Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Privatni mediumi mozat da pustat sto sakaat. Moze i skroz da ne go pustat. Tuku ti sto vikas, napadite i fejk njusite od Fox kon Demokratite se ok ili ?
Вести или политичките коментатори затоа што не е исто. Се работи за цензура. Имаат право тоа да го прават во Латас стил, ама затоа довербата кон медиумите е мала.
СиЕнЕн немаше долго време конзервативец, Фокс имаат двајца.

Реално би било тие што гласале по пошта да прегласаат, смрди на изборен фалцификат. Поготово со Џорџија како ја свртеа у своја полза.

Ne ja svrteja tuku prvo da gi broeja tie preku posta ke ispagjase deka Trump se doblizuva. Zavisit na perspektivata.
Автоматски споено мислење:

Вести или политичките коментатори затоа што не е исто. Се работи за цензура. Имаат право тоа да го прават во Латас стил, ама затоа довербата кон медиумите е мала.
СиЕнЕн немаше долго време конзервативец, Фокс имаат двајца.
Osven drzavni televizii koi se finansirani so narodni pari se obvrzani da emituvaat. Site drugi ne. Sloboda ne mediumi, neli.

Privatni mediumi mozat da pustat sto sakaat. Moze i skroz da ne go pustat. Tuku ti sto vikas, napadite i fejk njusite od Fox kon Demokratite se ok ili ?
Тогаш да си кажат, феудализам сме, си имаме феудалци со свој медии и партии, демократија нема, малку ве лажевме последниве 70 години;). Не сме објективни а сме за Бајден, Фокс исто да си каже дека е за Трамп. Ако до сега некој малку верувал на тие либерално демократски мантри, отсега нема да верува уопште.

Тогаш да си кажат, феудализам сме, си имаме феудалци со свој медии и партии, демократија нема, малку ве лажевме последниве 70 години;). Не сме објективни а сме за Бајден, Фокс исто да си каже дека е за Трамп. Ако до сега некој малку верувал на тие либерално демократски мантри, отсега нема да верува уопште.
Teski sudbini. Trump borec za demokratija, nikoj ne sakal da go soslusa pokje :(

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Ne ja svrteja tuku prvo da gi broeja tie preku posta ke ispagjase deka Trump se doblizuva. Zavisit na perspektivata.
Автоматски споено мислење:

Osven drzavni televizii koi se finansirani so narodni pari se obvrzani da emituvaat. Site drugi ne. Sloboda ne mediumi, neli.
Имаат избор да емитуваат или не. Но да донесат закључок изигравајќи судија тоа не смеат. Поготово кога се работи за избори. Они не само што го цензураа Претседателот на САД, туку рекоа дека тоа што го збори е неосновано. Тоа е опасен преседан за демократијата во САД.

Од сите овие што се останати во игра изгледа на Трамп само Северна Каролина ќе му остане на крај, настрана Џорџија и во Пенсилванија веќе разликата е 18к

Никаде не го спорам тоа, само затоа што не дозволуваат различно мислење во својот етер на луѓето им се одмилија. Карлсон од Фокс е убедливо најгледан, а втора е Рејчел Видоу ( :D ). Ханити и Д Фајв од Фокс се топ 10. :)

Лол. Знам дека луѓе паѓаат во транс поради политика, but damn, не бидете овци до овој степен. Државно има само во Северна Кореја, секаде е приватно. Што ако сите медиуми во МК утре одлучат дека вистината е на страна на Бугарија и го цензурираат секој што мисли поинаку, било на ТВ или на социјални мрежи? Медиумите имаат улога на известувачи, не на креатори на наративи создадени да ги штитат интересите на нивните сопственици.

Секој медиум има право на opinion piece после настан или ко вчера прес на политичар, но никој, апсолутно никој поединец, ентитет, што и да е на планетава нема право да тврди дека нивната/неговата вистина е онаа правата и се друго не треба ни да се прикажува во јавност. Де факто ministry of truth ситуација и тоа само за бенефитот на 3-4 сопственици...и ти тоа си го голташ ко ништо. 1984 е гола вода, дури и го преценува човештвото...очигледно сме поголеми овци од тоа што имагинацијата на авторот била способна да замисли.

Teski sudbini. Trump borec za demokratija, nikoj ne sakal da go soslusa pokje :(

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Многу ми е сомнителна работава, ако се покаже дека има конспирација, злосторничка група, дали тие што го извршиле тоа кривично дело фалсификат, местење на избори треба да одат затвор, дали ако некој новинари, продуценти, редактори се дел од тој заговор, треба да бидат амнестирани или осудени?
Сето ова ми изгледа како сиренце во мишоловка, влегуваат сите во стапицата, а кога ќе се затвори? Многу чудна работа онака нереална, како у некој фантазија филм, толку замав земаа неоконите, а армијата и сите служби си молчат?
Ако дел од разузнавањето и контраразузнавањето си ја врши работата, може да испаднат многу интересни разговори. ;)

GOP не стои баш зад Трамп. Прилично резервирани во изјавите и го повикана ако има докази нека ги презентира.

Многу ми е сомнителна работава, ако се покаже дека има конспирација, злосторничка група, дали тие што го извршиле тоа кривично дело фалсификат, местење на избори треба да одат затвор, дали ако некој новинари, продуценти, редактори се дел од тој заговор, треба да бидат амнестирани или осудени?
Сето ова ми изгледа како сиренце во мишоловка, влегуваат сите во стапицата, а кога ќе се затвори? Многу чудна работа онака нереална, како у некој фантазија филм, толку замав земаа неоконите, а армијата и сите служби си молчат?
Ако дел од разузнавањето и контраразузнавањето си ја врши работата, може да испаднат многу интересни разговори. ;)
Само ги чекаат да се пораспостелат уште малку.Ги чекаат да прогласат победа мајчините Бајденовци.
После ќе го видат Шурда во пижами

Не сме способни тука да изрегулираме, затоа во УСА знаеме како треба да биди, абе добро најдете нешто доходовна работа како не ви се смачи само да тролате тролови едни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom