- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.687
- Поени од реакции
- 7.570
Prostorijava sto ja grees nebitno koja klima ja imas ima X nepoznati toplinski zagubi koi se merat vo Kw a ne vo m2(Preporacana).E dobro de ajde vaka.
Vo prostorijava imam SUZUMI 16.
Kazimi ti ubedime deka ke bidam poveke stoplen so toj amberot.
Ubedime deka pomalce ke potrosm el.energija,so toj amberot.Nemoj da mi se nerviras.Toj mozi dava i 7 kw energija,ete ti veruvam,ama so COP 2,ILI KOP 1 NA -30.Ama mene ne mi treba,mene mi treba 3,5 na -10 co povisok COP.
Ama sakam da mi trosi 250 w so kop 6 da mi dade 1,5 kw toplina vo prostorijata.
Go mozi toa AMBER .
Ne mozi
blagodaram ,ne mi trba AMBER.
Na toj so mi treba nek si kupi,jas taka razmisluvam.
Ti u start neznaes kolku X Kw zagubi imas u prostorot, ili ukratko nemas energetska za stanot - kukjata.(ZA toa se vadi Energetski elabporat)
E sea....ti si mislam vo Bitola, i se prasuvam kako moze Suzumi16 so edvaj 3.3kw na -7 moze da topli 40m2 na -15 ? Kako moze ? Moze so bekap grealka sto i TOshiba go napisala.
Tvoj izbor e sto model si zemal i kako si zemal...ja nisto ne ti prodavam ti veke imas kupeno klima ama me interesira kako si ja izbral bas taa klima...i ke ti dokazam deka si ja izbral OD NEZNAEENJE...i podatoci na +7....ovie podatoci na +7 kako gi vikaat znaes li?
Gi vikaat Prosecni...Nominalni... Prosecni (za prosecni) taka i ti si ja prosekol
Последно уредено: