Се извинувам што не ве изигнорирав пријавените.
Се избриша тој што го анализирав прв што се пријави, па се исплашив можеби да не си го одзел животот.
Во меѓувреме
@Bodhidharma
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
ОК, извадено од систем, како gag reflex, реакцијата на овој профил.
Нашиот Буда, од таму некаде како Кочани, претпставувам со исти пивски стомак и цициња - меѓу најактивните форумски ликови најверојатно поради закаснет симптом на abe ja toa go znam znaes od koga, класично македонче после 3 години изложеност на рутер во сопствен плакар i.e детска соба. Бодибуда можеш да го сретнеш во секое ќошенце на форумот душкајќи ги сите испрдоци на неговите другарчиња како што ги нарекува Ставро, магарето, чумата, Боди и HurDurdlldorre. Oн е само делче од тој ентитет кои тие го сочинуваат, ентитет кој ужува во мирисот на својот прдеж. Како блоб од 80тите хорор филмови, кој како желе се пренесува низ ходниците на овој форум, оставајќи трули остатоци.
Но, да се посветиме на Боди. Задникот на овој монструм.
Боди пред да биде вмровец, претпоставувам некоја од првите негови работни позиции бил чувар, 3-та смена во некоја поголема фирма/корпорација. Тој имајќи премногу слободно време и премалку мозочни виуги се има оставено со сааати на скролање интернетот се додека не пронашол нешто доволно кул за да може да си создаде особина со која би сакал околината да го препознава како личност. И така со мозокот во лер наишол на Будизмот. Тука Боди доживува просветлување, освен духовно, најверојатно и буквално (му завршувала смената и било веќе утро) па така не при цел свој памет тој некако си оправдал дека може да ја следи таа философија, и дека навистина тој е - таков. Имајќи премногу слободно време како чувар тој почнал да се смета за философ, гледајќи зад завесата, дека другите капиталистички ботови не само што немаат време за толку себепронаоѓања туку воопшто немаат ни капаците за да бидат како него просветлени. Одтаму, чувствувајќи се многу над другите поради тоа, тој почнува да мисли дека ја практикува таа идеолгија. Хеј, па јас со мојата чуварска плата не можам да си дозволам Самсунг с10, па тоа е за робови, јас сум исклучен од машината, јас сум кул, немам земни пороци. Јас сум нивоа над вас. Jaс имам читано за будизам.
I found freedom. Loosing all hope was freedom.
Jaс навистина немам видено ваков вид, таков склоп на такви несклопливи работи на една со друга, како најк маица со долен дел адидас тренерка, како банана со кечап прелив, како карирана кошула со кратки ракави, таква абоминација што ги побива сите граматички правила и дозволува исклучок да се стави зборот оксиморон во суперлатив. Боди е најоксиморон, бидувајќи практикувач на будизмот во исто време агитирајќи за вмро гласови заради "тендери" како што ги нарекува. Замисли, будист-вмровец. Ми даваш надеж, верувам во невозможното само поради тебе. Како eднорог, но магичниот рог му има израснато навнатре како влакно и резултатот е грдосија. Не можам да го прескокнам кога ќе го сретнам, од една страна сум згрозен од друга восхитен и благодарен што нашето поднебје создало нешто вакво кое можеби некогаш ќе биде изучувано по Антропологија во наредниот век.
Но Бодибуда не бил од секогаш вмровец. Ниту така познат ебач. Тој единствено се поситоветувал со будизмот се додека Кочани не го зафати транзицијата, приватизацијата и сиромаштијата. Тој тогаш го става будизмот на пауза, си продолжува 3-та смена на работа но во меѓувреме почнува реалниот живот и мора да мисли малку и на земните задоволства, како храна, алишта и покрив над глава. Тој тука, преку Pavlov conditioning oд локалните штабови е инкорпориран во ВМРО-УМС, следејќи ја само наградата а исклучувајќи го спарувањето на истата со негативноста. Во тоа време приватните фирми можеа да понудат повисоки плати, а во меѓувреме ја пуштат сестра му кај некој поголем Вмровец во град, па од 13.000 како чувар, преку "ВМРО" врски му нудат да зема 25.000 само ако "per ne mora ti da odis od vrata na vrata ko drugive, nas si ti, ednas dva pati na miting, tuka za glasanje neso koga ke ima potreba, ne se zamaraj" продолжи во тој дух. Тука е преобразбата, таква нереална и абсурдна на која Кафка би бил зависен, од будист тој се преобразува во нешто што ни огромен инсект не го опишува доволно, тој кон своето скромно резиме како будист си додава, и тоа горделиво - ВМРОВЕЦ.
We have just lost cabin pressure.
Со ситни конекции во град, бранот на промискуитет и еманципација, врз сите убави работи што до сега му се случиле, на Бодибуда дури му се посреќува да клецне. Опиен од самодовербата на Боди дури две девојки му имаат дадено, и ако ја додадеме со таа со која се има мувано од порано од маало, па боди имал секс скоро три пати. Само природно е да го има во сите љубов и секс теми и да го шири своето знаење. Не насетувајќи дека тој хај не трае многу долго, па го нагризува повторно огорченоста што стално го демне уште како чувар, па почнува да збори дека ги има пробиено девојките и дека тие се само курви и почнуе да прича српском са неговом пријателом спакувајќи го како хумор што е резултат на паника од неговата огорченост која е само поблиску и поблиску знаејќи дека во Кочани такви ебачи не се женат сами туку селото ги жени, со тоа што останало. За понатаму да ја тепа и да оди кај него полиција секоја сабота вечер. Тој е нашиот Алгернон кој повторно се враќа на 60 ајкју.
You have met me at a very strange time of my life.
Можеби сега ќе ми се заканиш како тоа ти ќе ме претепаш ако ти дојдам во раце, што е само дел од асортиманот на твоите постови кога претекува вистинскиот ти кој со последни сили пробуваш да го затскриеш зад едно книгиче кое си го прочитал во премногу слободно време. Мој совет Бодибуда ти е да се откажеш додека имаш шанса за да поуживаш во животот. Оди на митинзи, тепај си ја жената, пушти си царе омилената од Цеца, коментирај на портали за Кочански дневни вести, биди задоволен со минимална плата и нешто ако капне на страна од фамилија и ВМРО, не летај по тендери кои се уствари ситни договарања за мали пари во твојот случај, носи карирани кошули на кратки ракави и побарај ги луѓето со кои делете иста тажна судбина, пријателчињата на форум никогаш нема да бидат доволна замена. Прифати ја, прегрни ја, завиј се во просечноста која си. Големите работи остај ги за тие кои што се скроени за големи работи. Не можеш ти да вртиш големи тендери. Не може ти да бидеш најголем ебач во Кочани. И пред се друго, не можеш ти да бидеш Буда.
Та.