Влада на Македонија

Prometheus Alpha

Војвода
Член од
16 октомври 2020
Мислења
182
Поени од реакции
74
Sho si tolku gneven kon ciganite be backa
Da ne i se kacil nekoj cigan na zenati
Оти промовирам меѓуетничка,верска и расна нетолеранција.
А вас Циганите први сакам да ве ништам,едноставно не ве сакам,
ѓубре од нација сте.
Сега ме сфати?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не треба да се банираат сите Бугари, ама треба оние кои се дојдени да провоцираат. Ако некој сака да дебатира, не гледам причина зошто да би бил лишан од тоа право, само и само затоа што е Бугар! Плус дел од нив убаво зборуваат македонски, не е битно дали некои користат одредено помагало со цел да имаме подобра комуникација.

Треба да се банираат дуплите профили. :)

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Кој се сеќава како беше непосредно пред референдумот
Скопје 2018, прв и последен пат да не посети германски канцелар:

или

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Има Бугари кои се на форумов подолго од мене, до душа имаат по 50-80 казнени. Повеќе одмарале него што пишувале.

Да не ја рипаме темата, мислам дека е веќе време за првите оставки. Јас би започнал со онаа која со нато ќе одела на Европско. Доста беше на државна функција во "нашата земја". :)

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Оти промовирам меѓуетничка,верска и расна нетолеранција.
А вас Циганите први сакам да ве ништам,едноставно не ве сакам,
ѓубре од нација сте.
Сега ме сфати?
Hmm.. neznam kako da ti pomognam so ova
No ako seuste si zainteresiran za ciganski sapun mozeme da se najdeme, se nemam izbanjano otkako stana zaev premier, ke ja potegneme zaedno kozickata i sto ke padne mozes da go probash da se zamiesh da se zatriesh pa ke mi kazes kako ti se svigja.

Prometheus Alpha

Војвода
Член од
16 октомври 2020
Мислења
182
Поени од реакции
74
Hmm.. neznam kako da ti pomognam so ova
No ako seuste si zainteresiran za ciganski sapun mozeme da se najdeme, se nemam izbanjano otkako stana zaev premier, ke ja potegneme zaedno kozickata i sto ke padne mozes da go probash da se zamiesh da se zatriesh pa ke mi kazes kako ti se svigja.
Ти си трол,само сакаш да ме испровоцираш,па јадеш говна.
Дури и да не си циган,
не ми е битно,јас си го кажав
тоа што го мислам за циганите?
А,ти оди да се направиш сунет во најскоро време :)
Па после глуми циган ;)

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Ти си трол,само сакаш да ме испровоцираш,па јадеш говна.
Дури и да не си циган,
не ми е битно,јас си го кажав
тоа што го мислам за циганите?
А,ти оди да се направиш сунет во најскоро време :)
Па после глуми циган ;)
Ne se ni trudev kojznae kolku da te isprovociram, ednostavno si premnogu low IQ za bilo kakov drug tip na diskusija. ;)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.420
Поени од реакции
30.886

Lol ok gospodine nasiot narod od NasataZemja

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
А чекај малку, зошто тебе Косово нема да те дупи па користиш второ лице множина?
А бугарите дозволуваш да те дупат со прво лице множина.
Ке фатам прачка до тогаш. Сигурно нема да останам овде. Дишењето загаден воздух и дискутирањето со капени граѓани, те прави поглуп. Никаков чар немам од тоа.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548

Lol ok gospodine nasiot narod od NasataZemja
Леле, изродот што дозволи да се смени име на државата, и што се откажа од македонското население во Грција рекол пред Каракачанов и Захариева дека овој народ не го заслужувал ова... дај бе нека се удави у буре со салца, ебаму испрдокот што го носи меѓу очи.

Ти @Нuкола гледај почесто да ја зачистуваш темава од бугарските проливи, на никој не му е дојдено до небитните анкети....

Член од
21 август 2020
Мислења
53
Поени од реакции
35
Отсекогаш сум се прашувал во врска со бугарите. Многу сличен јазик имаат со српскиот, дали бугарите се всушност срби?
Верно појма немаш. Македонскиот е много поблизо до ср'бскија. Кај нас децата много слушаат "корона чао", ама сметаат дека е на ср'бски....дури во Благоевград, Петрич и Сандански. Бев там, много се разочарах дека децата не знајат разликата мегу македонски и ср'бски..

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
Верно појма немаш. Македонскиот е много поблизо до ср'бскија. Кај нас децата много слушаат "корона чао", ама сметаат дека е на ср'бски....дури во Благоевград, Петрич и Сандански. Бев там, много се разочарах дека децата не знајат разликата мегу македонски и ср'бски..
Jas pa imav edno iskustvo kade edna srbinka mi rece deka poveke ve razbira vas bugarite otkolu nas makedoncite.

Член од
21 август 2020
Мислења
53
Поени од реакции
35
НЕ бев совсем точен. Македонскиот јазик(постои) ФОНЕТСКИ е много близо до ср'бскиот. 80тите години, недела следобед имаше емисија на радио "Скопие" токму за това. Вокали, шипјашти согласни, ударение и т.н.
Ако не се разбират сборовите, мегу официалниот МКД и СРБ почти нема разлика.

Много б'лгари имат научени 50тина ср'бски сборови от ср'бските песни. Кога сретнат с'рби започват да "причат" на "шопски".
Најсмешно е, дека се обидуват да "причат ср'бски" и со македонци..
Имаше една група македонци по еден обшт проект от ЕУ. Во начало, нашиве си икршиха јазиците да "причат" на "шопски"(кривопаланечки)..Вашиве много брзо научиха много б'лгарски книжевни реченици...

Kajgana Shop

На врв Bottom