Фан Клуб: Арсенал

Член од
14 април 2012
Мислења
32.895
Поени од реакции
67.548
И понатака мислам дека Ауар или некој друг креативен играч беше попотребен од Парти во Арсенал. Не ми се верува дека Арсенал не може една 100% шанса да направи цел меч.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
и уште не ми е јасно зошто цело време нафрламе кога немаме ни еден главуч, Ешли Барнс да го пазариме зимово.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.065
Поени од реакции
6.724
Обамејанг е тежок ужас, не серете требало шанси да му се направи, не знае со топка да се сврзе, не знае кај се наоѓа. у 93 минута на крило испаѓа, не може човек со грб да задржи. Не за Џабе никој до сега од тренериве не го играше централно, не знае кај тера. Себаљос и Џака се најлошото дуо, не знам што им се случи беа солидни по рестартот, не може да бегаат ко пички од топката и да се кријат. Габриел ни ја креираше цело игра. Вилок-Џака-Себаљос сите беа позади играчи, па Габриел цело време пробуваше преку Тирни-Сака нешто. Јас сум убеден дека Артета не им вика на гнасиве ДА СЕ КРИЈАТ ОД ТОПКАТА. Мртви се играчите, верувам во Артета, ама ако нешто не се направи драстично во јануари со овие играчи ќе лета и он. Кој сака тренер нека дое, не може со оваа багра. Венгер,Емери,Љумберг еве и сега Артета се мачи со истите. Жал ми е само што Артета го јаде цело време, никаква критика немам прочитано за Обамејанг. Ако не направат нешто драстично во јануари ќе испуштиме добар тренер поради грешки во трансфери од пред 5 ебани години.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Обамејанг е тежок ужас, не серете требало шанси да му се направи, не знае со топка да се сврзе, не знае кај се наоѓа. у 93 минута на крило испаѓа, не може човек со грб да задржи. Не за Џабе никој до сега од тренериве не го играше централно, не знае кај тера. Себаљос и Џака се најлошото дуо, не знам што им се случи беа солидни по рестартот, не може да бегаат ко пички од топката и да се кријат. Габриел ни ја креираше цело игра. Вилок-Џака-Себаљос сите беа позади играчи, па Габриел цело време пробуваше преку Тирни-Сака нешто. Јас сум убеден дека Артета не им вика на гнасиве ДА СЕ КРИЈАТ ОД ТОПКАТА. Мртви се играчите, верувам во Артета, ама ако нешто не се направи драстично во јануари со овие играчи ќе лета и он. Кој сака тренер нека дое, не може со оваа багра. Венгер,Емери,Љумберг еве и сега Артета се мачи со истите. Жал ми е само што Артета го јаде цело време, никаква критика немам прочитано за Обамејанг. Ако не направат нешто драстично во јануари ќе испуштиме добар тренер поради грешки во трансфери од пред 5 ебани години.
Вратете се сега последната сезона на Емери и видете што викавте тогаш , тогаш ви кажував дека Гвардиола и Фергусон да дојдат не го оправаат клубов со овие играчи, а имавме далеку подобра игра, го распнувавте Емери особено неколкумина овде. А факт е дека Емери ги немаше тогаш ниту Габриел ниту Тирни, а ги промовираше Сака, Мартинели, Вилок, Смит Роу, го вадеше максимумот од Озил кој со една нога ќе креира 5 шанси на утакмица на домашен терен против било кого ама не Артета реши да манипулира со сите штитејќи некаков интерес на Кронке и клубот, буквално пукајќи си во нога со тоа што нее во тимов. Значи со доста послаб тим особено во одбрана имавме подобра игра од ова мртвило сега.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
И понатака мислам дека Ауар или некој друг креативен играч беше попотребен од Парти во Арсенал. Не ми се верува дека Арсенал не може една 100% шанса да направи цел меч.
Не е до еден играч работата, исти курац ќе беше и со Ауар или било кој друг.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ако таа креативност мислат дека ќе ја најдат кај оној бившиот кокошкар кој моментално игра во Италија, тогаш имаме уште една Вилијан-Микитарјан ситуација, човекот е поумрен од Озил последниве две сезони, а нашиот бивш Ерменец е бог моментално во калчото, а овој не може ни во тимот на Интер да влезе.

Ех, Микитарјан, која и мизерија беше, моментално дури и он би внел живот во тимот.
Брат, сите блескаат у Серија А...

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.065
Поени од реакции
6.724
Вратете се сега последната сезона на Емери и видете што викавте тогаш , тогаш ви кажував дека Гвардиола и Фергусон да дојдат не го оправаат клубов со овие играчи, а имавме далеку подобра игра, го распнувавте Емери особено неколкумина овде. А факт е дека Емери ги немаше тогаш ниту Габриел ниту Тирни, а ги промовираше Сака, Мартинели, Вилок, Смит Роу, го вадеше максимумот од Озил кој со една нога ќе креира 5 шанси на утакмица на домашен терен против било кого ама не Артета реши да манипулира со сите штитејќи некаков интерес на Кронке и клубот, буквално пукајќи си во нога со тоа што нее во тимов. Значи со доста послаб тим особено во одбрана имавме подобра игра од ова мртвило сега.
Па не би се сложил дека Емери имаше подобра игра од Артета. Забораваме дека играта на Арсенал сезонава е ужасна, пред тоа и фа купот и во пл игравме добар фудбал, со солидна структура и цврста замисла од што сакаме. Јас со Емери никогаш не почуствував дека имавме некаква структура.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ми се гади уште сега за наредното коло, двете најомразени работи во фудбалот споени во една комбинација, и тоа моментално многу добра комбинација, првопласираните гомнари против нас во долниот дел на табелата, предводени од оној психопатот, со Кејн и Сон у форма, има да не растртат, ќе не посерат, осеќам, психопатот огразам ќе доживее, едина добра околност е што нема фанови по стадионите, некако сите понижувања полесно се пребродуваат.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Па не би се сложил дека Емери имаше подобра игра од Артета. Забораваме дека играта на Арсенал сезонава е ужасна, пред тоа и фа купот и во пл игравме добар фудбал, со солидна структура и цврста замисла од што сакаме. Јас со Емери никогаш не почуствував дека имавме некаква структура.
Емери со мидтејбл тимови играше напаѓачки фудбал, види статистика на креирани шанси и дадени голови, небо и земја, овој игра бункер против Волвс, Вила, Лидс која е таа структура?
Не можам да разберам која му е идејава, ќе го јаде курот за многу брзо ако не победи со Тотенхем, а ќе јадеме 3 минимум сигурен сум.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.065
Поени од реакции
6.724
Емери со мидтејбл тимови играше напаѓачки фудбал, види статистика на креирани шанси и дадени голови, небо и земја, овој игра бункер против Волвс, Вила, Лидс која е таа структура?
Не можам да разберам која му е идејава, ќе го јаде курот за многу брзо ако не победи со Тотенхем, а ќе јадеме 3 минимум сигурен сум.

Па ти викам, сезонава сме ужас, не негирам тоа. Оваа игра да, ужасана е и пичкарска е.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
@mkgunner

Немој само за Озил, те молам, ќе прифанам и дека може си у право за Артета, дека може во некои сегменти претерано го критикувавме Емери (иако заслужено, сети се само на почетокот на минатата сезона), ама немој за турчинот да ми кажуваш дека сега е некаква алка која ни фали.

Умрен играч уште од 2016-та, една асистенција во две сезони, мрза и мизерија, ништо он немаше да смени, ништо, празник ќе биде денот кога конечно ќе му истече договорот и нема да му го читам името како играч на Арсенал.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
@mkgunner

Немој само за Озил, те молам, ќе прифанам и дека може си у право за Артета, дека може во некои сегменти претерано го критикувавме Емери (иако заслужено, сети се само на почетокот на минатата сезона), ама немој за турчинот да ми кажуваш дека сега е некаква алка која ни фали.

Умрен играч уште од 2016-та, една асистенција во две сезони, мрза и мизерија, ништо он немаше да смени, ништо, празник ќе биде денот кога конечно ќе му истече договорот и нема да му го читам името како играч на Арсенал.
Моментално било кој креатувец ќе внесе живост, Озил колку и да не го сакаме, вклучувајќи ме и мене, овој умрен Арсенал не може да го направи полош. Мене најмногу ми пречи тоа што ни мачкаат очи од која причина е надвор од тимот, па него немам никаква причина да го хејтам за моменталната ситуација.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Има една константа, од последните денови на Венгер до сега, а таа се вика Гранит Џака, во било која комбинација, кај било кој менаџер, во секакви формации, типот фиксно изигрува 40 утакмици во сезона, неверојатно нешто.

Камен околу вратот на сите менаџери откога е донесен во тимот, не дека он е главен проблем и дека заради него е се лошо што ни се случува, но ја држи клучната позиција во среден ред, просто е незаменлив, никогаш не очекував дека толку многу ќе се изнагледаме од Гранит Џака во тимот, а типот е дефиниција за просек, не е најлош играч, но нема некој особен квалитет по кој се истакнува- нема брзина, нема визија, нема техника, нема дефанзивни атритуби, преценети се тие негови долги пасови, уште попреценти се неговите шутеви на гол.

Ако со еден збор може најкратко да се опише Арсенал од 2017-та навака тоа е Џака.

Kajgana Shop

На врв Bottom