Мислење за самсунг С20 фе ?! Дали вреди за парите или што друго во тој ценовен ранг
Одличен е.
Јаки страни:
1. Најновиот процесор Exynos 990/Snapdragon 865
2. Супер графичка
3. 120Hz дисплеј / HDR10+
4. Повеќе од солидни камери (Телефото камерата е со подобар квалитет дури и од таа на flagship-от S20+).
На s20+ прави само crop на фотографијата од 64mpx. Овде е вистински оптички зум x3.
5. 4K 60Fps видео записи на задна и предна камера
6. IP68 сертификат
7. Стерео звучници
Слаби страни:
1. Пластично капаче (Дизајнот не изгледа толку "премиум" како на другите S20) ама е задоволителен.
Иако капачето е пластично, важно е што телефонот има алуминиумска рамка.
2. Недостаток на аутофокус на предната камера
3. 6GB RAM (иако 6GB за сега се повеќе од доволно)
4. Недостаток на 3.5mm jack
5. Gorilla Glass 3 (постара верзија)
Во Телеком, Вип и сите продажни партнери на Самсунг го имаш со подарок Smartwatch Galaxy Watch 46mm. Така да за тие пари, тие перформанси и таа понуда во моментот...мислам дека ова е Best Buy.
Мислење за најдобар телефон моментално на пазарот? Не сум за Apple, користев еднаш и не бев задоволна од многу работи, батеријата на прво место. Се мислам меѓу Huawei и Samsung.
Моментално имам Huawei Mate 10 Pro, пре пре презадоволна сум од се, и од камера и батерија и перформанси.
Се мислев за Huawei 40 Pro ама искрено ме кочи банот со Google. P 30 Pro ги има Google услугите, па и тоа е опција.
Од друга страна е Samsung Galaxy S20, изгледа за нијанса подобар од Huawei ама сите се жалат дека Самсунг општо многу им загреваат телефоните.
Од работи што ми се најважни се батерија и камера.
Не знам за ова со загревањево ама јас со загревање сум немал никаков проблем.
Не би ти рекол да одиш на Huawei токму поради ограничувањата со Google.
P30 Pro е веќе по-застарен модел...не знам дали да го земаш воопшто во предвид. Го имам користено и е добар, ама реално камерите на Samsung ми се не 2, туку 5 класи подобри во секој поглед.
За мене моментално најкомплетно избалансиран телефон во се е Galaxy S20+. Топ камери и ѕвер хардвер. Имаш и загарантирани 3 години со Update на Андроид.
Башка имаш Smartwatch подарок....Galaxy Watch 46mm периодов.
Ќе ти препорачав Xiaomi Mi 10 Ultra ама не е за наш пазар...
Така да...според мое мислење...S20+ ако сакаш да користиш вистински флагшип телефон.
Ако сакаш по Budget-Friendly...тогаш Galaxy S20 Fe / Xiaomi Mi 10.