http://www.tribalfootball.com/chelsea-see-%C2%A370m-ribery-offer-rejected-bayern-munich-257610
Или се будали да одбијат, или е лага дека воопшто ја имало понудата. Поверојатно ми е второто
Реално очекувана статија, додуша не од Ел Мундо, али очекувана. Колку шо е реално очекувана, толку е и реално нереална.
Само за Фантом.Да беше слаб Мирко,немаше да го бара Реал,Манчестер и Ливерпул.
Вучиниќ, тврдам дека никогаш не бил блиску до преселба во Манчестер Јунајтед или Ливерпул. Можеби го следеле, и се распрашувале за него, но дека им бил конкретна трансфер цел... :nenene:Реал, не знам, ама и тука, не верувам.
Ако бараме такви, ајде Хулк. Да не се заебаваме ебаго сега.
http://en.wikipedia.org/wiki/Givanildo_Vieira_de_Souza
Кој играч е Вучинич? Гола вода.
Челзи треба да бара играчи као Роналдо, Кака, Агуеро и тн. А не Вучинич.
Падна Челзи во светот, многу и тоа.
Абе порано се знаеше коа ке доставеше Челзи понуда нозе се тресеа на сите. Сега тоа го нема, дали ради Реал не знам.
Башка тоа име ѕвезди коа ке го чујам косава ми се крева. Роналдо не е само ѕвезда, играчиште како и Кака. Више кога не можете да направите светска класа играч, барем купете го. Исто као Реал. А вие ни едното ни другото. Фановите чим се задоволуваат со Вучинич тогаш лошо е. Не викам дека Челзи паѓа на играчки план , туку на купувачки.
Вучиниќ е гола вода за тим кој има амбиции високи (врв на Европа), исто како Пандев шо е. Да не се лажиме, тоа е така.
Кога ќе доставеше Челзи понуда се тресеа сите од една причина, шо Абрамович беше спремен голема финансиска моќ да насочи за Челзи. Можеби и сега е, Реал шо „експлодира“ малку мати сметки, ама и до друго е.
Всушност, се вели дека Челзи има 700 милиони евра долгој. Ливерпул има помалку на пример, но стега сериозно ремен. Зошто? Долгот на Челзи е долг кон Абрамович, не кон најразлични трети лица. Без камати, без ништо, за стадионо да се поднови, за Кобхам, за триста други глупости....Абрамович „впумпа“ шо пумпа, и требаше веќе после 2010 (по крајов на следнава сезона) Челзи да биди самоиздржлив клуб, кој истовремено ќе биди постојано при самио англиски и европски врв, и шо почесто да е на него. Заради турбуленциите пред се со тренери, Манимејкер пред некое време призна дека тоа било најоптимистична прогноза, но дека не е отстапено од планот за понатаму. Од таа страна, мислам дека Анчелоти и да има резултати како Аврам на пример првава сезона, ќе остани бар уште година - две најмалку во Лондон. Освен нели, ако сам не се откажи.
Ако се укажи можност за некој играч шо вреди, в ред, ќе биди. Али форсирање на играч по секоја цена да се донеси, тоа нема да биди појќе. Какви резултати ќе донеси то, ќе видиме, не можиме ништо да прогнозираме сега, се ќе биди шпекулација и нагаѓање.
Вучиниќ ќе биди срамота со оглед на амбициите на Челзи, не знам како некој можи да го сака.
Светска класа играч, како сакаш да се напрај таков со два тренери годишно? Зато Анчелоти ќе си поседи малку појќе него другиве. Околу создавањето на светски играчи, Барса успева зато шо има еден начин на фудбалскио размислување и тоа е. Манчестер успева зато шо мочковците карактерни Роналдо и Тевез беа околу малото прсте на Фергусон, како и многумина пред нив, а сигурно и уште некои по нив.
Затоа, човекот кој ако се спореди со свиња, свињата останува навредена, ќе си поседи подолго, па да видиме шо и како ќе биди.
За купување, на Челзи му е потребен таков, не повеќе од еден. Кака искрено можеше, но не бев толку за него. Рибери слично. Еден, можеби и ниеден, ќе видиме.
Едно десно крило, да му се даде шанса на Пизаро (пошо гледам многу се поврзува со позајмица) еден стопер можеби (Бане некако не е испробан на долги стази, само во неколку натпревари) и фит сме
Можеби Алвеш, а, докажан од Олд Трафорд шо е? :tv:
Карваљо не е сигурен, т.е. вон форма а може да биде и продаден.
Ке може и Пизаро, Ди Санто, Џо кол...да не ги набројувам
Кој играч е во форма на првични подготовки? Карваљо е еден од најстабилните стопери на денешницава, со негово останување ќе се жртвува Мансиен, ама и така е за DМ, па верувам ќе се свести пред се Реј Вилкинс конечно.
Пизаро? :icon_mrgr
The first match against Seattle we change, we change, we change," Ancelotti told the club's official website.
Убо е, убо е....нема да ги префорсира ко Сколари лани, се совреме.