- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.527
- Поени од реакции
- 10.504
Ние носиме надвор само, а ти изгледа само на профилната сликаАј не се мајтапи со мене. Ти сериозно за маските, носите?

Ние носиме надвор само, а ти изгледа само на профилната сликаАј не се мајтапи со мене. Ти сериозно за маските, носите?
Јас мислам дека и пред корона оглупавуваме...
денес од продавница идев до паркинг и ај да не ја вадам маската, нели и на отворено се носи, а една од џукелите што седи пред тахи станицата и ме знае, ме гледа чудно, не ме познава со маскаАј не се мајтапи со мене. Ти сериозно за маските, носите?
За жал, да.![]()
Се одјави Гокси - скопска легенда и еден од основачите на Комити
Еден од основоположниците на македонската тифо сцена, Горан Костадиновски - Гокси утрово на 51 година почина во Скопје. Беше меѓу основачите на навивачката група „Комити“ а подоцна и идеен творец на групата „Сити Парк Бојс“.off.net.mk
@Saber Rider за него пишуваше пред некој ден?
Знаеш јас како ги толкувам ваквите наслови? Работата е излезена од контрола, немаме веќе напатсвија и логични сценарија за спречување на ширењето...останува да се обидеме да намалиме евентуална паника и да споредуваме со грип.Ахх можам до утре линкови да постирам ама џабе
![]()
WHO (Accidentally) Confirms Covid is No More Dangerous Than Flu
As much as the WHO were attempting to spin this as a bad thing – Dr Ryan even said it means “the vast majority of the world remains at risk.” – it’s actually good news. And confirms, once more, tha…off-guardian.org
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
Никогаш немаа напатствија и логични сценарија за спречување на ширење. Тоа е безбедносен, не медицински проблем.Знаеш јас како ги толкувам ваквите наслови? Работата е излезена од контрола, немаме веќе напатсвија и логични сценарија за спречување на ширењето...останува да се обидеме да намалиме евентуална паника и да споредуваме со грип.
Убаво е да имаш свој став, ама не е зрело да се нервираш ако некој не се сложува и не го поддржува.
Во случајов се двете работи неразделиви. Можеби лоша формулација од моја страна ама имале куп препораки изминатиов период. На страна што кредибилитетот им отиде во минус...Никогаш немаа напатствија и логични сценарија за спречување на ширење. Тоа е безбедносен, не медицински проблем.
Шала на страна, таа слика саат време сум ја фарбал, пошто не секој разбира од тоа фотошоп и слично.Ние носиме надвор само, а ти изгледа само на профилната слика![]()
Не се неразделни. Тоа што ги прават е проблемот. Медицината треба да го дефинира однесувањето на вирусот, начинот на ширење, начинот на третирање на заразените и ризици при различни сценарија. Медицината не смее да има мандат да даде препорака за карантин. Тоа е политичко-безбедносна одлука.Во случајов се двете работи неразделиви. Можеби лоша формулација од моја страна ама имале куп препораки изминатиов период. На страна што кредибилитетот им отиде во минус...
Колку и да е политичко-безбедносна одлука мора да има комисија во која ќе членуваат и медицинки лица. Мислењето на лекарите не може да биде небитно кога зборуваме за превенција или начини за спречување на ширење. Ваљда нема да очекуваме Спасовски да реши за мерките за здравствена безбедност.Не се неразделни. Тоа што ги прават е проблемот. Медицината треба да го дефинира однесувањето на вирусот, начинот на ширење, начинот на третирање на заразените и ризици при различни сценарија. Медицината не смее да има мандат да даде препорака за карантин. Тоа е политичко-безбедносна одлука.
Проблемот е што на политичарите им е полесно да ги замаскираат нивните одлуки зад “експертски“ мислења, а на многу доктори не им пречи да си мочаат врз дипломата.
Што друго може да каже доктор во таква комисија сем дека намалена општествена интеракција, ќе го намали ширењето? Знае да измери какви ќе бидат логистичките потреби за тој карантин? Знае да ја измери економската штета од истиот? Знае да каже дали може да се примени со постоечките законски прописи, или треба да се менуваат закони, па можеби и Устав?Колку и да е политичко-безбедносна одлука мора да има комисија во која ќе членуваат и медицинки лица. Мислењето на лекарите не може да биде небитно кога зборуваме за превенција или начини за спречување на ширење. Ваљда нема да очекуваме Спасовски да реши за мерките за здравствена безбедност.
Не се сложувам дека може да се направи јасна дистинкција.
И се може.