Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Друштво... што е паметно да се земе за отприлика буџет од +- 200Е !
Половен Samsung А9, S9, S9+, Note 9 или новиве нашминкани модели со по 2423532 камери.
Значи, ми треба машина што ќе трпи малтретирање, и секако ќе ги задовoли потребите со рам(6GB) и меморија(64/128GB) за наредни 2-3 години.
Мислење за самсунг С20 фе ?! Дали вреди за парите или што друго во тој ценовен ранг
Мислење за најдобар телефон моментално на пазарот? Не сум за Apple, користев еднаш и не бев задоволна од многу работи, батеријата на прво место. Се мислам меѓу Huawei и Samsung.
Моментално имам Huawei Mate 10 Pro, пре пре презадоволна сум од се, и од камера и батерија и перформанси.
Се мислев за Huawei 40 Pro ама искрено ме кочи банот со Google. P 30 Pro ги има Google услугите, па и тоа е опција.
Од друга страна е Samsung Galaxy S20, изгледа за нијанса подобар од Huawei ама сите се жалат дека Самсунг општо многу им загреваат телефоните.
Од работи што ми се најважни се батерија и камера.
Оти слаба страна 6 гига рам? Јас имам 3 и ми е скроз океј.3. 6GB RAM (иако 6GB за сега се повеќе од доволно)
Оти слаба страна 6 гига рам? Јас имам 3 и ми е скроз океј.
Се сложувам со тебе дека е тоа така во огромна мера. Тоа и не е некој толку јак downside ако гледаме од реална гледна точка.
Повеќе е downside од аспект на статистички план и од поглед на тоа што нуди конкуренцијата (Xiaomi, Huawei итн) за таа цена.
Се зависи од тоа како, за што го користиш и преоптеретуваш уредот, и какви ти се потребите. Затоа и допишав дека 6 гига е повеќе од доволно во моментов за корисниците (особено за регуларните корисници кои нема да осетат и некоја разлика).
S20 FE има и верзија со 8GB RAM која е значително подобро решение од моја гледна точка, но достапноста кај нас е под знак прашалник.
Како ќе биде во иднина со меморијата и нејзиниот понатамошен usage не знам...
Јас секогаш гледам малку на подолги стази за подолготрајно користење (од лично искуство) + споредувам и со подобрите модели на телефони.
На мене во моментов искрено се што е испод 6GB RAM, а е Android телефон ми е на граница за моите лични потреби.
Имам Galaxy S7 како втор службен телефон со 4GB RAM и можам да кажам дека кај мене видно се осеќа слабоста. И од процесорот и од RAM меморијата кои не трпат повеќе heavy apps истовремено.
Во однос на S20+ и S20 Ultra кои имаат по 12GB односно 16GB RAM тие 6GB се двојно помалку.
Колку навистина реално вршат работа во моментов...тоа води до дополнителна полемика, но фактот дека има двојно помалку RAM во однос на другите S20 модели е неизбежен. Тоа автоматски го прави поинфериорен во однос на нив од аспект на меморија.
Ако гледаме во однос на цена....S20+ е веќе само околу 3000 ден поскап по мобиларите и интернет продавниците. Кај нас и во светот во однос на S20 FE, Galaxy S20+ нуди двојно повеќе RAM, подобар build quality, поконстантни камери итн.
За малку ќе го отерав Рики у 6ЛПМ (3 малку да не му беа)Се сложувам потполно. Ама изгледа ти баш ги оптеретуваш телефоните, хехе. Јас Инстаграм и Вајбер само и овие 3 ми сe повеќе од доволни.
5000Kolku vredi samsung s8 da go prodadam? Stakloto pozadi e skrseno i napred ima minijaturna puknatina ostanatoto sve raboti perfektno..6500/7000 ?
Мислење за најдобар телефон моментално на пазарот? Не сум за Apple, користев еднаш и не бев задоволна од многу работи, батеријата на прво место. Се мислам меѓу Huawei и Samsung.
Моментално имам Huawei Mate 10 Pro, пре пре презадоволна сум од се, и од камера и батерија и перформанси.
Се мислев за Huawei 40 Pro ама искрено ме кочи банот со Google. P 30 Pro ги има Google услугите, па и тоа е опција.
Од друга страна е Samsung Galaxy S20, изгледа за нијанса подобар од Huawei ама сите се жалат дека Самсунг општо многу им загреваат телефоните.
Од работи што ми се најважни се батерија и камера.
Извини гледам се разбираш, дали знаеш каде може да се купи пиксел 5 од интернет по цена до 700 евра?Note 20U Snapdragon модел.
Извини гледам се разбираш, дали знаеш каде може да се купи пиксел 5 од интернет по цена до 700 евра?