Оти бе се мешаш ко врска немаш со историјаТочно е тоа дека Кинезите јадат се живо. Но што врска има тоа со короната? Тоа им е традиција уште од пред нашата ера... Па што не се појави тогаш КОРОНАТА? Не почнаа последниве години да јадат стаорци, лилјаци, кучиња и змии...
Е ајде кажи од кога почнаа Кинезите да јадат се и сешто???Оти бе се мешаш ко врска немаш со историја![]()
Короната се појави на нивните пазари. Нека имаат каква сакаат традиција, човечки е да го убиеш прво, а не да го јадеш живо. Исто прават и во САД, крабата жива ја ставаат да се вари! Не знам што да кажам.Точно е тоа дека Кинезите јадат се живо. Но што врска има тоа со короната? Тоа им е традиција уште од пред нашата ера... Па што не се појави тогаш КОРОНАТА? Не почнаа последниве години да јадат стаорци, лилјаци, кучиња и змии...
Немам слушнато , ама можно е не викам не , ако имаш некој линк прати да прочитамеТрамп т.е. ЦИА знаеле за вирусот уште од ноември 2019 година.
Еве ја врската.Точно е тоа дека Кинезите јадат се живо. Но што врска има тоа со короната? Тоа им е традиција уште од пред нашата ера... Па што не се појави тогаш КОРОНАТА? Не почнаа последниве години да јадат стаорци, лилјаци, кучиња и змии...
Јас температура немав качено 7 години, вкупно дали 2-3 пати во животот, никогаш се немам разболено од сезонски грип (иако мајка ми секоја зима без исклучок го прележува), не се сеќавам кога последен пат сум настинал, активен крводарител сум, средно школо го паметам и по тоа што никогаш не се разболев и поради тоа да пропуштам настава, првпат ми евидентираа отсуство во трета година откако ми се смени класниот и класната ми беше комшикаKako pominuvaat tie so prejak imunitet?
Jas ne sum bil bolen 15 godini. Nemav ni maticen do skoro, posledno se vodev vo detskoto oddelenie. Ja lapam zenska mi koga ima grip, u office minatata zima pred korona bese pokolj, 10 lugje pred umiranja, ja u sred ne ni kivnav, si sedev na kratki i piev freshovi so led. Znaci sezonskiot ne me dopira. Uste spijam gol na bokserki.
E sega dali i ovoj moze da go pominam bez da osetam nisto ili moze kako nov visrus teloto da reagira premnogu i da izgoram od temperatura i da ja skinam? Se znae li nesto za ova? Iskustva?
U Strumica vrie, kaj mene drugarite od 10, 8 go pominaa prilicno lesno nekoi uste kaslaat kako posledica, zarazija i po doma ama nisto drasticno. Mada se ubijaa po kafani idenje. Taka da ako uste mislite social distancing ne funkcionira, jas sum vi statisticki primer.![]()
Го дупат некои што им е досадно.Прегледај го приврзокот 270548
Не верувам у теориите на заговор шо се шират низ темава,и не ја терам работава со вирусов лагано али некад стварно ме изненадува државава.Му праќаат порака на другарче мое вечерва да се јави на еден број,се јавува и му викаат дечко позитивен си.
Им вика дека се грешка и дека он не ни правел тест за да испадне позитивен,од таму дрско му враќаат дечко не сме грешка.Го имаме вашиот број и позитивен сте,ќе ви дојдеме дома со полиција.
Другар ми им вика океј дојдете добредојдени сте и им угасил.
![]()
![]()
Крабите, раковите и други морски животинки се припремаат живи токму за да зе заштитат луѓето од имфекции и заболување со оглед дека истите содржат бактерии кои се опасни за здравјето на човекот. И за да се консумираат со сигурност свежи.Короната се појави на нивните пазари. Нека имаат каква сакаат традиција, човечки е да го убиеш прво, а не да го јадеш живо. Исто прават и во САД, крабата жива ја ставаат да се вари! Не знам што да кажам.
Во последниве 2000 години имало барем 2 епидемии на чума од Кина во која што умрело барем 1/3 од населението во Европа.Е ајде кажи од кога почнаа Кинезите да јадат се и сешто???
Знам дека ги варат една минута, па и во рестораните ги чуваат живи, ама барем уби го пред да го вариш. Нула човечност. Каков ефект и да има, не го оправдува чинот.Крабите, раковите и други морски животинки се припремаат живи токму за да зе заштитат луѓето од имфекции и заболување со оглед дека истите содржат бактерии кои се опасни за здравјето на човекот. И за да се консумираат со сигурност свежи.
Како успеа братов од корона до антички македонци да стигне ни сам не знае. Типичен пример какви морони се интелектуална класа кај нас. Ај ние сме толку неинтелегентни па го шириме вирисот, ама како ќе го објасни ширењето во далеку поразвиените држави?![]()
Најголемиот проблем во Македонија е суетата, „сите се лоши, ние сме најдобри, зашто само сонцето е постаро од нас“
Од сите нас во една одредена популација зависи како ќе ја устроиме државата за да може таа да оди напред. На македонското општество сега му се случува ерозија на интелектуалната вредност поради партиска подобност, што е трагедија. Ткивото на македонскиот човек е расцепено, раздвоено меѓу...www.mkd.mk
Се согласувам дека не е хумано, но има и практична причина, бактериите кои ги содржат кога ќе ги убијат (односно кога ќе умрат) се размножуваат многу бргу, а истите се токсични за луѓето.Знам дека ги варат една минута, па и во рестораните ги чуваат живи, ама барем уби го пред да го вариш. Нула човечност. Каков ефект и да има, не го оправдува чинот.![]()