Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Тука гледам има и според Countу. Според тоа што го приметив во Висконсин останато е само едно место, а таму се републиканци, можно е пак да се врти. Во Мичиген останати се Детроит и предградие, така да тука Бајден ја врти. Во Невада ништо не се знае, а таа некако не се збори, може да испадне најклучна.

Тука гледам има и според Countу. Според тоа што го приметив во Висконсин останато е само едно место, а таму се републиканци, можно е пак да се врти. Во Мичиген останати се Детроит и предградие, така да тука Бајден ја врти. Во Невада ништо не се знае, а таа некако не се збори, може да испадне најклучна.

И во Џорџија остана апла Демократско место...и тука ја врти Бајден како што ми изгледа.

Во Мичиген Трамп води со разлика од 65 илјади гласа (1,3%) од преброени 83%. Ќе има флип тука.

И во Џорџија остана апла Демократско место...и тука ја врти Бајден како што ми изгледа.

Џони ти си скаран со логиката, во Џорџија има уште 6 посто да се избројат а трамп има 2 посто водство во севкупниот број на гласови.

Џони ти си скаран со логиката, во Џорџија има уште 6 посто да се избројат а трамп има 2 посто водство во севкупниот број на гласови.

Многу си смешен...отвори на линкот што го поставив погоре и види кои места останаа...не само да спомнуваш проценти туку гледајги бројките .

Ставовите ви варираат како на Тенеке. Џорџија и Северна Каролина, па и Пенсилванија тешко дека ќе се свртат. Мичиген, Аризона, Невада и Висконсин можат, за едната или другата страна.

Ако добро приметив во Мичиген се смали разликата од 200к на 62к.

Веќе е 56к.

Многу си смешен...отвори на линкот што го поставив погоре и види кои места останаа...не само да спомнуваш проценти туку гледајги бројките .

па ги гледам бројките, нема шанси бајден да ја сврти у џорџија. Висконсин, Мичиген, Аљаска и Невада одлучуваат.

Мислам тешко, разликата е 100к, а местото што е останато (Атланта) е на 96%. Нема да има толку гласови вкупно, ама ај да видиме сепак.

Па ако води 2 % од гласовите, а има само уште 6 % неизброени како би ја свртил? :pos: Треба минимум 80% од тие 6 % неизброени да одат за Бајден.

Ќе одлучуваат Мичиген и Невада, цел фокус е таму сега.

Овие плачат за она што го кажал Трамп од прв ден!
Како јас разбрав? Трамп се налути што престанале да бројат гласови и потенцираше дека не сака да најдат нови гласови и поради тоа ќе оди на Врховниот суд! Барем таа е логиката затоа што претходно обвини за фалсификат во Пенсилванија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom