека и емфиземата е тука некаде по парталење.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.173

Kajgana Shop

На врв Bottom