Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
На жалост, санитетските возила се употребуваат и злоупотребуваат понекогаш:toe:

Да точно е тоа. Пример пред повеќе од 5 години со вакви возила се превезуваа борци за човекови права и нивни опасни играчки, како тие на Кантер страјк, од Липковските села до Диво Насеље. Па што да не тогаш цвеќиња да дистрибуираат.

Следниве 10 дена ќе биди најјако. Можно е на еден ден да стасаме и до 2000.
После тоа ќе изгуби на сила вирусов кај нас.

После 15 декември ќе броиме само мртви.

Чудно, ако дојде толку густо, тогаш карантин не ни гине повторно....но рано е, јас мислам дека јануари, февруари ќе бидат најтешки.
Нема шанси. Нова Година ќе ја пречекаме ко луѓе.

Во јануари и февруари веќе ќе можеме да одиме на зимување во Македонија.

За во Банско не знам, зависи како ќе поминат Бугарите.

Нема шанси. Нова Година ќе ја пречекаме ко луѓе.

Во јануари и февруари веќе ќе можеме да одиме на зимување во Македонија.

За во Банско не знам, зависи како ќе поминат Бугарите.
Велиш во декември мртви ке броиме а Новата година ке ја пречекаме ко луѓе:pos::pos::pos:Тенеке душо, да не мавна едно пет-шест ракиички за пред ручек:pijani::pijani:

Една од поголемите глупости со цел заштеда на тестови е укинување на контролните тестови. Еден куп познавам што после 21 ден направиле на своја рака контролен тест и сеуште се позитивни.
Некои од нив асимптоматични. Сите се со продолжен карантин. Што е со тие што не прават контролни тестови? Во многу фирми веќе не примаат на работа без контролен тест.

Велиш во декември мртви ке броиме а Новата година ке ја пречекаме ко луѓе:pos::pos::pos:Тенеке душо, да не мавна едно пет-шест ракиички за пред ручек:pijani::pijani:
Нормална распределба се вика тоа.

Ја па мислам тоа им беше најдобра одлука. Посекако е оставено на свеста на луѓето, зашто да го трошат капацитетот за тестирање на луѓе кој се во добра здравствена состојба. Они не можат да постигнат со итните случаи, чекаат луѓе за тест за да почнат со лечење.

Една од поголемите глупости со цел заштеда на тестови е укинување на контролните тестови. Еден куп познавам што после 21 ден направиле на своја рака контролен тест и сеуште се позитивни.
Некои од нив асимптоматични. Сите се со продолжен карантин. Што е со тие што не прават контролни тестови? Во многу фирми веќе не примаат на работа без контролен тест.
Македонската Академија на Науки и Уметности МАНУ спроведе истражување за самиот вирус и установи дека после 14 дена од позитивниот тест само си носител на вирусот но не можеш да го преносиш на некој друг во многу други држави во Европа ја спроведуваат оваа пракса и нема потреба од два негативни теста како што беше некаде до септември месец

Можно е да си позитивен после 20 дена, веројатно не си вирулозен (не знам дали ова е вистинскиот израз). Сакам да кажам, не можеш да го трансмитираш вирусот, што значи не си опасен.

А како може позитивни после 21 ден? Би требало да се оздравени веќе ...
Освен ако едниот тест (првиот или контролниот) биле лажно позитивни?

Вчера на член на мое семејство му јави матичната дека е позитивен и рече дека виролог ќе му се јави. Никој не се јави, јас, на пример, без симптоми сум, немам појма имам или немам корона, матичната вели ако немам симптоми не ми следува тестирање, немам ни решение за изолација, сепак си седам дома ...

Peja989 Ме интересира каква била ситуацијата кај тебе со виролог и/или решение за изолација на тие со кои живееш, ако не ти е проблем да кажеш?
Или некој друг ако има ваква информација па да пише?

Последно уредено:
Можно е да си позитивен после 20 дена, веројатно не си вирулозен (не знам дали ова е вистинскиот израз). Сакам да кажам, не можеш да го трансмитираш вирусот, што значи не си опасен.
Ова и јас мислев дека е така. Близок пријател се тестираше после 21 ден немаше никаков симптом. Ликот има бајаги пари и правеше куп тестови. Освен што е позитивен му кажале дека е со висока вирулентност.
Значи тек сега ништо не ми е јасно и се нервирам кога нешто што ми било логично не испаѓа така

Ова и јас мислев дека е така. Близок пријател се тестираше после 21 ден немаше никаков симптом. Ликот има бајаги пари и правеше куп тестови. Освен што е позитивен му кажале дека е со висока вирулентност.
Значи тек сега ништо не ми е јасно и се нервирам кога нешто што ми било логично не испаѓа така

Можно е да е така ама тоа би било ваљда исклучок а не пракса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom