Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

H

HoT _iCe

Гостин
За каква паника зборите кога буквално 80- 90% од населението кур го боли?
И мене не ми е јасно овој, неверују ни 1% да е испаничен.
Пола су дека корона не постои, пола ги боли кур само „стари“ умирале.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
...Светската банка ни излезе во пресрет со нивната донација преку заем кој ќе го земе нашата земја...

Дај бе земете барем читајте од лист како порано, спремете нешто со смисла...не се прајте паметни!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
И мене не ми е јасно овој, неверују ни 1% да е испаничен.
Пола су дека корона не постои, пола ги боли кур само „стари“ умирале.
Не знам за вас, ама кај мене овие пријателиве што ги имам, што к*р не ги болеше и полни им беа статусите со не трујат, маски не штитат дрн дрн ... сите се затнати еве веќе месец дена.

И како што слушам шибаат Витамин Д, Цинк, носат само N95 маски.

И народов на улица е подзапрен, многу, многу повеќе носат маски.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Не знам за вас, ама кај мене овие пријателиве што ги имам, што к*р не ги болеше и полни им беа статусите со не трујат, маски не штитат дрн дрн ... сите се затнати еве веќе месец дена.

И како што слушам шибаат Витамин Д, Цинк, носат само N95 маски.

И народов на улица е подзапрен, многу, многу повеќе носат маски.
За надвор многу многу не е проблем,моли бога да не се собираат многу внатре зошто таму се фаќа бељата.Гледам по фејсбук родендени,имендени и што ти не и од тоа ништо добро нема да излезе.А чекај па сега празници се ближат па биче интересно.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Nikade vo evropska unija. Eve prijatel bese Belgija pa Holandija, i vcera si dojde Germanija kaj sto i zivee. Od utre ustvari denes ponedelnik si odi na rabota bez nikakvi problemi.
Да дојде од која и да е земја што има статус на ризична мора да седи 5 дена у самоизолација па тек после да прави тест.
Плус у Баварија од среда се враќаат мерките од март, рестораните ќе бидат затворени до јануари.

Така да, не баш се олабавува ситуација низ Европа.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Да дојде од која и да е земја што има статус на ризична мора да седи 5 дена у самоизолација па тек после да прави тест.
Плус у Баварија од среда се враќаат мерките од март, рестораните ќе бидат затворени до јануари.

Така да, не баш се олабавува ситуација низ Европа.
До 20 јануари најавија дека ќе бидат затворени? Франција се до тогаш и тоа минимум.
Автоматски споено мислење:

До 20 јануари најавија дека ќе бидат затворени? Франција се до тогаш и тоа минимум.
Но сепак им е дозволено да продаваат за носење преку нарачки на телефон или преку веб сајт, не може да се чека за нарачка пред ресторанот иако има многу мал дел кои не го почитуваат ова правило.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Не сум сигурен до кој датум точно беше дали 7 или 10 јануари.

Исто Швица воведе пак карантин за луѓе од Македонија.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Би требало малку сите да повнимаваме какви линкови постираме. Не само што во регионот и пошироко може да се прочита се и сешто туку и кај нас стана пракса да се објавуваат стари вести со помпезни коментари.
Мислам дека сепак тука сме на повисоко ниво од Курир и еден куп регионални весници и најмалку ни треба да внесуваме дополнителна ентропија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Многу го почитував човекот. Ама после некои глупи изјави на прашање корона вирус и политиката рамо до рамо со Вучиќ, ме разочара.
Ovoj li bese toj sto povikuvase masovno da se odi na shopping vo Milano?

Kajgana Shop

На врв Bottom