- Член од
- 14 јули 2017
- Мислења
- 167
- Поени од реакции
- 132
Go citav zakonikot sega, dali imase potreba da se otkazes od prethodnoto drzavjanstvo?Prijatel mi zavrsi rabota vo hr
Jas imam domovnica od dedo mi
Go citav zakonikot sega, dali imase potreba da se otkazes od prethodnoto drzavjanstvo?Prijatel mi zavrsi rabota vo hr
Nema takva rabota. Procitaj ubavo da vidis po koj osnov treba da se otkazis od predhodnoto drzavljanstvo.Go citav zakonikot sega, dali imase potreba da se otkazes od prethodnoto drzavjanstvo?
Jas imam domovnica od dedo mi
То шо дедо ми имат служено војска во Загреб се рачунат
Prijatel mi zavrsi rabota vo hr
Пошо нели за бугарско беше дедо да има во бугарска војска служено бе па полесно одеше вака ми ја скина надежта Еј а татко ми кај имат служено војска 78 год ако глеам ке скапав овдеХехех. Мене татко ми има служено ЈНА во Загреб и во Карловац, ама тешко дека тоа ќе се вреднува.
Каков документ ,од која институција?Nema takva rabota. Procitaj ubavo da vidis po koj osnov treba da se otkazis od predhodnoto drzavljanstvo.
Џабе го прашуваш, гледаш дека појма нема и само се прави паметен „со новиот закон може да извадиш хрватско државјанство, треба само да ти работи кликерот“ а кога го прашуваш каков документ и кај може да извади човек документ за такво нешто, појма нема и само кажува “треба да ти работи кликерот, мене веќе ми средија некои познаници, мноту е лесно“. У пм колку не просветли со информацииве и колку било лесно, ти требало само документ но не знаел да каже каков и од каде, и сеа благодарение на советов што ни го кажа сите ќе извадиме хрватски пасоши.Каков документ ,од која институција?
Кај нас се работи за полнолетно лице 18 год.чија баба,татко имаат хрватско државјанство,но за неа бараат изјаснување.
Во документи или училиште кај нас нема националност.
Пошо нели за бугарско беше дедо да има во бугарска војска служено бе па полесно одеше вака ми ја скина надежта Еј а татко ми кај имат служено војска 78 год ако глеам ке скапав овде
Da so zakonot od 01.01.2020 sto stapi vo sila vo hrvatska mozes da se steknes so hrvatsko drzavljanstvo dokolku malku ti raboti klikerot i si malku snaodliv. No i toa ne e potrebno bidejki sega hrvatite imaat nekoja taktika neznam zosto no masovno se davaat drzavljanstva kako edno vreme bugarite. I da ne si tolku pameten ima eden kup lugje sto momentalno posreduvaat za hr drzavljanstvo. Samo sto kaj hrvatite e pobrza procedurata i nemas potreba od setanje okolu.
Prijatel mi zavrsi rabota vo hr
Mafnete go be se iznatrapara gluposti ovde, aku izval pasos sozdravje da go sluzit i neka ne gi zamamvit lugevo ovde izbrisete ja temava.
Јас сум роден во Хрватска и живеев таму од 86та до 91ва (имам и оригинален rodni list). Родители Македонци. Кои се шансите за државјанство?
Da bese lesno vadenje na Hrvatski dokumenti dosega iljadnici Makedonci ke imaa Hrvatski dokumenti.Zdravo. Dali moze kontaktsakam i jas da izvadam hrvatski dokumenti
Најверојатно не. Можеби ако си бил малолетник или од старт пишан тогаш како хрватски државјанин. Сега тешко, не сум сигурен дали има можност воопшто. Сепак најдобро прашај си во амбасадата.Јас сум роден во Хрватска и живеев таму од 86та до 91ва (имам и оригинален rodni list). Родители Македонци. Кои се шансите за државјанство?