Заедно со пакетчето (и упатството, се разбира):Абе цело пакетче Витамин Ц насабајле пијте го, што, кад је бал...
Еве што му даваа на америчкиот султан кога фати Корона.
Прегледај го приврзокот 271722
На неколку места имам прочитано препораки за конзумирање на витамин Д3 и умерено Цинк во овој период.
Така де, нека добие на цена уринатаЗаедно со пакетчето (и упатството, се разбира):![]()
Не те фаќа запек од кафето?Јас пијам 5-6 кафиња на ден
Често мочам, али со тоа бубрежната филтрација си одржавам.Не те фаќа запек од кафето?
Море бот,кафе поише протеруе, какф запек,двопек,опек(нафта?)Не те фаќа запек од кафето?
Не е точно ова, ве молам не ширете дезинформации. Барем сега во оваа ера на отворени информации по нетов може да читнете за било што. Најдоброто земање на вит Ц е на 12 саати по 500мг со продолжено ослободување.Од искуство од луѓево кои ги знам, баш витамин Ц им даваат во зголемени количини. Ако нормално е 1г на ден, на оние без поголеми симптоми им даваат 2г, а на потешките случаи 4г дневно.
Покрај тоа се дава и цинк и селен.
Како што напишав од постот, набројаното е од искуство од познаници кои го прележале. Сум го заборавил и витамин Д да го спомнам. Гарантирам дека на покритични пациенти им се давани 4г Ц дневно. Во другото не гледам дека се разликуваме во нешто, 1г = 2 * 500мгНе е точно ова, ве молам не ширете дезинформации. Барем сега во оваа ера на отворени информации по нетов може да читнете за било што. Најдоброто земање на вит Ц е на 12 саати по 500мг со продолжено ослободување.
За ковид пациенти од витаминска терапија даваат цинк и вит д, а моето скромно знаење вика дека треба плус и магнезиум цитрат и вит Б12
Не мислиш дека ти е многу 5000 iu?Јас пијам 5000 iu D3 и zinc 50mg секој втор ден , 2000 mg омега 3, 500mg магнезиум, 500 mg витамин Ц на секој ден само како превенција веќе еден месец. Си порачав од iherb еден куп суплементи скоро за џабе и ми стигнаа за помалку од месец.
Зависи кој цинк го пиеш а исто и за сите други.Не е исто да пиеш на пример magnesium malate source naturals и тој од Зегин што ги трујат луѓетоНе мислиш дека ти е многу 5000 iu?
Јас во текот на летото пиев 800 iu, сега накачив на 1000, а од ноември 2000 ќе почнам. Не сум чул досега некој да пие по 5000. Исто и за цинкот. Мада секој си го знае најдобро организнот, се разбира во граници на пдв.
...е да де, Трамп имал КОВИД19, за три дена со 74 години „оздравел“, нема грешка!... remdesivir се ординира од 5- 10 дена, па да се види ефект, за 3 дена овде чудо се случува, Реган подобро не ќе одглумеше!Еве што му даваа на америчкиот султан кога фати Корона.Прегледај го приврзокот 271722 На неколку места имам прочитано препораки за конзумирање на витамин Д3 и умерено Цинк во овој период.