Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Prasav zatoa sto dvajca majstori mi rekoa,ako sakas ke napravime
Сакаш! Тие не сакаат затоа што за нив тоа е губење на време. Вакумирањето на цевките трае минимум 20-ина минути и, истото во суштина, е извлекување на воздухот од линијата.
Тие со оваа постапка се осигуруваат дека нема да ги малтретираш при евентуално истекување на фреон. Но како и за се во оваа наша држава принципот е „удри и бегај“.

Ако не се изврши вакумирање тогаш при пуштање на фреонот ќе настане мешање на фреонот со воздухот во линијата и автоматски пад на перформансите (воздухот не се компресира како фреонот)
Корекција на оваа шалабајзерска постапка е испуштање на фреонот и повторно ставање на чист фреон.

Отприлика ова би било едно кратко лаичко објаснување за да не забегуваме во техникалии.
Автоматски споено мислење:

Ako se gubi min 1/3 vo performansi
Се губи. Имаш white papers објавени од сите релевантни HVAC производители за ова
90% znaci od klimite se za vo kanta kako sto se namontirani vo MK nevakumirani ,nedovakumirani i slicno .
Точно така. Не се за во канта. Треба да им се смени фреонот за да функционираат како што треба. Векот на траење им е драстично намален.
Kaj koj e izvrsena montaza kako sto treba po propis so ispravni vakum pumpi i slicno da se javi.
Кај мене е извршена таква монтажа. Со вакум пумпа со дигитални манометри. Во траење од 1 час. Затоа што беше лето со прилично жешко време не извршив(ме) полнење со азот. А и немаше потреба на толку кратка линија.
Porano on off klimite ne se vakumiraa pa teraat eve i po 15god.
Порано работеа на R22 (ако мислиш на старите оn-off) со далеку помали притисоци и никој не ги користеше како основно средство за топлење.

Последно уредено:
Савинг привате рајан 2 хехе

Поздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?

Поздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
Тие шпанските на Ориол.
Contratiempo и El Cuerpo, НАЈВЕРОЈАТНО не се слични на овие што ги напиша, ама квалитетни мистерии се.

Повторно здраво :)
Иако на претходниот пост што го поставив ниеден јунак не ми помогна за решение за мојот дом во реновирање, еве што ја испитав од актуелните понуди на пазарот, па би ве замолил за мала помош повторно. Инаку се работи за куќа со супер изолација реновирана каде што по неколку совети од лица кои што се поспецијализирани на темава би ставил 2 инвертер клими со кои што би ги загревал двата спрата, долу 5,5 kw и горе 3,5kw.

Се мислам помеѓу неколку опции и тоа би биле следниве:

-Daikin FTXB-C 5 kW и DAIKIN SENSIRA FTXF-A 3,5kw
-Мitsubishi Electric MSZ-SF50VE 5,5 kW и Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE 3,5 kW
-TOSHIBA RAS-B16PKVSG-E SUZUMI и TOSHIBA RAS-B13BKVG-E1

Ме советуваа да размислам и за GREE, но сепак мислам кога веќе ке ги користам како примарен уред за греење дека не треба да се иде на кинези, сепак на долги патеки Јапонец си е Јапонец. Исто така би сакал да посочам дека на некои страни налетав на дискусии дека за Daikin многу од битните делови а некаде се споменува и дека AIRFEl произведува се за нив, па ме заплаши тоа и некако се ме тера дека Toshiba си е Toshiba, башка многу убави зборови имам за нив од луѓе што ги познавам а веќе 5 година ги користат.

Слободно дајте некој совет или мислење.
Javi se vo JOKI, mozat da ti pomognat okolu greenjeto

Надворешната на Midea оргинал е ептен јака, за разлика од ребрендираните.
Vakva li e nadvoresnata edinica na inverter Midea ?
W020141017614234468068.png

Ako e vakva togas stvarno ima top izgled posebno crnoto kapace kaj ventilite za Freon izgleda ekstra.

Midea MB-24N8D0 kupena 55 000 denari, gree 60m2, po postignata zadadena temperatura od 23c odrzuva so 400-500w.
Super e toa ....
Ps(deka kineakite ne cinele....?)
Автоматски споено мислење:

Vakva li e nadvoresnata edinica na inverter Midea ?
W020141017614234468068.png

Ako e vakva togas stvarno ima top izgled posebno crnoto kapace kaj ventilite za Freon izgleda ekstra.
Ovaa nadvoresna navistina e preubava :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom