Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Не треба цело време да правиме акции. Се сложувам со тебе дека со Сколари имавме по 1000 шута, ама некако сеуште се заспани.

Муабетот ми беше дека со ваква игра нема да пројдеме кај Јувентус, или пак Арсенал, или дај Боже во некое финале со Манчестер. Треба да се напаѓа убаво, со идеја, а не ко мува без глава. Калу едноставно трча накај гол, не прави ништо друго. И да има слободен играч, тој само трча...
Само одбраната да е цврста, заедно со среднио ред. За гол, има играчи шо и од 30-ина метри можат да погодат.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Само одбраната да е цврста, заедно со среднио ред. За гол, има играчи шо и од 30-ина метри можат да погодат.
Тоа и ни е проблемот оваа година (а и минатата). Одбраната не е константна и прават многу глупи грешки.

F

fantomX

Гостин
Балак да го цитирам: Треба да се вратиме на моќта во играта, тоа е нашето најсилно оружје.
Да појаснам, немаме (меси)ја да не вади од сите заебани ситуации, па зато како примарна цел: не треба да се примаат многу голој.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Честито победата момци!
Вака треба повеќе членови да пишиме!
Не гледав Челзи,па некој ако сака нега ги пострира головите!
Поздрав :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Дрогба

http://videos.sapo.pt/4ccT7DZbsfmZyQ2nWGdu

Алекс

http://videos.sapo.pt/CouoRnOAYgCzSTtbz5Ar

Убивствена контра. Малуда пак згреши, ама за среќа топката стигна кај Дрогба ми се чини, па го форсираше Кварезма.

Прекрасни голови,Дрогба според мене е веќе е вратен во форма на секој натпревар гола дава.
Исто така и вториот гол е добар иако згреши Малуда,Дрогба попрај :smir:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Баталете головите, сакам малку да подискутираме на тема Есиен. Знам дека се крстите во него (и јас се крстам), но мислам дека нема да биде она што беше. Едноставно, лепеното не е како ново. Дали се сеќавате какви акции имаше Џо Кол во времето на Раниери пред да се повреди? Сега и тој затаи (знам дека е повреден зборам за пред да се повреди). Есиен ќе се плаши од истата повреда (а и да не се плаши ќе биде ранлив на тоа место). Не знам дали приметивте кога имаа напад Ковентри по лева страна, исфорсираа некој нивни играч, а последен на него остана Есиен. Друг пат (пред да се повреди) чисто ќе му ја собереше топката, а сега го остав да нафрли, не ни направи клизач. Да се надеваме дека грешам, но тоа е тоа. Можеби и премногу очекувам од него, ова е само прв натпревар што го играше по повредата.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Добар гол оној на Дрогба, сам си се избори за топката и ја стави каде што и е местото...:toe: (и потоа отиде кај Есиен и се прегрнаа) :):):):)
Кај вториот ми се допадна тоа што најпрвин тимски се одбранивме како-така, па потоа постигнавме гол од добра акција т.е. контра (со втрчување на ОДБРАНБЕН фудбалер)
Тоа посебно ми се допаѓа, којзнае, можеби таквите играчи некогаш може да бидат клучни...

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Баталете головите, сакам малку да подискутираме на тема Есиен. Знам дека се крстите во него (и јас се крстам), но мислам дека нема да биде она што беше. Едноставно, лепеното не е како ново. Дали се сеќавате какви акции имаше Џо Кол во времето на Раниери пред да се повреди? Сега и тој затаи (знам дека е повреден зборам за пред да се повреди). Есиен ќе се плаши од истата повреда (а и да не се плаши ќе биде ранлив на тоа место). Не знам дали приметивте кога имаа напад Ковентри по лева страна, исфорсираа некој нивни играч, а последен на него остана Есиен. Друг пат (пред да се повреди) чисто ќе му ја собереше топката, а сега го остав да нафрли, не ни направи клизач. Да се надеваме дека грешам, но тоа е тоа. Можеби и премногу очекувам од него, ова е само прв натпревар што го играше по повредата.
Да се надеваме дека ќе биди тој што беше :smir:

В

Вори

Гостин
Нека ни е честита победата..добро игравме..Сега да се насочиме на Јувентус!

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Нека ни е честита победата..добро игравме..Сега да се насочиме на Јувентус!
Даворе ако ги минеме Јувентус (а верувам дека ќе ги минеме) добиваш од мене зеленко:helou:
Онака без причина, за инает, пошо си песимист :baeh: :)

В

Вори

Гостин
Даворе ако ги минеме Јувентус (а верувам дека ќе ги минеме) добиваш од мене зеленко:helou:
Онака без причина, за инает, пошо си песимист :baeh: :)
Ако ги поминеме,прашање.
А ако ги поминеме дај Боже и ја ке ти дам зеленко!

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Да тој е прв натпревар што го игрше, без тој и со резервите против Астон вила али доколку се врати во вистинската форма Челси може да биде мн. подобар од сега бидејки тој е играч кој дава се од себе во играта и го има насекаде по теренот може да игра и на било која позиција од теренот а и знае од далечина да постигне гол, а тие голови мн. му недостасуваат на Челси, бидејки тој игра на позиција на која моментално игра Оби Микел а тој си ја врши својата задача но не на ниво како што и Есиен. А и плус тоа го нема Микел тој силен и прецизен шут кој може да биде опасен за противникот...
поздрав

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
ПОлуфинале со Манчестер, или пак сум грешка?????:vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.