- Член од
- 27 јули 2020
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 567
Добра ви вечер.
Жалам за двајцата, белки после ќе бидат поконструктивни.
Во врска со работењето- модулирање на климата.
Кај мене Панасоникот 12-ка, од 2004-та наместен во простор од 35м2 , два и пол надворешни ѕидови, балкон, 9 м2 прозори, Север .... модулира вака :
Ако ја ставам на 3/5 брзина и погоре, работи пали- гаси. Иде до750-950вати
Ако ја ставам на 1-ва дури и на 19 степени работи постојано со 280 вати. без да се гаси.
На Аутофан почнува како на 3-та па намалува на 1-2-ра. Ама пак пали- гаси. Тоа во овие денови, зборувам за после 20 часот.
Значи кај него малата брзина овозможува ниска модулација.
Второ што би прашал или констатирал.
Ако во техничката документација е наведено дека во режим ма греење моделот има модулација од пр. 250 - 1600 вати, нели треба да очекуваме и да работи во таа модулација.
Е сега, кај би бил проблемот
1- несоодветно димензиониран модел према просторот
2- несоодветно одбрано место за монтирање на внатрешната
3- несоодветна одбрана брзина на дување на внатрешната
4- или несоодветни фабрички податоци во техничката документација.
За мене е најбитно да ја одржува потребната температура со варијации од +- 0,5 степени, без голем шум на внатрешната.
Се' друго е +- конформ
Ама сепак, не разбирам каде се греши, зошто моделот не работи према објавените спецификации.
Не мислам за кај мене.
Жалам за двајцата, белки после ќе бидат поконструктивни.
Во врска со работењето- модулирање на климата.
Кај мене Панасоникот 12-ка, од 2004-та наместен во простор од 35м2 , два и пол надворешни ѕидови, балкон, 9 м2 прозори, Север .... модулира вака :
Ако ја ставам на 3/5 брзина и погоре, работи пали- гаси. Иде до750-950вати
Ако ја ставам на 1-ва дури и на 19 степени работи постојано со 280 вати. без да се гаси.
На Аутофан почнува како на 3-та па намалува на 1-2-ра. Ама пак пали- гаси. Тоа во овие денови, зборувам за после 20 часот.
Значи кај него малата брзина овозможува ниска модулација.
Второ што би прашал или констатирал.
Ако во техничката документација е наведено дека во режим ма греење моделот има модулација од пр. 250 - 1600 вати, нели треба да очекуваме и да работи во таа модулација.
Е сега, кај би бил проблемот
1- несоодветно димензиониран модел према просторот
2- несоодветно одбрано место за монтирање на внатрешната
3- несоодветна одбрана брзина на дување на внатрешната
4- или несоодветни фабрички податоци во техничката документација.
За мене е најбитно да ја одржува потребната температура со варијации од +- 0,5 степени, без голем шум на внатрешната.
Се' друго е +- конформ
Ама сепак, не разбирам каде се греши, зошто моделот не работи према објавените спецификации.
Не мислам за кај мене.
Последно уредено: