Вратете се сега последната сезона на Емери и видете што викавте тогаш , тогаш ви кажував дека Гвардиола и Фергусон да дојдат не го оправаат клубов со овие играчи, а имавме далеку подобра игра, го распнувавте Емери особено неколкумина овде. А факт е дека Емери ги немаше тогаш ниту Габриел ниту Тирни, а ги промовираше Сака, Мартинели, Вилок, Смит Роу, го вадеше максимумот од Озил кој со една нога ќе креира 5 шанси на утакмица на домашен терен против било кого ама не Артета реши да манипулира со сите штитејќи некаков интерес на Кронке и клубот, буквално пукајќи си во нога со тоа што нее во тимов. Значи со доста послаб тим особено во одбрана имавме подобра игра од ова мртвило сега.Обамејанг е тежок ужас, не серете требало шанси да му се направи, не знае со топка да се сврзе, не знае кај се наоѓа. у 93 минута на крило испаѓа, не може човек со грб да задржи. Не за Џабе никој до сега од тренериве не го играше централно, не знае кај тера. Себаљос и Џака се најлошото дуо, не знам што им се случи беа солидни по рестартот, не може да бегаат ко пички од топката и да се кријат. Габриел ни ја креираше цело игра. Вилок-Џака-Себаљос сите беа позади играчи, па Габриел цело време пробуваше преку Тирни-Сака нешто. Јас сум убеден дека Артета не им вика на гнасиве ДА СЕ КРИЈАТ ОД ТОПКАТА. Мртви се играчите, верувам во Артета, ама ако нешто не се направи драстично во јануари со овие играчи ќе лета и он. Кој сака тренер нека дое, не може со оваа багра. Венгер,Емери,Љумберг еве и сега Артета се мачи со истите. Жал ми е само што Артета го јаде цело време, никаква критика немам прочитано за Обамејанг. Ако не направат нешто драстично во јануари ќе испуштиме добар тренер поради грешки во трансфери од пред 5 ебани години.
Не е до еден играч работата, исти курац ќе беше и со Ауар или било кој друг.И понатака мислам дека Ауар или некој друг креативен играч беше попотребен од Парти во Арсенал. Не ми се верува дека Арсенал не може една 100% шанса да направи цел меч.
Брат, сите блескаат у Серија А...Ако таа креативност мислат дека ќе ја најдат кај оној бившиот кокошкар кој моментално игра во Италија, тогаш имаме уште една Вилијан-Микитарјан ситуација, човекот е поумрен од Озил последниве две сезони, а нашиот бивш Ерменец е бог моментално во калчото, а овој не може ни во тимот на Интер да влезе.
Ех, Микитарјан, која и мизерија беше, моментално дури и он би внел живот во тимот.
Па не би се сложил дека Емери имаше подобра игра од Артета. Забораваме дека играта на Арсенал сезонава е ужасна, пред тоа и фа купот и во пл игравме добар фудбал, со солидна структура и цврста замисла од што сакаме. Јас со Емери никогаш не почуствував дека имавме некаква структура.Вратете се сега последната сезона на Емери и видете што викавте тогаш , тогаш ви кажував дека Гвардиола и Фергусон да дојдат не го оправаат клубов со овие играчи, а имавме далеку подобра игра, го распнувавте Емери особено неколкумина овде. А факт е дека Емери ги немаше тогаш ниту Габриел ниту Тирни, а ги промовираше Сака, Мартинели, Вилок, Смит Роу, го вадеше максимумот од Озил кој со една нога ќе креира 5 шанси на утакмица на домашен терен против било кого ама не Артета реши да манипулира со сите штитејќи некаков интерес на Кронке и клубот, буквално пукајќи си во нога со тоа што нее во тимов. Значи со доста послаб тим особено во одбрана имавме подобра игра од ова мртвило сега.
Емери со мидтејбл тимови играше напаѓачки фудбал, види статистика на креирани шанси и дадени голови, небо и земја, овој игра бункер против Волвс, Вила, Лидс која е таа структура?Па не би се сложил дека Емери имаше подобра игра од Артета. Забораваме дека играта на Арсенал сезонава е ужасна, пред тоа и фа купот и во пл игравме добар фудбал, со солидна структура и цврста замисла од што сакаме. Јас со Емери никогаш не почуствував дека имавме некаква структура.
Па ти викам, сезонава сме ужас, не негирам тоа. Оваа игра да, ужасана е и пичкарска е.Емери со мидтејбл тимови играше напаѓачки фудбал, види статистика на креирани шанси и дадени голови, небо и земја, овој игра бункер против Волвс, Вила, Лидс која е таа структура?
Не можам да разберам која му е идејава, ќе го јаде курот за многу брзо ако не победи со Тотенхем, а ќе јадеме 3 минимум сигурен сум.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Моментално било кој креатувец ќе внесе живост, Озил колку и да не го сакаме, вклучувајќи ме и мене, овој умрен Арсенал не може да го направи полош. Мене најмногу ми пречи тоа што ни мачкаат очи од која причина е надвор од тимот, па него немам никаква причина да го хејтам за моменталната ситуација.@mkgunner
Немој само за Озил, те молам, ќе прифанам и дека може си у право за Артета, дека може во некои сегменти претерано го критикувавме Емери (иако заслужено, сети се само на почетокот на минатата сезона), ама немој за турчинот да ми кажуваш дека сега е некаква алка која ни фали.
Умрен играч уште од 2016-та, една асистенција во две сезони, мрза и мизерија, ништо он немаше да смени, ништо, празник ќе биде денот кога конечно ќе му истече договорот и нема да му го читам името како играч на Арсенал.
Ќе го враќаме братот...Емери out @Факе ?