Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Во четири дена во кои важи мерката сум видел точно 0 џандари како казнуваат.
Same here. Не дека шетав негде па дека можам да коментирам многу и да генерализирам, ама од петокот до денес ниеден џандар немам видено, т.е. една патрола на автопат во петокот и толку. Неделата бев до парк на прошетка, катаљарда луѓе имаше, џандари 0. Денес накај 18:00 бев во парк, 0 џандари, мада ок денес и 0 луѓе имаше во парк, али муабетот е тој, не гледам џандари низ град како казнуваат, а треба масовно да казнуваат за неносење маски за нели акал да му дојде на народот, иако нема. :D А шетаат доста луѓе без маски од тоа што можам да го видам.

Ја дека го прележав срањево без проблеми не се замарав за додатни тестирања и остали глупости, али нешо ме фрка у задње време да напраам скен на плуќа, чисто онака да видам случајно да не има нешто. Али ај иди сеа у сред 1000 заразени на ден и проверувај плуќа да те видам... :D

После изјавата на Филипче денес во која кажа дека пратениците се тестирале бесплатно и преку ред, видеото што го објавил вечерва е онака a cherry on top. Крајно несериозно од негова страна, па макар и неговите ПР испрдоци да го објавиле видеото во кое собира политички поени во ден кога имаа починато 21 лице од Ковид 19.

Си се дозакопа...замисли во некоја друга земја да објавиш вакво видео, до 00:00 ќе леташ со се партали од функцијата.

На времето водевме дискусија за тоа дали одредени животи имаат повеќе вредност од други и имаше група што викаше дека сите животи вредат исто. Додуша тоа беше за фудбалерите дискусија ама очигледно не се само тие, има најразлични категории.

Има униформирани џандари што проверуваат за маски, со тефтери под мишка (дај хард, корона верзија). Поголем проблем гледам во нив кога се вон работно време комшиите (иако се вон работа, тие се секогаш на должност), кога се во цивил или се на обезбедување на објекти (пак во цивилка). Ниеден не сум видел да носи маска. И ај тоа туку добар дел не убедуваат дека вирус не постои, дека се е ова завера на некои мрачни светски влади, пак оној Бил Геј, како не прскаат... и слични прикаски од нет. Кршат закони на најразлични начини, се збираат како коледари и мува не ги лази. Старешините малку треба да поработат со овие кои треба да ги спроведуваат законот и одлуките оти станавме со полицијата (па и другите институции за ред и инспекции) како некоја јужноамериканска држава. Уште нивниот портпарол со маска кога ќе го видам како тера кампања за маски :sick:

Последно уредено:
Shto ne ti e jasno bre birka ?
Убаво напишав што не ми е јасно!
Вршеле обдукција? НЕ!

Ако е направена обдукција (во што не верувам) или ако имаат некоја друга метода, тогаш јас сум во грешка.
Ама сепак не ми е јасно.

Го слушав вчера Филипче во Само вистина......разочарувачки во секој поглед. Чист политичар, ни Д од Доктор.....ништо конструктивно околу вирусов, вергла како навиен цело време едното исто, раскажува бајки за мали деца.
Се им е сведено на политички препукувања едни со други дали СДС према ДПМНЕ или обратно. Нека идат у три лепе и двете партии а и сите останати заедно со нив.
Наместо еднаш да си пружат рака, нешто заеднички да направат.....они постојано се борат за тие смрдливи политички поени. Ми се гади и од едни и од други. И кога на државава и е најтешко, политиката секогаш мора да е на прво место.
Се додека е така, нема да не биде ниту со овој проблем, ниту со било што друго.

Последно уредено:
Вчера коментиравме со колегите, во врска со чудните јавувања за резултати од тестови... На нашиов народ му е изгледа фетиш да мисли дека го преварил системот. Се поголем број давале лажни податоци за да не добијат решение за изолација. Со други зборови, се умножуваат примероци кои добиле позитивен тест и нема никаква контрола за нивното движење. И ние сакаме ефикасни мерки.

Dali se znae tocno koja strategija ja upotrebi Kina vo stopiranjeto na virusot!?
Лажење и фалсификување на бројките.

Во Кина ОФИЦИЈАЛНО до сега умреле 4 000 луѓе, а во Македонија 1 000. Смешки :)

Лажење и фалсификување на бројките.

Во Кина ОФИЦИЈАЛНО до сега умреле 4 000 луѓе, а во Македонија 1 000. Смешки :)
Ние спротивно на секоја логика наместо да оптимизираме бројка од реално починати од корона, правиме чудесна психоза.

Ние спротивно на секоја логика наместо да оптимизираме бројка од реално починати од корона, правиме чудесна психоза.
Не е тоа оптимизирање, тоа се вика ЛАЖЕЊЕ :) во земја од милијарда луѓе имаш 4 000 "официјални починати", а во Чешка (ајде да земеме земја посредена од нас), од 10 милиони имаш 3 600 починати.

Во Кина е невозможно да има толку малку починати од корона. Од почетокот на сра*њево лажат Кинезите буквално за се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom