Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Како по обичај дел вистина, дел полувистини, дел лаги.

Де дај линк за тие децата од селото што не можат да имаат деца.
Ако прашаш трол за нешто, или се смее или одговара со контра прашање.
Не сум професионална пропагандна структура, да имам архив на се, освен тоа има огромна цензура на youtube, google, тоа што имало вчера утре може да не е политички коректно и да исчезне. Кој го интересира, може сам да бара интересни работи ќе прочита.
https://aif.ru/health/coronavirus/ubrat_lyudey_bill_geyts_eshchyo_v_2019_g_smodeliroval_vspyshku_koronavirusa
Давам две видеа за смрт од вакцини. А за таа сликата од индија, тука сте во право, но протестот е факт, пак е поврзан со банкрот на фармерите последица од COVID мафијата, тоа што иако бараш слики од 3 дена, ќе ти предложат некоја од лани, тоа е проблем на Алфабет. ;)
Ако си ти некоја злосторничка група, и ако некој почне да те раскринкува, ти самиот плаќаш десетпати повеќе твој конспиролози да пишуваат глупости, марсовци, рептили, еден момент сите се ставени во групата луди конспиролози.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Има некој правено тест во Плодност, снаата направи денес поради симптоми, мала темп. омалаксаност и изгуби мирис и вкус, ама шубе и беше оти на работа имаше контакт со заразено лице па испадна позитивна и од денес сме сите во изолација.
Никој нема симптоми освен јас шо осетив болки во грбот пред некој ден и болки во мускулите, како карпа на мене да носев.
Некој имаше напишано дека тестовите од Плодност и Костурски не ги земале во предвид, не биле точни бла бла бла..

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Не вреди да чекаш за 2000ки ако имаш симптоми, во биотек ми закажаа за 10 минути од кога им пополнив електронски. За 5 саати имаш резултати.
Па не е баш 2000ки кога ке видиш најефтиното е 2600 а во денешно време не е баш ефтино кога реално треба да бесплатно.Плус ако испадне еден позитивен дома и другите ке сакаат а државно со симптоми ке треба да чекаш едно недела дена па еве ти плус уште трошкови.
[/QUOTE]

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Многу често слушам дека Ковид-позитивните изгубиле апетит и ослабнале за време на болеста...
Ова се должи на температурата или на изгубени сетила за мирис/вкус? Или и двете?
Кај мене е обратно, по цел ден јадам нешто.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.407
Поени од реакции
18.568
Па не е баш 2000ки кога ке видиш најефтиното е 2600 а во денешно време не е баш ефтино кога реално треба да бесплатно.Плус ако испадне еден позитивен дома и другите ке сакаат па еве ти плус уште трошкови.
Автоматски споено мислење:
Не е на државно 1800 и онака? Како и да е 2600 не е и некоја сума во споредба со другите здравствени услуги. Нема никаква логика да чекаш 1 недела за тие пари за нешто каде времето ти е од пресудно значење.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Јас искрено не ни знам зошто прават тест оние кои се со лесни симптоми, ваљда за боловање и доказ за на работа.
Ама има и такви кои прават за да си олеснат психа.
Шо ќе ти смени тестот жити очи, имаш симптоми, консултирај се со матичен за терапија ако е потребна, конзумирај течности и витамини, изолирај се десет дена и то е то..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
Личи како приватниве медицини да се у дослух со државнава, која ги бута граѓаните да трошат у приватно.
Веќе реков, после ова Македонија ќе биде у сопственост на Зегин, Авицена и уште некои од оваа гранка.

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
Јас искрено не ни знам зошто прават тест оние кои се со лесни симптоми, ваљда за боловање и доказ за на работа.
Ама има и такви кои прават за да си олеснат психа.
Шо ќе ти смени тестот жити очи, имаш симптоми, консултирај се со матичен за терапија ако е потребна, конзумирај течности и витамини, изолирај се десет дена и то е то..
Се знае ако изгубиш мирис и вкус корона е, особено периодов, само фрлање пари е особено ако не си од Скопје да се тестираш приватно

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Се знае ако изгубиш мирис и вкус корона е, особено периодов, само фрлање пари е особено ако не си од Скопје да се тестираш приватно
Тоа со губење мирис и вкус јас нон стоп кога ќе настинам ги губам.
Добро не толку ама намалени ми се сетилата,а Февруари месец скроз имав изгубено и апетит и мирис и вкус.
Дечко ми ми поклони парфем тогаш, се расправавме дека не е оргинал, јас ништо не осеќав, во носот си прскав, од гла ми вика ќе ти го удрам еден куп пари го платив не му мирисал парфемот, ден денес се смеам за то :ROFLMAO:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Прееска бев до Зегин да купам еден чај.....небитно.
Се познавам со аптекарката, вика Сумамед се троши, како мастики да продаваме......секој ден достава имале.
За тестирањето точно....и јас го делам истото мислење дека државава не ни дава избор и сакале или не приморани сме приватно да се тестираме. Милиони печалат приватниве лабаратории. Воени профитери.
Само по секоја можна логика треба да им ја замрзнат цената, како што на пример е во Грција. 40 евра приватно....фиксно секаде. Изгледа на државава не и одговара тоа.....најверојатно делат некој процент од профит, кој ги знае.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Прееска бев до Зегин да купам еден чај.....небитно.
Се познавам со аптекарката, вика Сумамед се троши, како мастики да продаваме......секој ден достава имале.
За тестирањето точно....и јас го делам истото мислење дека државава не ни дава избор и сакале или не приморани сме приватно да се тестираме. Милиони печалат приватниве лабаратории. Воени профитери.
Само по секоја можна логика треба да им ја замрзнат цената, како што на пример е во Грција. 40 евра приватно....фиксно секаде. Изгледа на државава не и одговара тоа.....најверојатно делат некој процент од профит, кој ги знае.
Во Плодност снаата 1000 денари го плати

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Ne znam sto pari se brzite testovi vo Makedonija (ne PRC - drugite) koi se za 97% precizni. Kaj sto rabotam ima moznost za takvi preku laboratorija baraat 30 Evra (+DDV). Samo za sporedba.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Да, колона се чекало пред пунктот за тестирање.
Затоа прашав оти кружеа некои муабети дека не биле веродостојни тие тестови, не знам шо да речам.
Пишав погоре таа се тестираше оти имаше контакт со позитивно лице и разви лесни симптоми синоќа.
Едит сега го прочитав Игорче, брзи тестови ? Тие не се истите ? Овие во плодност денес се тестираш по неколку часа добиваш резултат.

Kajgana Shop

На врв Bottom