Влада на Македонија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
Ke povtoram edna poluoficijalna izjava na bugarite.....ne baraat ništo poveće nego toa što go vetilo govedoto koga bil vo opozicija.......

Isto kako sto mu vetil šibicarot na Ali za Divo Naselje

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
НЕ бев совсем точен. Македонскиот јазик(постои) ФОНЕТСКИ е много близо до ср'бскиот. 80тите години, недела следобед имаше емисија на радио "Скопие" токму за това. Вокали, шипјашти согласни, ударение и т.н.
Ако не се разбират сборовите, мегу официалниот МКД и СРБ почти нема разлика.

Много б'лгари имат научени 50тина ср'бски сборови от ср'бските песни. Кога сретнат с'рби започват да "причат" на "шопски".
Најсмешно е, дека се обидуват да "причат ср'бски" и со македонци..
Имаше една група македонци по еден обшт проект от ЕУ. Во начало, нашиве си икршиха јазиците да "причат" на "шопски"(кривопаланечки)..Вашиве много брзо научиха много б'лгарски книжевни реченици...
Зошто побогу слушате радио Скопје? Толку немате ни нормално радио?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.932
НЕ бев совсем точен. Македонскиот јазик(постои) ФОНЕТСКИ е много близо до ср'бскиот. 80тите години, недела следобед имаше емисија на радио "Скопие" токму за това. Вокали, шипјашти согласни, ударение и т.н.
Ако не се разбират сборовите, мегу официалниот МКД и СРБ почти нема разлика.

Много б'лгари имат научени 50тина ср'бски сборови от ср'бските песни. Кога сретнат с'рби започват да "причат" на "шопски".
Најсмешно е, дека се обидуват да "причат ср'бски" и со македонци..
Имаше една група македонци по еден обшт проект от ЕУ. Во начало, нашиве си икршиха јазиците да "причат" на "шопски"(кривопаланечки)..Вашиве много брзо научиха много б'лгарски книжевни реченици...
Оди да видиш КОЛКУ се слични српскиот и хрватскиот, па постојат и двата во ЕУ !!...а и црногорски, дури и босански !!!
Си постои овластен преведувач за секој од овие јазици !!!

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Има граматички разлики меѓу Македонскиот и Бугарскиот јазик. На пример членувањето е различно. Овој, Оној, Тој. Масата, Масава, Масана е во Македонскиот во Бугарскиот има само 2 члена. Има и различни заменки, коњугации и некои времиња на глаголите се различни. Исто и фонетиката и правописот е различен.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.932
Има граматички разлики меѓу Македонскиот и Бугарскиот јазик. На пример членувањето е различно. Овој, Оној, Тој. Масата, Масава, Масана е во Македонскиот во Бугарскиот има само 2 члена. Има и различни заменки, коњугации и некои времиња на глаголите се различни. Исто и фонетиката и правописот е различен.
има голема разлика во фонтови ... со ех ју јазиците нема такви проблеми

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
еве ти и од мене еден
Многу потсеќа на Бојко.Уште мустаки му фалат.Како прав Балкански политичар Бојко заигра на темата наионализам.Македонија му беше картата за спас.Сега можи да продолжи со крадење. Вие како прави Балканци ја лапнавте коската шо ви ја фрли Борисов сега можи да проолжи со крадење и осиромашување на народот во БГ.Моронус Балканикус,секогаш наседнува на вакви глупи финти и никогаш не ја учи лекцијата.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035

Дури и поширокото соседство реагира на бесмислици...

Член од
16 ноември 2020
Мислења
880
Поени од реакции
2.053
Требаше Хитлер вас сите сапун да ве направи на времето.
Вие сте залутана нација во Европа,
нема место за вас,само го оптеретувате системот со вашето
стаорско размножување
Вашата социјална помош треба да се укине во секоја рационална европска држава,а и тие што просат за ракија,лепак или хорс,
директ евтаназија.
Не ни требате во Европа,вратете се во Индија,Египет,
ако не знаете од кај сте
јас ќе ви пратам локација со фабрики за органски сапун низ ЕУ ;)
Автоматски споено мислење:

А тие што сме Бугарофили,само
да не поштеди ли?
Се гледа дека си глуп колку што тежиш, а рече дека си 130 кила...маjко мила. :)

Прво: LepiDzoni воопшто не те беше нападнал, само ти скокаш како некоjа млада невеста. Гледам дека твоjот коментар со личната навреда кон него е избришан.
Второ: Се гледа каков фашист си чим почнуваш да зборуваш за сапун...тие изjави само од бугари сум ги чул. Да е циган или не, сите тие се луѓe.
Истиот став го имал и Хитлер и сите знаеме како е завршил.

Твоjот коментар е еден добар пример да видат сите македонци кои се бугарите и каков став имаат. Познавам многу германци и бугари и можам да кажам дека вие сте поголеми фашисти од германците!

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Какви ЕУ стандарди!!!!
Бугарија и Грција како ЕУ членки се вистински патоказ за тие вредности.
Додуша НАТО нема врска со ова.
Зезам.Има врска..............

Член од
16 ноември 2020
Мислења
880
Поени од реакции
2.053
Не само тачка, можеш и извичник да ставиш. Ама Бугарите и нашата музика ја украдоа.
Еве пример.
Татарите крадат наша музика отсекогаш...да беше само тоа...ако прочиташ сега на некoj нивен саjт за Пандев, ќе видиш на нивните коментари како сите пишуваат дека бил бугарин.
Тоа племе е отсекогаш лоповско. Имам близок другар коjшто живее во Шваjцариjа и ми кажува како никоj не ги сака татарите таму. На одмор кога бев во Египет, се заговоривме со еден црнец, питаше од каj сме, што сме, зборуваше за нациите, за нашите комшии и спомна за бугарите: bulgarian mafia. :D

Така да не е само музиката, сè крадат они!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.398
Поени од реакции
84.684
Се гледа дека си глуп колку што тежиш, а рече дека си 130 кила...маjко мила. :)

Прво: LepiDzoni воопшто не те беше нападнал, само ти скокаш како некоjа млада невеста. Гледам дека твоjот коментар со личната навреда кон него е избришан.
Второ: Се гледа каков фашист си чим почнуваш да зборуваш за сапун...тие изjави само од бугари сум ги чул. Да е циган или не, сите тие се луѓe.
Истиот став го имал и Хитлер и сите знаеме како е завршил.

Твоjот коментар е еден добар пример да видат сите македонци кои се бугарите и каков став имаат. Познавам многу германци и бугари и можам да кажам дека вие сте поголеми фашисти од германците!
не тропај, тој став го има пола форум, со се све Албанци

Kajgana Shop

На врв Bottom