D
Deleted member 12196
Гостин
Ако те навредив со вистината (за тебе) се извинувам. Во принцип избегнувам навреди додека од другата страна не се претера со нив.Eve priznavam sve je tako kako što pišuvaš i da će ja frlam diplomata i taka ne mi e poveće potrebna, penzioner sum. No samo da znaeš deka taa diploma rabotela, ne se sramela, na isto nivo so na pr. germanski inženeri na nekolku proekti i bila na nivno nivo.
I da na maš. fakultet vo Skopje postoeše i postoi katedra za greenje i klimatizacija...i da klimite gi ima ušte pred II Svetski rat, ama koj će čita polesno e da se trupa zeleni napamet.
Ušte me interesira što čkolija si završil ili ti e sram da kažeš.
Normalno koga se nema argumenti počnuvaat uvredi.
Jas ovde zastanuvam a ti teraj ako ti e dosadno.
Машински факултет во Скопје можеби имал катедра за греење и климатизација, ама што се учеше таму? Фрижидери (добро, нека бидат климатизери, но со капилара и обичен термостат, без електроника, значи обични фрижидери) на амонијак (иако фреонот веќе земаше широк замав). Тоа се учеше во Скопје. Се учеше за перални со механички програматор, се учеше за телевизори и радиопредаватели со електронски лампи иако транзисторската технологија веќе во голем дел ги имаше истиснато, а интегрираните кола (сега чипови) само бегло се спомнуваа.. Тоа се учеше во Скопје. На само 600 километри северозападно се учеше за транзисторска техника, за електронски програматори, за логички кола.
Напиши, нека знаат помладиве што се учеше тогаш, јас знам. Џабе катедра за климатизација (ако постоела) кога се занимавала со застарена програма.
И јас овде застанувам, додека пак не почнеш со контраверзно пишување и потценување на другите.