Со здравје да се служиш. Од каде го набави и колку кошта?Климите функционираат одлично, денес стигна овлажнувачот на воздух па ке видиме како ке се покажи
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со здравје да се служиш. Од каде го набави и колку кошта?Климите функционираат одлично, денес стигна овлажнувачот на воздух па ке видиме како ке се покажи
Од продавницата на gree во скопје,цената 2.700 мислам оти и други работи земав.Со здравје да се служиш. Од каде го набави и колку кошта?
Kolkava ti e vlaznosta na vozduhot vo prostorijata bidejki imas potreba od ovlaznuvac?Климите функционираат одлично, денес стигна овлажнувачот на воздух па ке видиме како ке се покажи
Moze nekoj da mi pomogne ako znae. Imam gree inverter 3.5 kv Lani prv pat ja koristev I bev zadovolen ovaa godina nekako poladno mi e vo sobata pocesto se gasi Sama a ne e tolku toplo za da se gasi. Spored vas koja temperatura treba da I ja zadadam jas ja pustam obicno na 25 ili 26 zagreva soba is 25 m kvadratni vo nova zgrada so dobra fasadaЗа вакви „маслени“ панели и слично, многу е важно да имаат некаков тајмер за да се палат во 22ч, и да се исклучуваат во 07ч изутрина. И евентуално да се палат во 14часот и да се гасат во 16 часот. Со термостат поставен да одржува 21-22Ц во собата може да се релативно пристојни. Истото важи и за електрични котли на струја и слично. Еве јас имам котел со 3 греачи, и на едниот од 8KW би му ставил тајмер да се пали само 22-07 и 14-16 со температура на повратна вода од 55Ц, а другите од 16KW да се постојано вклучени 24/7 но со температура на вода од 30Ц. И на секој радијатор да има термовентили поставени на 23Ц, и на подното околу 25Ц повратна вода.
Вака колку толку може да се овозможи некое пристојно загревање со парно, а да не кошта милијарда евра.
3.2KW со 0 испомош, а 3.4KW со дополнително грејно тело од 0.5KW. Барем јас така го разбирам напишаново. Ако успее да даде 3.2KW на -7 за 18000 денари, тоа е фантастичен резултат. Мене ми личи дека е премногу добро за да е возможно, ама ете веќе неколку години го дискутираме тоа тука на форумов, а нема некој земено за да потврди дали толку добро грее таа клима ТST 12 (Gree Lomo Eco)
ako denovive go imas toj problem a nadvor maglaMoze nekoj da mi pomogne ako znae. Imam gree inverter 3.5 kv Lani prv pat ja koristev I bev zadovolen ovaa godina nekako poladno mi e vo sobata pocesto se gasi Sama a ne e tolku toplo za da se gasi. Spored vas koja temperatura treba da I ja zadadam jas ja pustam obicno na 25 ili 26 zagreva soba is 25 m kvadratni vo nova zgrada so dobra fasada
Filtrite cisteni li se? I ako se, koga posleden pat?Moze nekoj da mi pomogne ako znae. Imam gree inverter 3.5 kv Lani prv pat ja koristev I bev zadovolen ovaa godina nekako poladno mi e vo sobata pocesto se gasi Sama a ne e tolku toplo za da se gasi. Spored vas koja temperatura treba da I ja zadadam jas ja pustam obicno na 25 ili 26 zagreva soba is 25 m kvadratni vo nova zgrada so dobra fasada
Околу 30 и нешто % сега е 45%Kolkava ti e vlaznosta na vozduhot vo prostorijata bidejki imas potreba od ovlaznuvac?
PA denovi e pointenzivno ama opsto zimovo ne kako mi ima poslab efektako denovive go imas toj problem a nadvor maglati odi vo defrost pocesto toa e edno moe mislenje
Kako se spravuvate so taa voda..? Nevi mrzni crevoto ili direkt vo kofa istekuva...???znaci ovaa magla e masina za proizvodstvo na voda na nadvoresnata edinica![]()
klimata mi e postavena 40 sm nad trotoarot taka da celata voda si istekuva... samo me nervira vlaga kako vlaga se prenesuva naka zidot na kukjataKako se spravuvate so taa voda..? Nevi mrzni crevoto ili direkt vo kofa istekuva...???
Go vadis crevoto i kolenceto i vodata tece vo kofa od polikolor.Kako se spravuvate so taa voda..? Nevi mrzni crevoto ili direkt vo kofa istekuva...???
Ako imas stiropor fasada so abrit plastificiran nema gajle od vodata vlagaklimata mi e postavena 40 sm nad trotoarot taka da celata voda si istekuva... samo me nervira vlaga kako vlaga se prenesuva naka zidot na kukjata
Iskreno I jas pomisliv vcera da ne e do toa ne gi cistev Filtrite do sega zasto mislev deka ne treba ja koristam tocno 1 godina I 10 denaFiltrite cisteni li se? I ako se, koga posleden pat?
cokleto seuste mi e samo izgletuvano so siv lepokAko imas stiropor fasada so abrit plastificiran nema gajle od vodata vlaga