- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.280
- Поени од реакции
- 3.032
Така е убав, убаво си кажа се знае што се зема ако се има можност.I Tosot Muse LCLH i HAIER Tundra Green ke mu zavrsat rabota a ako ima pari slobodno neka kupi Toshiba se znae kade sto ne se problem Finansiite se odi na Toshiba Panasonic Fujitsu Mitsubishi LG
No poentata e deka i ako nema covek budzet za skapi klimi moze istite specifikacii da gi dobie so kupuvanje na kineski inverter klima uredi kako sto se Midea Gree Haier Vivax Tosot toa e dobro sto ovie brendovi po specifikacii se mnogu slicni so japonskite mozebi po sovtver za stedenje ne no po mok i davanje na toplina da.
Е убав во оваа наша земја со ниски плати се зема штедлива клима. Поскапи се тие да... затоа еве и субвенции даваат...Druze ako se ima jak budzet i jaka plata i te kako vredi ama vo ovaa nasa zemja so minimalni plata tesko deka nekoj ke kupi japonec zatoa i kineskite klimi vo Mk se najprodavani ( najevtini ) bez razlika na brend
Но еднаш ја земаш а ќе плаќаш тоа што таа ќе го троши наредниве 10 години. Или ќе ја гасиш на скапа струја за да штедиш ко со печките што правевме

Ајде сеа преубедиго нека си земе Тосот со 4.5kw кој за ладна зона за тоа да го испорача бара да имаш уште 2kw греалица пуштено во просторијата.Taka e ubav toa i mu kazuvam na clenot deka tosot LcLh so 4.5kw max,na greejne so Eev i 7 fan brzini ke mu e odlicna iako ima toplotni zagubi...
A moe mislejne e deka za 25m2 ne vredi da dades 50/60k pa kakva saka neka e modulacijata i se ostanato
Ednostavno premala e sobata i nema da funkcionira kako treba...da se +40m2 ok...
Споделете бе продукт фише од Тосот-от ја имате дома, мора да го имате и тој документ, ништо не ве кошта да го споделите.
Ете јас споделив од Амберот испадна дека тој за да даде 5kw му треба 1.4kw дополнителна греалица.
Автоматски споено мислење:
Abe skokaci edni ^^^ so cuda pisuva tamu.???toa sto na bikoja druga klima ne go pisuva odbosno stoi xxx..???!toa sega ve stega vo glavata....
Па подобро ххх да има него да ме лаже на енергетска налепница 4.5kw... 5kw....7kw..... до пред да купам, а дури кога ќе ми стигне дома, во документацијата во продук фише-то во неа да видам дека бара дополнително грејно тело од 1.4kw или повеќе....
Последно уредено: