Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
22 март 2019
Мислења
234
Поени од реакции
552
Јас пијам 5000 iu D3 и zinc 50mg секој втор ден , 2000 mg омега 3, 500mg магнезиум, 500 mg витамин Ц на секој ден само како превенција веќе еден месец. Си порачав од iherb еден куп суплементи скоро за џабе и ми стигнаа за помалку од месец.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.069
Поени од реакции
1.190
Еве што му даваа на америчкиот султан кога фати Корона.

Прегледај го приврзокот 271722

На неколку места имам прочитано препораки за конзумирање на витамин Д3 и умерено Цинк во овој период.

Колку чинеше таа терапија која ја примал Трамп?
Прочитав низ интернет и низ вести дека неверојатни 300.000 долари чинело сето тоа што го добил Трамп......

Ако е тоа точно, тогаш тоа не можат сите во САД да си го дозволат.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.939
Поени од реакции
22.087
Не те фаќа запек од кафето?
Море бот,кафе поише протеруе, какф запек,двопек,опек(нафта?)

И ја пију мноо кафиња,цигаре никад.
Корона постои,ама поише у ваши мозоци него општо.Да не може да кивне више човек на раат еј

Боље човек да фати корону и да си умре, него да замара сфак дн на форум сс 17 мислења у овуј тему.
Како можете, нели ви здосади еј???
Шибалба, овој прашање не е за тебе, ти си кул и не замараш, за тебе беше наменето само муабетче сс кафе.

Али други.... пепел.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Од искуство од луѓево кои ги знам, баш витамин Ц им даваат во зголемени количини. Ако нормално е 1г на ден, на оние без поголеми симптоми им даваат 2г, а на потешките случаи 4г дневно.
Покрај тоа се дава и цинк и селен.
Не е точно ова, ве молам не ширете дезинформации. Барем сега во оваа ера на отворени информации по нетов може да читнете за било што. Најдоброто земање на вит Ц е на 12 саати по 500мг со продолжено ослободување.
За ковид пациенти од витаминска терапија даваат цинк и вит д, а моето скромно знаење вика дека треба плус и магнезиум цитрат и вит Б12

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.109
Поени од реакции
74.979
Не е точно ова, ве молам не ширете дезинформации. Барем сега во оваа ера на отворени информации по нетов може да читнете за било што. Најдоброто земање на вит Ц е на 12 саати по 500мг со продолжено ослободување.
За ковид пациенти од витаминска терапија даваат цинк и вит д, а моето скромно знаење вика дека треба плус и магнезиум цитрат и вит Б12
Како што напишав од постот, набројаното е од искуство од познаници кои го прележале. Сум го заборавил и витамин Д да го спомнам. Гарантирам дека на покритични пациенти им се давани 4г Ц дневно. Во другото не гледам дека се разликуваме во нешто, 1г = 2 * 500мг :D
До душа, различни матични лекари препишувале различни работи, а и со тек на време се менувале препораките.
Мене не ми е јасно како некои матични лекари споделуваат на ФБ некој пост со терапија од наводно странски доктори. Наведени се 100 глупости од типот пиј парацетамол, инхалирај, врзи се со крпче бла бла.
Го заборавив и најдпбриот совет, да се барала помош само ако сатурацијата дошла под 49. Ако отиде до 50ка, вечнаја памјат, господ не те спасува.

Последно уредено:
Член од
7 август 2011
Мислења
4.978
Поени од реакции
15.317
Јас пијам 5000 iu D3 и zinc 50mg секој втор ден , 2000 mg омега 3, 500mg магнезиум, 500 mg витамин Ц на секој ден само како превенција веќе еден месец. Си порачав од iherb еден куп суплементи скоро за џабе и ми стигнаа за помалку од месец.
Не мислиш дека ти е многу 5000 iu?
Јас во текот на летото пиев 800 iu, сега накачив на 1000, а од ноември 2000 ќе почнам. Не сум чул досега некој да пие по 5000. Исто и за цинкот. Мада секој си го знае најдобро организнот, се разбира во граници на пдв.

Инаку ме мрзи да пишувам на темава и не гледам поента во објаснување со ковид денајери, ама генерално слични информации имам како @Saber Rider. Од луѓе што работат во 8ми сепетември и на инфективна. Значи од луѓе директно во најжестокото што се, не од 4chan експерти. Поддршка за комрадот Сабер Рајдер кој има жквци да се објаснува со денајериве.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не мислиш дека ти е многу 5000 iu?
Јас во текот на летото пиев 800 iu, сега накачив на 1000, а од ноември 2000 ќе почнам. Не сум чул досега некој да пие по 5000. Исто и за цинкот. Мада секој си го знае најдобро организнот, се разбира во граници на пдв.
Зависи кој цинк го пиеш а исто и за сите други.Не е исто да пиеш на пример magnesium malate source naturals и тој од Зегин што ги трујат луѓето

Член од
22 март 2019
Мислења
234
Поени од реакции
552
@VardarVoSrceto 2500 iu за Д3 дневно не е многу , пијам едно секој втор ден... не е премногу посебно веќе сонце има послабо овој следен период.

За цинкот можеби е премногу 50 мг пишува 455% од дневен внес пијам исто едно на два дена.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.843
Поени од реакции
38.009
Еве што му даваа на америчкиот султан кога фати Корона.Прегледај го приврзокот 271722 На неколку места имам прочитано препораки за конзумирање на витамин Д3 и умерено Цинк во овој период.
...е да де, Трамп имал КОВИД19, за три дена со 74 години „оздравел“, нема грешка!... remdesivir се ординира од 5- 10 дена, па да се види ефект, за 3 дена овде чудо се случува, Реган подобро не ќе одглумеше!

Kajgana Shop

На врв Bottom