Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа ли е методот по кој се проверува отсуство на вкус и мирис?
... во домашни услови кога се работи за проверка на вкус,
- Да, тој е тестот на разликување на кисело горчив вкус и благ вкус при констатација дека привремено можеби е изгубен осетот за вкус, најчесто се применува лимонот и чист шеќер, јас му предложив баклава, како благо направено со шербет што е чист концентриран шеќер,

Братучеди мои, мајката и синот качија температура, се тестираа, позитивни. Нормално сопругот и ќерката во изолација со нив, каде во тие 2 недели исто качиле мала температура, ама пошто веќе седеа во изолација, не ги тестираа.

Се си помина лесно, како што треба, без последици, и се тестираа сопругот и ќерката за антитела, и патем имале...што значи и тие биле заразени и го прележале вирусов ама не се влезени во статистиката.

Во колку семејста се има истото случено? Колку асимпоматски го поминале без да се тестираат? Колку со лесни симптоми сами се лечеле и не се тестирале?
Бројкиве што секој ден ни ги презентираат не се ни блиску до прецизни, ама ај, нека тераат...

И еве не еден месец, 3 месеца нека стават карантин и полициски....што мислите, преку ноќ ќе исчезне? ЕВЕНТУАЛНО ќе се намалат бројките, ама во тие 3 месеца пак ќе има стотици/илјада заразени на ден, и пак ќе има десетици починати секој ден.

Зимово уште не почнало, сакате затварање...до кога да бидеме затворени знаејќи дека студов со грипови и вируси ќе трае до Март/Април?

Братучеди мои, мајката и синот качија температура, се тестираа, позитивни. Нормално сопругот и ќерката во изолација со нив, каде во тие 2 недели исто качиле мала температура, ама пошто веќе седеа во изолација, не ги тестираа.

Се си помина лесно, како што треба, без последици, и се тестираа сопругот и ќерката за антитела, и патем имале...што значи и тие биле заразени и го прележале вирусов ама не се влезени во статистиката.

Во колку семејста се има истото случено? Колку асимпоматски го поминале без да се тестираат? Колку со лесни симптоми сами се лечеле и не се тестирале?
Бројкиве што секој ден ни ги презентираат не се ни блиску до прецизни, ама ај, нека тераат...

И еве не еден месец, 3 месеца нека стават карантин и полициски....што мислите, преку ноќ ќе исчезне? ЕВЕНТУАЛНО ќе се намалат бројките, ама во тие 3 месеца пак ќе има стотици/илјада заразени на ден, и пак ќе има десетици починати секој ден.

Зимово уште не почнало, сакате затварање...до кога да бидеме затворени знаејќи дека студов со грипови и вируси ќе трае до Март/Април?
Има повеќе вакви случаи во мојата околина, кај едни само мажот беше позитивен, двете деца изгубија вкус и мирис, а споругата се поболи дури и потешко од него.

Ја тестираа дури после 11 дена, откако прими антибиотици и сите други лекарства и нормално беше негативна.

Така да ние имаме барем пута 10 повеќе болни.

Околу 1500 дневно ќе биде цело зимо. Сега веќе нема ни што нови мерки да се носат, отиде возот.

da da toa e magicniot broj koga virusot od milost ke prestane poveke da se siri... ako ne se prezeme nesto, ako narodot ne se osvesti ili ako pravat po 1500 testa ok moze ama u sekoe drugo scenario 1500 ke gi vidis za maks nedela dena a vo dekemvri ocekuvaj duplo
Автоматски споено мислење:

Полош филинг од ова што почна од вчера да ти немало,нема полош филинг од недостаток на воздух.Сега се совпадна со екстремно што се нервирав и вчера и денес,дај боже од тоа да ми е

probaj da koristis sprej za nastinka (blokiran nos)... ova se koristese na pocetok za tie so imaa mali teskotii za disenje pred da gi stavat na boci...

inace nekoj prasuvase za bocite... vo tajland citav prosek za eden tretman da se izleci nekoj potrebni se 6-7 boci. Tamu naplakaat $1500 od boca odnosno $10K na vlez u bolnica i otprilika use tolku na izlez. ova e za tie sto nemaat osiguranje i e cena na nivnite top bolnici.

Последно уредено:
Има ли некој повторно да муу закажале термин? Мислам на термин откажан поради короната. Нели сега сите клиники нормално ќе работеле.

Дневни новозаразени се зголемуваат, болнички капацитети се намалуваат/ги нема, се пренаменуваат други оддели за овие статистиве што онака лежат од ковид и глумат и некој пак ќе се истрча со прашањето зошто да не затварале. Та никој не ве затвара.

Zatvoranje i policiski cas sekako deka ne se resenie no vo situacijava ke pomozat, ke se namalat brojkite na novozarazeni i pocinati vo sekoj slucaj a toa e najbitno.Ekonomski mozda ne e isplatlivo ama od druga strana pak nekade pisuvase deka bolnicko lekuvanje na pacient kosta okolu 2500 evra,taka da parite namesto za lekuvanje na pacienti neka gi dadat za pomos na ekonomskite operatori.Virusot tocno deka ne se siri samo vo kazina,kafici i restorani no realno vo momentov tamu odat samo onie najnedisciplinirani i onie sto ne veruvaat vo kovid i potoa najpoveke go sirat.Licno jas ne go zalam nekoj ako se zarazil zatoa sto ne mozel da ne se napie kafe na sirok sokak ama toj takviot utre ke dojde na rabota so site simptomi na korona i ke veli deka nastinal i pri toa sekako deka nema da nosi maska.E sega kazi mi kako da se samozastitime od takvite luge koi ne se malku.

си праевме мајтап со Ким, ама тој се справи со К19

Дека немаат пријавено ниту еден заразен, потврди Светската здравствена организација.

Досега во земјата се тестирани 10.462 луѓе, а до 29 октомври никој не бил позитивен на коронавирус.

Идентификувани се 5.368 луѓе сомнителни дека се заразени со Ковид-19, од кои осум биле странци, објави „Јонхап“.

Земјата релативно брзо започна кампања, на самиот почеток на пандемијата, затворајќи ги своите граници и засилувајќи ги карантинските мерки.
Мерките вклучуваат и поставување на нагазни мини на границата со Кина.

Нека позајмат неколку од нагазните мини, ќе ставаме пред казина и кафичи, па нека одат на кафе да ги видам.. :ROFLMAO:

Добро бе, глупи се. Тоа е.

Од мои блиски кругови сите кои очекував да се заразат (според нивното однесување и ставови), се заразија. Сите тие имаа став дека лабав грип е вирусов, но, за жал, некои од нив не поминаа лабаво.

Короната може да биде страшна, може не. Она што сигурно е страшно е малтретирањето и контактот со, нашиот здравствен систем.

Митрополитот Амфилохије на Спц почина од корона, погребот беше направен во присуство на илјадници верници, имаше бакнување на починатиот, на иконите, а маските ретки.

Вчера позитивен на корона испаднал патријархот Иринеј, како и епископот Јоаникије, и двајцата биле учесници на погребот.

Митрополитот Амфилохије на Спц почина од корона, погребот беше направен во присуство на илјадници верници, имаше бакнување на починатиот, на иконите, а маските ретки.

Вчера позитивен на корона испаднал патријархот Иринеј, како и епископот Јоаникије, и двајцата биле учесници на погребот.
Па се очекуваше вакво сценарио... допрва ќе искачаат нови случаеви. Која и да е религија не испорачува потребна доза на витамини изгледа..

E ako de neka mu pravat drustvo... Mislam deka nikoj niv nema bas da gi zali, na kraj krajeva ete bog ke spasi ili ke gi zeme. Jas bi im zabranil i pristap do bolnici i lekovi, nema smisla, go imaat oni bog.

ps. istoto vazi i za vasite, onie sto ja proglasija koronata za umreno.
Автоматски споено мислење:

Добро бе, глупи се. Тоа е.

Од мои блиски кругови сите кои очекував да се заразат (според нивното однесување и ставови), се заразија. Сите тие имаа став дека лабав грип е вирусов, но, за жал, некои од нив не поминаа лабаво.

Короната може да биде страшна, може не. Она што сигурно е страшно е малтретирањето и контактот со, нашиот здравствен систем.

Debatata treba da bide u slucaj da se zarazam dali imam podobri sansi od doma da se lecam ili da idam u 8mi sep... Pred dokotorkive na forumot da me "ubijat" jas se pridrzuvav na merkite vo AUS (bar na onie logicnite)...

Debatata treba da bide u slucaj da se zarazam dali imam podobri sansi od doma da se lecam ili da idam u 8mi sep... Pred dokotorkive na forumot da me "ubijat" jas se pridrzuvav na merkite vo AUS (bar na onie logicnite)...
Зависи. Ако треба да одиш на кислородна поддршка, каде ќе ја ставиш боцата дома? Протокот кој ќе го регулира? Кога ќе се потроши кој ќе ја смени? Лековите/терапијата кај ќе ја чуваш? Кој ќе ти ја администрира? Ако нагло ти се воши состојбата, како ќе сигнализираш дека треба итна интервенција?

Сѐ ова во случај да имаш потешки симптоми и е неопходна болничка нега.

Зависи. Ако треба да одиш на кислородна поддршка, каде ќе ја ставиш боцата дома? Протокот кој ќе го регулира? Кога ќе се потроши кој ќе ја смени? Лековите/терапијата кај ќе ја чуваш? Кој ќе ти ја администрира? Ако нагло ти се воши состојбата, како ќе сигнализираш дека треба итна интервенција?

Сѐ ова во случај да имаш потешки симптоми и е неопходна болничка нега.

mislam deka odlukata mora da se donese mnogu porano pred kislordna podrska... ili ides ili ne... Ako NE OTIDES i dojde do toj stepen ti si veke 80% gotov, kasno e sekako. ako si odbral da ne ides vo prv moment togas edini spas ti e da imas pari na privatno da se lecis a pisav jas vo thailand prosek e 6-7 boci i tamu edna kosta $1500.

ona si kislorodot najvise me plasi deka stanuva problematicno vecer prakticno dur spies... sto znam, ova se sto kazav e onaka laecki i sto cital ali u sekoj slucaj loso e koga zdrastvoto ti e haos i koga e prakticno toss up dali da ides ili ne zasto ako ides moze i nesto drugo da fatis...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom