Најекономично греење и ладење

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Искрено прво мислев за Gree Fairy за во дневната и некоја послаба за во Детска, но се премислив за Pular како посилна верзија на Gree а не порад некои мои стручни анализи. Не сум стручен во таа област. И Fairy одлично ќе ми ја стопли дневната соба, но мислев дека Пуларот ќе има дополнителна сила за да даде топлина во Детска 2 и дел во Спална.

Мене воопшто не ми е проблем да биде + 5 во дневна за да добијам 21 степен во Спална, ама сигурно тоаа ќе значи поголема потрошувачка. Не знам колку :) Исто така не ми е прблем да се сите врати отворени, освен што ќе треба да се нагодувам со децата да не затвораат врати од нивните соби :)
Пулар не е појака од Фери, до вчера Фери-те ги споредуваа со Тошиби и Митсубиши, со количина на фреон со килажа на надворешна со големна на изменувач и слично. Тој што ти кажал така очигледно се води од народното „појако е она што треба во моментот да се продадe“.

Член од
30 септември 2020
Мислења
25
Поени од реакции
9
Пулар не е појака од Фери, до вчера Фери-те ги споредуваа со Тошиби и Митсубиши, со количина на фреон со килажа на надворешна со големна на изменувач и слично. Тој што ти кажал така очигледно се води од народното „појако е она што треба во моментот да се продадe“.
Никој не ми кажал. Јас дојдов до таков заклучок, споредувајки ги двете клими, со моето скромно познавање. Инаку мене подобро би ми било да земам Фери, поевтина е :)

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Никој не ми кажал. Јас дојдов до таков заклучок, споредувајки ги двете клими, со моето скромно познавање. Инаку мене подобро би ми било да земам Фери, поевтина е :)
Mislenjeto ti e OK, Pular 18K ima pojak kompresor od Fairy 12K

Член од
30 септември 2020
Мислења
25
Поени од реакции
9
А бидејќи сакам да топли што е можно поголема површина, а не само дневниот простор од 28 квадрати, логиката ми вели дека ми треба појак компресор.

Raspored_Stan.jpg

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Ti plocki da ne redis u kupatila...kade go nauci ovoj zanaet 18ki bile 1.5ki po potreba. .moze da go objasnis tvoevo kako da go narecam tvrdenje ili "lupetanje".. .ako moze da objasnis momentot sto znaci 18ka i 1.5ka.
Za 1.5ka treba da trosi ispod 200W sto ne se izmerilo kaj Mitsu12 od delux klasa nad 60k klima ne pa za poeftinite
Toa 2.5kata mitsu ne trosi pod 200w da ne pravime muabet i za 3.5kata:)

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
А да му ги споредиш компресорите на 18ките? Не вака да му прајш умо шашма му споредуваш Фери 12ка со Пулар 18ка и као Пуларов појак е земисиго....
Кај еве двата модела од Грее споредувате чоекот да си земе што е поарно, па уше филм му прајте то шо имате појче на залиха да се зема дека појако е...
Ојте носетесе таму, тешко на корисници шо ќе послушаат совет од вас...

А бидејќи сакам да топли што е можно поголема површина, а не само дневниот простор од 28 квадрати, логиката ми вели дека ми треба појак компресор.

Прегледај го приврзокот 273948
Друже да си видиш ти и нешто друго, немора само Грее да гледаш....
18ка за дневен простор + 12ка за на другиот крај од станот ти е ок замисла... ама разгледај си убаво...
Има и други кинески брендови за тој буџет...

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
А да му ги споредиш компресорите на 18ките? Не вака да му прајш умо шашма му споредуваш Фери 12ка со Пулар 18ка и као Пуларов појак е земисиго....
Кај еве двата модела од Грее споредувате чоекот да си земе што е поарно, па уше филм му прајте то шо имате појче на залиха да се зема дека појако е...
Ојте носетесе таму, тешко на корисници шо ќе послушаат совет од вас...

18ка за дневен простор + 12ка за на другиот крај од станот ти е ок замисла... ама разгледај си убаво...
Malce da citas pred da LETAS ko prle pred magare.
Stom Fairy mu e poskapa od Pular, sigurno sporeduval Fairy 12k so Pular 18K, ako sporeduval so inverter.
Od taa pricina, komentarot e deka Pular 18k ima pojak kompresor od 12k.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
30 септември 2020
Мислења
25
Поени од реакции
9
[/QUOTE]

Убаво, преубаво разгледав, се отепав од читање на форумот, и искрен да бидам пак некако се изгубив.. Еве дај твој предлог, кои две клими, 18ка и 12ка би наместил ти, со 60-70 К буџет, во ваков стан? Воопшто не мора да бидат Грее.
Автоматски споено мислење:

Malce da citas pred da LETAS ko prle pred magare.
Stom Fairy mu e poskapa od Pular, sigurno sporeduval Fairy 12k so Pular 18K, ako sporeduval so inverter.
Od taa pricina, komentarot e deka Pular 18k ima pojak kompresor od 12k.
Да, прво бев за Фери 12ка, па потоа кога споредив со Пулар Премиум 18ка, испадна дека за 6.000 денари разлика добивам појака клима (ова релативно нели...) и можност да затоплам поголем дел од останатиот простор во станот.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Убаво, преубаво разгледав, се отепав од читање на форумот, и искрен да бидам пак некако се изгубив.. Еве дај твој предлог, кои две клими, 18ка и 12ка би наместил ти, со 60-70 К буџет, во ваков стан? Воопшто не мора да бидат Грее.

Да, прво бев за Фери 12ка, па потоа кога споредив со Пулар Премиум 18ка, испадна дека за 6.000 денари разлика добивам појака клима (ова релативно нели...) и можност да затоплам поголем дел од останатиот простор во станот.
[/QUOTE]
Tocno taka, ubavo si videl.
Uste ednas, ubav izbor.

Член од
11 мај 2013
Мислења
55
Поени од реакции
152

[/QUOTE]
Haier Tundra Green 5.5 i 3.5 се каде каде побезбеден избор од Пулар на Грее. Има еден куп луѓе и на овој и на другите форуми кои се презадоволни од овие два модела, вклучувајќи ме и мене. За други модели од Грее може и друг би бил муабетот ама Пулар за мене е непотребно коцкање, особено за тие цени.

Член од
2 март 2019
Мислења
78
Поени од реакции
58
Go ima vo zaliha vo Kumanovo a jas koga pobarav prvin bea zbuneti prodavacite ne znaeja shto baram posle pobara na internet i mi vikat nema takov alat vo prodavnica cccc
Hahaha isto iskustvo vo anhoc vo vero go baram od prodavacot toj polunasmean veli nemame takvo nesto. Morav da go najdam na net na telefonot od nivnata strana da mu pokazam i na krajot aaaa sme imale aaa

Член од
16 март 2019
Мислења
3.321
Поени од реакции
5.382
Абе не му предлагај на човекот уред со ваква енергетска.Боље уљено радијаторче место ова
Прегледај го приврзокот 273972
Taa klima mu ja predloziv bidejki ima ekstra izolacija 10-ka stiropor i deka mu treba za druga pomala soba ( mislam deka ke bide dovolna sepak treba sekoj da si odluci sprema toplinskite zagubi )
A za vo dnevnata mu predloziv Vivax Aeri 5,5kw toj e dogazan model

Dokolku saka pojaka klima od VIVAX aemi togas ovoj model

Energetska nalepnica od Vivax AUJI

Ovaa VIVAX Auji 3,5 kw e mnogi slicna po specifikacii so Vivax Aeri 3,5kw samo poevtina 3.000den

Eve energetska nalepnica od Aeri 3,5kw

Последно уредено:
Член од
2 ноември 2017
Мислења
2
Поени од реакции
0
Pozdrav do site.
Sakam da stavam klima no mi treba sovet kakva klima ke bide idelana na mojata prostorija.
Vo slikata sto e prikacena e napaena mala skica.
Sto sakam da gream?
Imam kujna so dnevna 24kv i edna soba od 16 m2. Koja bi bila idealna klima za mojot prostor .
Budzet do 35k da bide. 1605090032224478287909199047084.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom