Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ветив подолго видевце со ниска модулација при греење па еве од вчера, ja зачекав после пладне да спушти на најниско некои 90-сетина вати и така тераше саатипол некаде....

Еве и 24часовен график од потрошната измерена на Broadlink SP3S мерачот.
Денес го извадов ова па потрошувачката за периодот од видеото со ниска модулација погоре е при крајот затоа што видеото е од вчера.

Еве го и само тој дел, саатипол некаде тераше со толку ниска модулација.
Прегледај го приврзокот 272308

ova ti e na ladenje drugar letno vreme si snimal a ne na greenje
Ajde objasni go desniot merac na temperatuka sto pokacuva toj bidejki go imam istiot a i ovde na videoto se cita AUT 32 stepena i gornoto pisuva IN vnatresna od 21 stepen pa moze da modulira na aldenje koga si e stavil vo soba 2X2 stavi e vo 5x5 metri pa togas stavaj viidea , no temperaturata kako sto kazuvas zimno vreme a nadvor 32 stepena cudna rabota e toa decko, kako da si igras majtap so site ovde a sto ti e celta demek tvojata klima mitsubusi od poskapite raboti so 90 w epa da ti kazam mojava trosi 1000 w i sum prezadovolen od potrosuvackata. ama gream 80 kvadrata.
objasni e temperaturata ako sakas nadvoresna vnatresna .

Ajde objasni go desniot merac na temperatuka sto pokacuva toj bidejki go imam istiot a i ovde na videoto se cita AUT 32 stepena i gornoto pisuva IN vnatresna od 21 stepen pa moze da modulira na aldenje koga si e stavil vo soba 2X2 stavi e vo 5x5 metri pa togas stavaj viidea , no temperaturata kako sto kazuvas zimno vreme a nadvor 32 stepena cudna rabota e toa decko, kako da si igras majtap so site ovde a sto ti e celta demek tvojata klima mitsubusi od poskapite raboti so 90 w epa da ti kazam mojava trosi 1000 w i sum prezadovolen od potrosuvackata. ama gream 80 kvadrata.
Ziv go fati :vozbud:

Го чекам да дојде стрелчо и да каже како ова видео е снимено во лето на надворешна од 32 и како климата е пуштена на ладење наместо на греење, па да го извреѓа целиот труд и време потрошено малку од малку да видеме добра работа на клима.
Аее го преварија :)

@Androit друже тебе нема шо да ти е објасни очигледно е дека се ти е јасно ко солза.

@Androit друже тебе нема шо да ти е објасни очигледно е дека се ти е јасно ко солза.

manipulatorce si golemo ti be bil
si dal 80 bona za soba aj malku pogolema mos da e 2x3 i sega si se falis deka letno vreme ti modulira so 90w
ama ne objasni sto kazuva desniot merac na temperatura

manipulatorce si golemo ti be bil
si dal 80 bona za soba aj malku pogolema mos da e 2x3 i sega si se falis deka letno vreme ti modulira so 90w
ama ne objasni sto kazuva desniot merac na temperatura
А зошто е толку важна големината на собата?Мислам пoбитна е потребата од топлина да собата одржува 21.4ц.Може соба 2х2 без изолација да има потреба од 2kw.топлина а соба 5х5 многу добро изолирана да и е потребно пола киловат топлина да одржува 21.4ц.

Клима купена за грење се докажува на -7 или пониски температури, поготово па ако е купена за цена > од 60к сватете го тоа, џаба манипулирате со модулации на +32Ц
Затоа Амбер Нордик има 2330 прегледи а манипулантиве што мерат греење на +32 имаат едвај 50 прегледи
Амбер Нордик со 7kw на -7 е врв клима за цената

За споредба модулација што кај Митсубиши треба да се плати 100к што на +15 трошела 180w...со 5800 прегледи видеово за клима од 35к ви ја руши и цената и модулацијата со исто 175w мерено на +5 надворешна.

Последно уредено:
@Androit ако евентуално си збунет (евентуално) отвори го пак видевцето се потрудив таму убаво да објаснам. Ако не капираш енглески користи гугл транслате.
Ветив подолго видевце со ниска модулација при греење па еве од вчера, ja зачекав после пладне да спушти на најниско некои 90-сетина вати и така тераше саатипол некаде....

Може јалнаш да сум, може да го немаат преварено.... може и @Androit му е алтер его тука на форумов како што му е @GT1 :)

@Strelec само на -7 се грееш со Амберот? Дека ја криеш инаку, ни мерачиња ни видевца овај период те нема, се тоа од -7 го верглаш?
Автоматски споено мислење:

За споредба модулација што кај Митсубиши треба да се плати 100к што на +15 трошела 180w...со 5800 прегледи видеово за клима од 35к ви ја руши и цената и модулацијата со исто 175w мерено на +5 надворешна.
https://youtu.be/zWnAU23-Qs8

Хаха цела минута и триесет секунди бреј.... вака со текст го пишам подолго да изгледа :P

Самсунг клима 3.5 знам дека не е инвертер,можда on off појма немам,колку би чинело да се префрли од еден на друг крај на приземна куќа?

Клима купена за грење се докажува на -7 или пониски температури, поготово па ако е купена за цена > од 60к сватете го тоа, џаба манипулирате со модулации на +32Ц
Затоа Амбер Нордик има 2330 прегледи а манипулантиве што мерат греење на +32 имаат едвај 50 прегледи
Амбер Нордик со 7kw на -7 е врв клима за цената
Не е важно колку прегледи имаш на видеово важно е колку гледачи поверувале во него.
На твоево видео може да веруваат луѓе кои пијат мастило:)Во 12м.и 47с.само еднаш си ја прикажал сондата што мери издув на климата што остава простор за сомнеж дека сондата ја грееш со фен или некој друг извор на топлина.Десетина секунди на 58ц.
и го прекинуваш видеото бидејќи климата ти паднала во несвест 15м:)Кога ќе направиш видео во кое се гледа све во едно кадро усис,издув,потрошувачка,надворешна т.Како овој Чаламов од Прилеп:) тогаш ќе ти поверуваат и тие што пијат вода:)

Еве и 24часовен график од потрошната измерена на Broadlink SP3S мерачот.
Денес го извадов ова па потрошувачката за периодот од видеото со ниска модулација погоре е при крајот затоа што видеото е од вчера.

Еве го и само тој дел, саатипол некаде тераше со толку ниска модулација.
Прегледај го приврзокот 272308
Bravo,prvin mislev deka e lazno ne go pregledav videoto ubavo i ne go procitav pa pomisliv deka ladis mesto grejs,pa posle mi stana jasno.
Mojata tosihiba suzumi 16 najmnogu so mi spustila i sum ja voocil e 170 w co izduv 32 na 14c nadvoresna,sepak e LN ponapreden model.

@Androit ако евентуално си збунет (евентуално) отвори го пак видевцето се потрудив таму убаво да објаснам. Ако не капираш енглески користи гугл транслате.
А зошто Македонец кој снимил видео во Македонија објаснувањето за видеото го пишува на англиски
а не на Македонски.Па акој некој англичанец не разбира Македонски да го упатиш на гоогле транслате?

Дечки едно прашање за поднп греење. Имам 6 круга подно, 2 од 6 водата кај flow metrot од проѕирна почна да се мати. Нормално ли е тоа? Системот е затворен со пумпа воздух вода.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

А зошто Македонец кој снимил видео во Македонија објаснувањето за видеото го пишува на англиски
а не на Македонски.Па акој некој англичанец не разбира Македонски да го упатиш на гоогле транслате?

Оти овај Македонецо шо сеа става опис на англиски, ко бараше и истражуваше пред да купи клима сите добри видеа на кои имаше што да се види беа на руски или фински и многу се нервираше оти ни со гугл тренслејт не се разбираше баш се од напишаното....

Нашиве тука се видело колку ќе имаат чар од вакви споделени искуства, туку бар на некој сранец нек му се најди xD

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom