Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
а колку им починале што се лекувале кај нив и платиле огромна сума пари тоа не кажуваат ....
Најчесто и не починуваат кај нив, туку ги носат пред умирање на клиника.

Еве ти како доктор, што предлагаш, какви мерки да се превземат?
Ја би идела со карантин две до три недели, за тоа време тестирај и третирај. Ама веројатно ни за тоа немаме капацитети кај нас.

И што потоа? Не може вечно во карантин...строги казни за неносење маска и групирање. Барем додека не дојде вакцината. Научна фантастика е ова што го зборам.

Ја би идела со карантин две до три недели, за тоа време тестирај и третирај. Ама веројатно ни за тоа немаме капацитети кај нас.

И што потоа? Не може вечно во карантин...строги казни за неносење маска и групирање. Барем додека не дојде вакцината. Научна фантастика е ова што го зборам.
Касно е веќе за test n trace , ширењето на вирусот е веќе излезено од контрола.

Да, научна фантастика е. И смртна казна за не носење маска да воведеш, и сите ревносно да носат маска, и самата знаеш и си свесна дека нема да има осетен ефект на бројките. Еве држави со многу посовесен народ пробаа и не бидува таашема со маските, нема ефект. Мора карантин, и шемата ке биде таа- стегни карантин да паднат бројките па после олабави додека имаш здравствен капацитет па после пак стегни и така до вакцина... Друго чаре нема.

Затоа требаше многу порано да се превземат мерки со карантини и полициски часови, многу подобро ке беше и за економијата а немаше да има и ваков притисок и хаос во здравството. Сега тие што се плашеа дека ке пропаднат ако има карантин многу пробргу ке пропаднат од ковидот. Со карантини и полоциски часови како пролетта пак дајголем дел од економските субјекти ке работеа прилично нормално, вака без работници ке пропаднат многу побргу...
Mnogu me nerviraat tipovi ko tebe sto se zalagaat za

karantin.Karnatin znaci i bez rabotnici i bez klienti i bez pari.Za.tie sto virusov gi usra u gaki i so i bez karantin isto e nema fajde od niv.Pa sto ne se konzerviras edno 2,3 god dur ne ti sibnaat inekcja protiv zagaduvanje, koj ti brani

Mnogu me nerviraat tipovi ko tebe sto se zalagaat za

karantin.Karnatin znaci i bez rabotnici i bez klienti i bez pari.Za.tie sto virusov gi usra u gaki i so i bez karantin isto e nema fajde od niv.Pa sto ne se konzerviras edno 2,3 god dur ne ti sibnaat inekcja protiv zagaduvanje, koj ti brani
Гледаш дека е обратно. Сега имаш еден заболе и сите во изолација. Пролетта сите работеа многу подобро од сега. Карантин от не значи дека нема да се работи. Ама кој да свати, глави само за стрижење.

Гледаш дека е обратно. Сега имаш еден заболе и сите во изолација. Пролетта сите работеа многу подобро од сега. Карантин от не значи дека нема да се работи. Ама кој да свати, глави само за стрижење.
Sega samo niz ulici luge so maski ,sto ako gi poglednes koga setas bwz masla sam ,spustaat pogled onaka ponizno stramezlivo
Ama kako sto sakas da kazes ti spustena glava sabja ne strize

Sega samo niz ulici luge so maski ,sto ako gi poglednes koga setas bwz masla sam ,spustaat pogled onaka ponizno stramezlivo
Ama kako sto sakas da kazes ti spustena glava sabja ne strize
Ај објасни го објаснувањето оти навистина не те разбрав што кажа.

Ај објасни го објаснувањето оти навистина не те разбрав што кажа.
Drugar mnogu raboti ti ne razbiras.Zar stavrno mislsis deka proletta koga imase karantini ,policiski casovi podobro se rabaotese?.Pa da vovedeme diktatura poradi virusov pa najsuper ke rabotat site.Totalen haos e sega drugar, izolacija za nekoj sto nema simptomi deka e bolen ama mu.kazuvaat bolen si, pozitiven sedi.doma ako nisto ne cuvstvuvas.Mnogu tteba objasnuvanje me.mrzi da pisuvam, ti pak za karantin ke si pojako od tebe e toa

Ја би идела со карантин две до три недели, за тоа време тестирај и третирај.

после одма имаш:
И што потоа? Не може вечно во карантин..

Сам себе убијал работава :pos:

строги казни за неносење маска и групирање. Барем додека не дојде вакцината.

Ова маскиве, фетиш изгледа ти се ... иако законски во многу држави одамна се воведени и се носат, бројката постојано си расте :cautious:

А кога ќе дојде вакцината, да не се секирате, нема шанси да фатите корона, а не дај боже, ако го фатите Бетмен, полесно ќе го пребродите. Некои полесно, некои потешко, уствари ќе испадне баш како сега што е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom