RickyLFC9
Модератор
Сакав вака да пишам, ама страв ми беше дека ќе биде сфатено како она "that is very logic" на сладоледџијатаНемој веќе со вакви киксови..
![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакав вака да пишам, ама страв ми беше дека ќе биде сфатено како она "that is very logic" на сладоледџијатаНемој веќе со вакви киксови..
![]()
Се слагам и во право си, да. Ама глеј, Суарез не одеше по терен на сите да им вика негрито него на еден и за тоа си доби заслужена казна. Евра сам кажа бил против казна него бил за едукација, да му се објасни каде згрешил.Ај вака. Дали исто ќе реагира стекот ако земе Џонтра да му испцуе се живо во фамилија пошто едноставно така си комуницираат и ако некој рандом лик од улица го направи истото? Секако дека не.
Кавани, па и било кој друг, со другари и роднини ќе си се понаша како тој сака. Тоа не му дава право на Суарез да трча по терен и да им вика негро на сите црнци.
Нормално, Кавани е глуп што го искористил зборот јавно, како и Бернардо Силва. Ама затоа ќе си јаде казна.
Не е навредливо, тоа е поентата. Секојдневен израз си е и си го кажуваат меѓу себе пошто се лабави на расни топици. Тоа и објаснувавме одамна, ама тогаш браневме расизам, а сеа за Кавани пу пу не важиБаш ме интересира у Уругвај дал тоа „негрито“ е навредливо...
Негрито треба да е црнче у превод, демунитив што се употребува во комуникација на блиски луѓе! Ама што знае англичанец за дружење и комуникација, дај му пивото нека лока и мир у куќа!Ти ибам тоа „снегулките“.
Ако тоа Нигро, Негро, Нигга е толку навредливо што кој к‘р и самите се нарекуваат така? Ради такви глупости и ултра либерални срања баталив нба, зарем и тука особено за ваква глупост, каде што очигледно е дека се работи за двајца другари/пријатели у најмала рака да се даваат суспензии бе?
Саката нација, саката федерација. Тоа што инцестите матер и ебаа на пола африка и азија и колонизираа цел континент нема везе, битно сеа не смееш да каеш нигро.
Баш ме интересира у Уругвај дал тоа „негрито“ е навредливо...
Зш со мала буква ме напиша? Боро ВидукАј вака. Дали исто ќе реагира стекот ако земе Џонтра да му испцуе се живо во фамилија пошто едноставно така си комуницираат и ако некој рандом лик од улица го направи истото? Секако дека не.
Кавани, па и било кој друг, со другари и роднини ќе си се понаша како тој сака. Тоа не му дава право на Суарез да трча по терен и да им вика негро на сите црнци.
Нормално, Кавани е глуп што го искористил зборот јавно, како и Бернардо Силва. Ама затоа ќе си јаде казна.
Доколку правилата се од англиската ФА. Ама зар не се од ФИФА?
Мојата теорија е следна. Секако, поприлично непоткрепена, но...
Англичаните сакаат да го обесмислат ВАР системот, за да се вратат на гомнариите од претходно (далеку поголеми од сегашниве сепак) и да се вратат на сцена наследници на Клатенбург, Хауард итн. Од нив имаш колку ти душа сака и во моментов.
Сите овие нови правила за играње со рака во свој и туѓ шеснаесетник, правила за офсајд и слични елементи кои несомнено го уништуваат фудбалот, во насока се кон остварување на идејата. Да се згади на гледалиштето ова на терен, да бара гледалиштето укинување на ВАР системот и тие со леснотија да речат ,,ете, се обидовме, не одеше, се враќаме на старо". А старото...
Јас друго нормално објаснување немам. Ми се повраќа гледајќи, буквално.
Доколку правилата се од англиската ФА. Ама зар не се од ФИФА?
Fenel na aparatima?Мурињо, поранешниот тренер на Јунајтед - Прво место
Мојс, поранешниот тренер на Јунајтед - петто место
Јунајтед - деветто место
Хмм, можеби не било до тренерите? Хммм